Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój Neptunek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie poniedziałkowo :D

Kala i Kruelko :lol:

Po weekendzie dobrze, jak zwykle sprzątanko i prasowanko, a wczoraj obiadzik u teściowej :D

I właśnie wczoraj pierwszy raz w życiu jadłam ciasto z marchewek i się zakochałam :lol: :lol: :lol:

ciasto z marchewek??? :o :o

jesli proste.....to poprosze o przepis!!!!! :wink:

Jest w miare proste... Olej, marchewka starta, cukier, maka, przyprawy jak do piernika i tyle. :wink:

Witajcie poniedziałkowo :D

Kala i Kruelko :lol:

Po weekendzie dobrze, jak zwykle sprzątanko i prasowanko, a wczoraj obiadzik u teściowej :D

I właśnie wczoraj pierwszy raz w życiu jadłam ciasto z marchewek i się zakochałam :lol: :lol: :lol:

ciasto z marchewek??? :o :o

jesli proste.....to poprosze o przepis!!!!! :wink:

dokładny przepis mam w domku, to jutro napiszę, ale w sumie tak jak pisze Malgos jest to bardzo proste do zrobienia :)

Dzien Dobry. Ja z tych co tylko podglądaja.

ALe mogę pomóc z ciastem marchewkowym, tez lubie :wink:

Piernik marchewkowy

4 jajka

2 szklanki cukru

2 szklanki mąki

1 i 1/4 szklanki oleju

cukier waniliowy

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżeczki sody

2 łyżeczki cynamonu

2 szklanki startej marchewki (2 duże marchewki starczą)

orzechy pokrojone ale nie za drobno

Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowy. Powoli ubijać dodając olej. Następnie łączymy masę z mąką, sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Łyżką łączymy masę z marchewką i orzechami.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec w temp. 180 stopni 40 min.

Dzien Dobry. Ja z tych co tylko podglądaja.

ALe mogę pomóc z ciastem marchewkowym, tez lubie :wink:

Piernik marchewkowy

4 jajka

2 szklanki cukru

2 szklanki mąki

1 i 1/4 szklanki oleju

cukier waniliowy

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżeczki sody

2 łyżeczki cynamonu

2 szklanki startej marchewki (2 duże marchewki starczą)

orzechy pokrojone ale nie za drobno

Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowy. Powoli ubijać dodając olej. Następnie łączymy masę z mąką, sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Łyżką łączymy masę z marchewką i orzechami.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec w temp. 180 stopni 40 min.

Dzięki aneta-we

Mój przepis jest bardzo podobny, o ile dobrze pamiętam :)

Kochani, tak sobie pomyślałam, że już pora zacząć rozglądać się za miejscem gdzie spędzimy tegoroczny urlop.

Może ktoś może podrzucić mi namiary na kwatery lub pensjonat, w miarę przystępnych cenach, nad naszym morzem.

Będę wdzięczna za pomoc, bo chciałabym jechać w sprawdzone miejsce :)

Kochani, tak sobie pomyślałam, że już pora zacząć rozglądać się za miejscem gdzie spędzimy tegoroczny urlop.

Może ktoś może podrzucić mi namiary na kwatery lub pensjonat, w miarę przystępnych cenach, nad naszym morzem.

zalezy czego oczekujesz. :wink:

Ja jeżdżę z dziecmi którym musze gotowac, wiec rozganizowane wczasy z wyżywieniem odpadaja.

Musze miec kuchnię, pralkę (3 dzieci :wink: ) i blisko do morza.

Ostatnio byłam w Ustce, dwupokojowe mieszkanko na I piętrze z balkonem, z pełnym wyposażeniem. Cena nie była zabójcza ale to w maju.

Wtedy gdy więcej jodu jest. :wink:

A jak wolisz pensjonat mam kolezankę, która trzeci raz z kolei wybiera się do Solarisa w Karwii. Sympatyczni właściciele, czyściutko.

http://www.solaris.afr2.pl/

Ja jeżdżę z dziecmi którym musze gotowac, wiec rozganizowane wczasy z wyżywieniem odpadaja.

Ostatnio byłam w Ustce, dwupokojowe mieszkanko na I piętrze z balkonem, z pełnym wyposażeniem. Cena nie była zabójcza ale to w maju.

A jak wolisz pensjonat mam kolezankę, która trzeci raz z kolei wybiera się do Solarisa w Karwii. Sympatyczni właściciele, czyściutko.

ja na pewno nie zamierzam gotować ani prać, chodzi mi o pokój z łazienką, w miarę blisko do morza :) i najlepiej w mniejszej miejscowości, bo z miasta do miasta to raczej nie chciałabym jechać.

patrzyłam właśnie na ich stronę. wygląda interesująco. ciekawe tylko jak ceny? bo na stronie nie ma cennika.

Hej

Ja w tym roku jadę tu

http://www.nad-morze.eu/

Kąty Rybackie. Siostra moja jedzie w maju a my w lipcu wiec dowiem sie wcześniej co i jak. Nie serwują tam jedzonka ale jest kuchnia i śniadania i kolację będziemy robić sami, a na obiady wybieramy się gotowe do miejscowych barów mlecznych. Cena za os. dorosłą 40 zł/ doba, dziecko 20 zł. Wg mnie taniocha ale zależało mi na tanim miejscu a i tak zamierzamy zwiedzać i na piasku siedzieć.

Hej

Ja w tym roku jadę tu

http://www.nad-morze.eu/

Kąty Rybackie. Siostra moja jedzie w maju a my w lipcu wiec dowiem sie wcześniej co i jak. Nie serwują tam jedzonka ale jest kuchnia i śniadania i kolację będziemy robić sami, a na obiady wybieramy się gotowe do miejscowych barów mlecznych. Cena za os. dorosłą 40 zł/ doba, dziecko 20 zł. Wg mnie taniocha ale zależało mi na tanim miejscu a i tak zamierzamy zwiedzać i na piasku siedzieć.

No zobaczyłam te kwatery wyglądają fajnie, ale daleko do morza :roll:

w jakim terminie jedziecie??

Czesc

My jedziemy 18-25 lipca. A do morza podobno jest 1,5 km dróżką przez las. My dużo chodzimy, to żadna odległosć dla nas :wink:

ja mam urlop od 19 lipca i wybieramy się na 7 lub 10 dni. Zależy za jaką cenę znajdziemy kwatery. My chcemy bliżej od morza, bo z tymi wszystkimi tobołkami nie chce się nosić daleko. Wiesz jak to jest przy małym dziecku :roll: No chyba, że wózek będziemy brać.

Czesc

My jedziemy 18-25 lipca. A do morza podobno jest 1,5 km dróżką przez las. My dużo chodzimy, to żadna odległosć dla nas :wink:

ja mam urlop od 12 lipca i wybieramy się na 7 lub 10 dni. Zależy za jaką cenę znajdziemy kwatery. My chcemy bliżej od morza, bo z tymi wszystkimi tobołkami nie chce się nosić daleko. Wiesz jak to jest przy małym dziecku :roll: No chyba, że wózek będziemy brać.

Cześć,

wózek może się przydac w drodze na plaże, tylko po piasku ciężko przejechac :-?

W ubiegłym roku jak chłopaki mięli po 2 lata to juz tez nie brałam wózka i dlatego wolałam jak najbliżej morza - i mielismy nieco ponad 100 m :wink:

Poza tym wózek to zawsze dodatkowy bagaż :roll: