Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ktoś już chyba go wrzucał,ale te 4 słupy drewniane na wejściu ,jakoś tak nie wiem czemu mają służyć .Wewnątrz nie ma jednego takiego większego pokoju (jak pisałem choć 15-16-17m)Telewizor widze przy kominku?Nie wiem nie jestem fachowcem ,ale od razu bym całą tą pracownie skreślił za telewizor z kominkiem.I chyba ten salon ogólnie jakoś ciężko ustawny.Za to schody są

tomek131 nie pamiętam w jakim stylu szukasz domu, ale ja przeglądając kolejne projekty natrafiłam na ten

http://gotowe-projekty-domow.dom.pl/plk-722.htm

Nie podoba mi się układ pomieszczeń nr 10 i 11(pom.gosp.+kotłownia oraz spiżarnia)... dlatego proszę o radę jak zmienić rozmieszczenie tych pomieszczeń, żeby uzyskać ten sam efekt, ale by pom. gosp. było z oknem (z przodu), a spiżarnia może byc mniejsza, ewent. czy macie jakić inny pomysł (kuchnie chciałabym zamknąć oddzielając ścianą od jadalni i salonu).

tomek131 nie pamiętam w jakim stylu szukasz domu, ale ja przeglądając kolejne projekty natrafiłam na ten

Nie podoba mi się układ pomieszczeń nr 10 i 11(pom.gosp.+kotłownia oraz spiżarnia)... dlatego proszę o radę jak zmienić rozmieszczenie tych pomieszczeń, żeby uzyskać ten sam efekt, ale by pom. gosp. było z oknem (z przodu), a spiżarnia może byc mniejsza, ewent. czy macie jakić inny pomysł (kuchnie chciałabym zamknąć oddzielając ścianą od jadalni i salonu).

Z tego co pamiętam,Tomek chce zamkniętą kuchnię.

Możesz podzielić te oba pomieszczenia wzdłuż, na dwa długie i wąskie.

Nie będziesz mogła przejść wtedy z wiatrołapu do kuchni, ale z kuchni będzie wejście do wąskiej i długiej spiżarki, a z wiatrołapu wejście do kotłowni i tam zostanie okno tak, jak jest w tej chwili. Tylko nie zamkniesz wtedy kuchni od strony salonu. Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam...

court - zostawiłbym okienko w salonie w narożniku (prawe), nie jestem przekonany do tego "zamykania" kuchni drzwiami przesuwnymi- moim zdaniem raczej rzadko będziesz z tego korzystać. Poza tym wędrówka przez salon do kuchni z zakupami raczej odpada. W oryginale też niezbyt szczęśliwa ta "przelotówka" do kuchni. Może lepiej by było zrobić przejście przez tą pralnię do kuchni, a to pomieszczenie "przesunąć" do zewnętrznej ściany .Czyli zmniejszyć pom. 11, a zwiększyć 10.

Dziękuję anna-maria3 i dezet za odzew.

Możesz podzielić te oba pomieszczenia wzdłuż, na dwa długie i wąskie.

Nie będziesz mogła przejść wtedy z wiatrołapu do kuchni, ale z kuchni będzie wejście do wąskiej i długiej spiżarki, a z wiatrołapu wejście do kotłowni i tam zostanie okno tak, jak jest w tej chwili. Tylko nie zamkniesz wtedy kuchni od strony salonu.

Hmmm... nie za bardzo podoba mi się perpektywa dwóch długich pomieszczeń (będą dłuuuuugie i chude), wejście od strony wiatrołapu też nie za bardzo mi odpowiada (właśnie zależy mi żeby nie było wejścia od wiatrołapu ze względu na straty ciepła, a dodatkowo można praktyczniej zaadoptować przedsionek).

DEZET napisał: Może lepiej by było zrobić przejście przez tą pralnię do kuchni, a to pomieszczenie "przesunąć" do zewnętrznej ściany .Czyli zmniejszyć pom. 11, a zwiększyć 10.

Przejście przez jakieś pomieszczenie czy to w oryginale czy przez pralnię niepraktyczny (chyba wolę zrobic pare kroków więcej naokoło niż otwierać z siatkami najpierw jedne drzwi do spiżarni a potem drugie bezpośrednio do kuchni).

Teraz sobie pomyslalam tak

ALE NADAL SAMA NIE JESTEM PRZKONANA. Jak wpadnie Wam jeszcze jakis inny pomysł prosze piszcie. Dom przypadl mi do gustu (nawet bardzo).

.................

Opiszę Wam jeszcze moja krótką historię związana z Anulka.Architekt (szef mojego męża-nasz dobry znajomy :) ) powiedział nam,żebysmy sie nie wygłupiali i on narysuje nam projekt indywidualny po kosztach.W tym czasie odnalazłam w necie ANULKE - buch -miłosć od 1 wrażenia.Ale co tu robić,moze jednak rysować indywid.?Ale co jak zaprojektujemy i wyjdzie jakichś paskudnik/! Za narysowanie + papierki = PnB kumpel zaśpiewał nam 6000zł.Za adaptację gotowca + papiery do PnB = 4600.Róznica więc niewielka.Ale Anulka w głowie siedzi.Idziemy do pana architekta,kumpla nomen omen.Chłop mówi,projekt rewelacyjny,nie kombinujcie BUDUJCIE.Wprowadzilismy naprawdę kosmetyczne poprawki i jesteśmy zadowoleni.Lada moment stawiamy ogrodzenie i zwozimy materiały :)

Co się stało IZA30, że zrezygnowałaś z Valletty ? ? ?