Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Neptunek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka :)

wreszcie nadrobiłam i Twoje komenty :)

zdjęcia super :) a sypialnia i łazienka to wielgachne :D a Wiktoria ma śliczne firany :) i caly domek taki cieplutki :) :) :)

hejka :)

super, że do mnie wpadłaś :)

no tak wszystkie pomieszczenia na górze są wielgachne, no może poza pokojem Dominiki, ale on i tak jeszcze nie gotowy :roll: powoli staram się dokupować brakujące rzeczy, ale i tak jeszcze wiele przede mną. czekam aż mnie nawiedzicie z Zuzą, mam nadzieje, że w końcu kiedyś się wybierzecie.

Buziaki i lecę czytać co u Was słychać :)

Podkradłam przepis na cebulaki :D

3 szkl. mąki

200 ml mleka

2 jajka całe

szczypta soli

3 łyżeczki oleju

1 łyżeczka cukru

1/2 kostki drożdży

a wykonanie to tak:

rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. do miski wsypać mąkę, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ręką ile wlezie. odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. potem na stolnicę i rozwałkować place. wycinać krążki ,ja robię to kubkiem bo jest większy od szklanki. posmarować odrobinę olejem,keczupem i wyłożyć cebulkę podduszoną.posypać żółtym sere. pycha. szybko się robi a dodam ,że nie cierpię robić drożdżowego ciasta :wink: 15 min. w piekarniku , trzeba śledzić cebulkę .

wygląda że to musi być pyszne :lol:

Witam,

Trafiłam ostatnio na Twoją galerię. Cały dom jest cudowny, widać że włożyłaś dużo serca w jego wykończenie. Córcie piękne, zwłaszcza starsza - skóra zdarta żywcem z Ciebie...ale ja nie o tym...

Moją uwagę zwróciła Twoja kuchnia, a szczególnie mikrofala.

http://images47.fotosik.pl/249/8813d2ff7858b413med.jpg

Czy to jest sprzęt do zabudowy czy zabudowałaś normalną mikrofalę? Pytam bo ja mam normalną mikrofalę (prezent z okazji ślubu) i zastanawiam sie gdzie ją umieścić. U Ciebie zobaczyłam nieco inną zabudowę dlatego pytam... :lol:

Aaaa zapomniałabym, co to za piekarnik i jak się sprawuje? Bo gdzieś doczytałam że z lodówką sa problemy...