Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Neptunek

Recommended Posts

Witajcie dziewczynki :p

Ja teraz urodziny Wiki zrobiłam na słodko, ale później podałam najnormalniejsze w świecie zapiekanki z bagietki i z tartym serem i pieczarkami. Zniknęły natychmiast :roll: Zrobiłam też sałatkę z sałaty lodowej, ogórka zielonego, pomidorów, cebuli, grillowanej piersi z kurczaka i fety. Zrobiłam sosik winegret i było pycha.

A na sylwka zrobiłam parówki zawijane w ser żółty i ciasto francuskie. Też pycha :lol:

A jak robię domową imprezkę, to u mnie zawsze jest jakaś sałatka, jajka w majonezie albo faszerowane, tatar, łosoś wędzony, wędlinka i sery.

A jakiś czas temu sąsiadka podrzuciła mi fajny przepis na piersi z kurczaka. Tylko nie pamiętam czy już nie pisałam przepisu, bo robiłam je do Wiki na komunię. W razie co przypominam :p

piersi się przyprawia przyprawą do kurczaka, albo jak kto lubi, układa się je na spodzie blachy do pieczenia. Wierzch smaruje się majonezem, na to usmażone z cebulką pieczarki i na to tarty żółty ser. Do pieca i koniec. Pycha :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wklejam sobie ku pamięci przepis na paszteciki od Anjamen :p

ser hochland z pieczarkami (w przepisie jest ten z plasterkami ja daje topiony)

ciasto francuskie mrozone

15 dag mielonego miesa wolowego (ja daje z indyka)

1 cebula

1 strak papryczki chili (ja daje tylko przyprawe)

10dag pieczarek

sol pieprz (oregano-nie daje)

jajko sol pieprz

ciasto rozmrozic, cebule posiekac, papryke pokroic w kostke, a pieczarki na plasterki, mieso przesmazyc na oleju dodac pokrojone warzywa

poddusic

farsz przyprawic sola, pieprzem i oregano, przestudzic plasterki sera pokroic w kostke dodac do farszu i wymieszac. ( ja dodaje topiony jak jeszcze farsz jest na gazie)

ciasto podzielic na prostokaty, na kazdym klasc farsz, brzegi posmarowac bialkiem i skleic (ja robie ksztalty rozne - rozki, albo pierozki, co mi tam wyjdzie

paszteciki ulozyc na blasze i posmarowac je zoltkiem, piec okolo 20 minut w 220 stopni

a i trzeba pamietac ze ciasta francuskiego nie piecze sie na sreberku tylko na zwyklym papierze do pieczenia

No Magi poszlalałaś z ozdobami swiatecznymi :wink:

Synuś to Twój? a nawet jak nie to Wszystkiego Naj, Naj dla małego jubilata!!!!!!!!

P.S, pokoik Wiktorii pieknie urzadzony, kolorki w sam raz dla małej damy, roletke w kuchni mamy taka samą a i sypialnia kolorystycznie podbna do mojej :D

Cześć :)