Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

To jeszcze tak przerysowałam. Powiększony salon i wiatrołap, poszerzone okno zachodnie, a przy okazji inne położenie spiżarni.

http://www.bowess.republika.pl/z36_rzut1_1%20-%20Kopia.jpg

BEWA - nie pisz, że jestem autorką, bo mi aż głupio. Toż to tylko propozycja przeróbek adaptacyjnych, a architekta do tego trzeba będzie znaleźć. :)

Jestem pod wrażeniem! Bardzo Ci dziękuję. Podoba mi się, jestem pod wrażeniem. Ja zdecydowanie wydłużyłabym salon, Ty go poszerzyłaś. Ale wyszło super. Niestety nie ma takiego doświadczenia w przeróbkach projektów, nawet nie mam takiej wyobrażni. Za to mogę podpowiedzieć w finansowaniu inwestycji.... Taka mała różnica.....

Bowess znalazłam człowieka, który będzie kierbudem i powiedział, ze skroi mi projekt ..... Ale jak widzę na forach ile błędów jest w gotwych projektach to az się boję, co może byc w tym sporządzonym przez niego. Bo za wszystkie przeróbki i niedoróbki płaci Inwestor.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bowess a znalazłabyś tutaj gdzieś miejsce na wc z umywalką . Podpowiedz mi jak Ty przerabisz te projekty, że tak szybki Ci to wychodzi. Może i ja się pobawię. Mężowi jeszcze nie pokazywałam, ciekawe co powie. A wogóel boję się bo jak mi wystawisz rachunek to na budowę mi braknie.

Miejsce na wc kosztem holu, bo dość duży. Kominek trochę przesunęłam - może być teraz narożny albo zwykły (można też całkiem z niego zrezygnować).

http://bowess.republika.pl/z36.jpg

Nie ma mowy o wynagrodzeniu, za zabawy w Paincie. Większość metodą kopiuj-wklej. Reszta pędzel i gumka :)

Idea zwiększenia szerokości domu też niezła, bo przy zachowaniu kąta dachu, pokoje na poddaszu robią się większe. Jeżeli projektant jest też kierbudem, to zdaje mi się, że szansa na wyprojektowanie przez niego czegoś, czego potem nie da się zbudować jest raczej mała. Wiadomo, że każdemu może się zdarzyć, ale byłabym dobrej myśli.

Trynity, dziekuję. Oczywiście domek jest za mały, ale do ewentualnego przerobieia może być. Nie wiem tylko, jak prezentować się bedzie taki układ salon-kuchnia- jadalnia. nie wiem, czy to będzie ciekawie wyglądać, bo zanim ktoś dojszie do stołu to obejrzy sobie kuchnie. Al zawsze można coś wymysleć.

A tak z ciekawości, co budujecie??

Witajcie Wszyscy! Jak to dobrze że jest takie Forum i Tak WSPANIALI FORUMOWICZE . DZIĘKI !!! Też chcę budować parterówkę,

bez użytkowego poddasza,w miarę do 270 - 300 tyś zł. Od kilku m-cy czytam czytam i zapisuję - uczę się od WAS wiele! Jeszcze raz wielkie

podziękowania. Ostatnio weszłam na http://www.domnahoryzoncie.pl i podoba mi się projekt domku WOJTEK 2 z garażem. Jak myślicie ?

Czy Ktoś buduje na forum taki domek? Proszę o odzew. Pozdrawiam Wszystkich! RD.

• 2 weeks później...

Witam,

szukam projektu domu parterowego, w którym na parterze jest kuchnia, salon, łazienka większa, i dwa pokoje, a na górze jest możliwość zrobienia dwóch pokoi w przyszłości i małej łazienki z pryszniecem.

Jeśli ktoś widział coś podobnego gdzieś to bardzo proszę o linki i wszelkie spostrzeżenia do tego rodzaju projektów też miło widziane;)

z góry dziękuję

Dzięki wielkie;)

a co myślicie o takim projekcie? bardzo proszę o wszelkie uwagi

http://www.dobredomy.pl/projekt/agisII

może ma ktoś pomysł jak zrezygnować z jednego pokoju na dole, pozostałe dwa powiększyć i reszte przestrzeni która zostanie jakoś fajnie i praktycznie wykorzystć?

Edytowane przez mada27

Dzięki wielkie;)

a co myślicie o takim projekcie? bardzo proszę o wszelkie uwagi

http://www.dobredomy.pl/projekt/agisII

może ma ktoś pomysł jak zrezygnować z jednego pokoju na dole, pozostałe dwa powiększyć i reszte przestrzeni która zostanie jakoś fajnie i praktycznie wykorzystć?

No a po co od razu rezygnować z pokoju?Nie przyda się na pewno?Ja bym nie rezygnowała.Jak coś to połączyć 1/7 i 1/8 i gotowe.Projekt ogólnie fajny,choć denerwująca jest trochę ta "czapa" z dachu na przodzie domu.

Może będę musiał budować na innej działce -20m szerokości.Co powiecie na to

http://projekty.muratordom.pl/projekt_z-blaskiem-wariant-i-etap-i,364,1,0.htm?pokoje_bez_salonu_input=&kat_nach_od=&frm_search=1&typ_budynku=1&id_grupy=1&powierzchnia_od=100&wym_el_bocznej_od=&powierzchnia_do=120&wym_el_bocznej_do=&wym_el_front_od=&gleb_dzia_do=&wysokosc_w_kalenicy_od=&szer_dzia_do=&szer_dzia_od=&wym_el_front_do=&kat_nach_do=&gleb_dzia_od=&y=9&x=22&author_id=&wysokosc_w_kalenicy_do=&p=20&nr=30

Link działa.Jakby z dwóch pokoi na dole zrobić jedną dużą sypialnię ,pozostały pokój na gabinet a na górze dwie sypialnie dla dzieci?Czy to drogo i lepiej zwykły z poddaszem na dwuspadowym dachu?

Ktoś inny może nic nie ruszać,a poddasze zostawić na przypływ kasy i zrobić tam co chce

Gdzieś czytałem ,że jakiś generalny wykonawca chciał liczyć komuś mimo ,że robił go na początek bez poddasza jako dom z poddaszem.W koncu zszedł na 50% ceny za metr góry

Wady?Oprócz kretyńskiego wiatrołapu 2.4m bo to widzę