Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zlew do pralni

nia

Recommended Posts

Wymyśliłam sobie, że w pralni zainstaluję zlew do prania ręcznego. Musi być głęboki - chociaż 30cm głębokości.

Podpatrzyłam coś takiego na kempingach we Włoszech i było super.

Czy nie wiecie gdzie można coś takiego kupić? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę.

Do tej pory znalazłam tylko http://www.kolo.com.pl/produkt_sku_1064.html ale jest koszmarnie drogi.

Znalazłam - też z Koła, znacznie tańszy od tego powyżej :)

http://www.kolo.com.pl/produkt_sku_3722.html

albo taki:

http://www.kolo.com.pl/graf/pliki/nowosci_2004//nova_top_005230_pd.jpg

ja mam w pralni zamiast zlewu pralniczego wannę z olkusza o długości 1 metr. Postawiłam ją na odpowiednio wysoko żeby się nie schylać, nie pamiętam ile kosztowała dokładnie ale wydaje mi się że coś koło 100 zl.

Moja znajoma ma zlew pralniczy, stalowy z tarą i nie jest zadowolona ponieważ tak ma umiejscowiony korek że piorąc wyciąga go i ucieka jej woda z proszkiem - czyste marnotraswto. Nie wiem jekiej firmy jest jej zlew ale może warto zwrócic na to uwagę.

ja mam w pralni zamiast zlewu pralniczego wannę z olkusza o długości 1 metr. Postawiłam ją na odpowiednio wysoko żeby się nie schylać, nie pamiętam ile kosztowała dokładnie ale wydaje mi się że coś koło 100 zl.

Moja znajoma ma zlew pralniczy, stalowy z tarą i nie jest zadowolona ponieważ tak ma umiejscowiony korek że piorąc wyciąga go i ucieka jej woda z proszkiem - czyste marnotraswto. Nie wiem jekiej firmy jest jej zlew ale może warto zwrócic na to uwagę.

Nareszcie ktoś zrobil podobne rozwiązanie jak ja :p

Uważam je za tanie i wygodne a wykonanie obudowy wcale nie jest kłopotliwe.Mozna dodatkowo wykorzystac przestrzeń pod wanną :roll:

Pisałem już o tym wyżej w tym temacie.Pzdr

Wymyśliłam sobie, że w pralni zainstaluję zlew do prania ręcznego. Musi być głęboki - chociaż 30cm głębokości.

Podpatrzyłam coś takiego na kempingach we Włoszech i było super.

Czy nie wiecie gdzie można coś takiego kupić? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę.

Do tej pory znalazłam tylko http://www.kolo.com.pl/produkt_sku_1064.html ale jest koszmarnie drogi.

Wejdz na google i poszukaj - komory gospodarcze, chyba o to chodzi.

• 10 years później...

Chciałabym prosić o pomoc w aranżacji pralni i wyborze zlewu. Pomieszczenie jest wąskie, małe i do tego są w nim schody na poddasze. Okazało się też, że hydraulicy puścili rurę odpowietrzającą w rogu gdzie ma być zlew, no i pod grzejnikiem umieścili skrzynkę z rurami od c.o. - słowem totalna ciasnota.

Ponieważ pralka nie zmieści się do łazienki, więc muszę zawalczyć o tę pralnię i oczywiście o zlew do prana ręcznego. Suszarka to już pewnie nie wejdzie.

Znalazłam przykładowy zlew, przydałaby się też szafka. Mąż uważa, że lepiej kupić zlew kuchenny - głównie ze względu na ociekacz i szafkę w komplecie. Nie chcemy szaleć z kosztami więc skłaniamy się ku trochę tańszym produktom. W zlewie ze zdjęcia przy korku jest łańcuszek - mam wątpliwości czy to dobry pomysł?

Jaki zlew szukać: ceramiczny czy blaszany? Czy bateria powinna być umywalkowa czy raczej podtynkowa?

Pralnia_rzut.jpg Pyramis Maxi komora pralnicza biała 070003401.jpg Pyramis szafka do komory pralniczej.jpg