Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myśle,ze dasz radę za 550000. Mój znajomy wybudował ten:http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/516-lmb26.html i budowa pochłonęła 700tys zł.Ale oczywiście prawie wszystko z najwyższej półki.Ale dom jest bajeczny koniec końców :)

O żesz!! 130 m2 za 700 tys. fiu fiu

Kasiu , a mozna wiedziec ile osob bedzie mieszkalo w tym domku?

... Ja, jak budowalabym 160 metrowy dom, to raczej juz z poddaszem..

A całkowity koszt ponad 900 tys. :p

Nim doszłabym z garazu do kuchni , musiałabym ze dwa razy odpocząć po drodze ;)

Hehehe masakryczny projekt :)

My sie zastanawiamy nad materiałami .Chcemy kupić w tym roku.Orginalnie w projekcie mamy :mury zewnętrzne z bloczków POROTHERM, ściany wewnętrzne z bloczków POROTHERM , ścianki działowe z bloczków POROTHERM

Murarze nasi mówią-nie zmieniać,budowali ponad 80% domów w tym roku z tego,chwalą,ze dobre.???

Edytowane przez IZA30

Hehehe masakryczny projekt :)

My sie zastanawiamy nad materiałami .Chcemy kupić w tym roku.Orginalnie w projekcie mamy :mury zewnętrzne z bloczków POROTHERM, ściany wewnętrzne z bloczków POROTHERM , ścianki działowe z bloczków POROTHERM

Murarze nasi mówią-nie zmieniać,budowali ponad 80% domów w tym roku z tego,chwalą,ze dobre.???

I znalazłam wreszcie moja wymarzoną elewacje budynku:http://livianna.extradom.pl/galeria/powoli-urzadzamy-otoczenie-domku--211521.aspx

cudo jak dla mnie :) :)

dachówka od dawna mi sie taka podobała:)

IZA nie da sie obejrzec bo nie mam tam założonego konta, więc nie mogę się zalogować. Może daj linka będąc wylogowana z extradomu...

IZA tylko bez tych ramek dookoła okien pliizzzz ;), chyba że lubisz takie dworkowe klimaty... reszta OK.

Wiesz nawet sie nie zastanawiałam jeszcze nad tymi opaskami wokół okien...a dworkowe klimaty są jak najdalej odemnie :)Choć w orginale są... Myślę,że do mojej skromnej Anulki ta elewka jest jak najbardziej ok -delikatna i stonowana:)

hb studio anulka.jpg

dom w tymianku.JPG

Dużo pracy stąd mnie ostatnio nie było,ale miło ,że tęsknicie.

Kicha z tymi projektami ,nie ma takiego na 100%.Anna jest blisko ,ale nie ma gdzi dać schodów noi ta kuchnia z tyłu....lepiej pasuje ze względu na strony świata na działce,ale cały czas wyobrażałem sobie ,że z kuchni ma być widać podjazd i bramę wejściową.

Projekt Groszek jest ciekawy ,ale brzydki dla mnie z zewnątrz.

Chyba mnie faktycznie indywidualny czeka.Tylko ,że nie zobaczę go wtedy w realu a znaczną część projektów można gdzieś tam znależść.Czasem real od widoku w internecie czy na kartce znacznie się różni

Witam

Ja też jestem zakochana w domach parterowych. Długo szukałam projektu, który bedzie mi odpowiadał, ale niestety nie znalazłam idealnego. Na bazie dostępnych projektów (znany i przemyślany z Muratora) narysowałam to, co chiałabym mieć. Dałam projektantowi i teraz on pracuje nad tym :) Cenowo wychodzi podobnie do projektu gotowego z przeróbkami - jakieś 500 zł drozej. Uważam, ze warto dopłacić i mieć to, co się chce :)

Dużo pracy stąd mnie ostatnio nie było,ale miło ,że tęsknicie.

Kicha z tymi projektami ,nie ma takiego na 100%.Anna jest blisko ,ale nie ma gdzi dać schodów noi ta kuchnia z tyłu....lepiej pasuje ze względu na strony świata na działce,ale cały czas wyobrażałem sobie ,że z kuchni ma być widać podjazd i bramę wejściową.

Projekt Groszek jest ciekawy ,ale brzydki dla mnie z zewnątrz.

Chyba mnie faktycznie indywidualny czeka.Tylko ,że nie zobaczę go wtedy w realu a znaczną część projektów można gdzieś tam znależść.Czasem real od widoku w internecie czy na kartce znacznie się różni

Nie chyba,tylko na pewno :) Powodzenia :)