Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Ja również wybrałem projekt domu parterowego bez stropu, tylko z sufitem podwieszanym z płyt g-k. Sufit mocowany jest do rusztu stalowego. Ruszt natomiast podczepoiany jest na hakach do krokwi dachowych. Jednak po rozmowach z wykonawcami i z projektantem zdecydowałem sie na adaptację projektu na strop betonowy, pomimo że to podnosi koszty budowy.

.

Pozdrawiam Tomek

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Frosch,

No to jest nas wiecej .Nie uwierze ,że budowane są tylko domy z poddaszami uzytkowymi,gdzie problemy stropów dotycza jedynie wyboru rodzaju a u nas?

Jakim projektem jestes zainteresowana? :wink:

hej spanga4ever !

straaaasznie podoba mi sie dg 10 z Bauherra http://www.dom-parterowy.pl/lista.php?,niestety obawiam sie ,ze nie dostane zgody na jego budowe,brakuje mi przeszlo metra szerokosci dzialki.mam zgode sasiada na przysuniecie sie do jego granicy,niestety nie mam pojecia jak wyglada to od strony urzedowej,czy da sie to przeskoczyc...

na dzien dzisiejszy chce albo ten domek,albo zaden :cry:

pozdro

• 4 weeks później...

Witam.

Szukamy parterówki bez poddasza. W stylu Afrodyty http://www.dobredomy.pl/?id_project=76&infopage=2

- układ wprost idelany jak dla nas

ogród - taras ( zadaszony ) od południowego zachodu

- garaz na dwa autka,

- bryła domu i rozmieszczenie pomieszczeń super na nasza dziakę , lewa strona kuchnia salon i taras prawa reszta z garażem własnie tak ustawionym, ewentulanie gabinet ( którego własnie brakuje mógłby być po lewej stronie )

Może macie pomysł na parteróweczke w tym stylu tylko o jeden pokój powiekszoną ??? nic nam nie wpada w oko.

a ta Afrodyta nie chce mi wyjśc z głowy.

dzieki no własnie przegladałam parterówki :oops: najpierw, ale sie zorientowałam po chwili

te projekty sa inne niz wszytskie i to chyba w nich najladniejsze a do tego super duże okna a takie muszą być koniecznie...

moze wreszcie uda się coś znaleźć .

I ja też szukałam parterówki ,przejrzałam mase projektów,sama "tworzyłam" i ciagle nie mogłam się zdecydować.Zawsze coś było nie tak.

Zielonooka z forum (stokrotne dzieki) zaproponowała rzuty pracowni Soprojekt (http://www.soprojekt.pl) od razu mnie urzekły i co wiecej to projekty jak dla mnie rewelacyjne.Zabieram sie do budowy.

Zobacz porównaj i tu na forum postaraj sie je ocenić.

witam projekty z pracowni soprojekt sa nawet ciekawe ...ale jak dla nas to jedynie pod wzgledem bryły i połozenia na działce pasowałby s36 tylko z kolei troche duża powierzchnia i jeszcze w tym brak jednego pokoju...hol wejsciowy 21 metrów...

spanga4ever

a jesli mozna spytac, który projekt budujesz?

• 3 months później...