Elfir 28.07.2016 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 magnolia - to chętnie bym z nią poeksperymentowała, Jacek - roślin nie sadzi się w trawniku. Żadnych, bo to utrudnia pielęgnację. Na trawniku masz trawę trawnikową a na rabatach pozostałe rośliny. To, czym oddzielić rabatę od trawnika można poczytać tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204623-Obrzeże-trawnika Hammeln sadzi się 3-4 szt/m2, docelowo roślina będzie miała ok. 60-70 cm średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2016 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 magnolia - to chętnie bym z nią poeksperymentowała, Jacek - roślin nie sadzi się w trawniku. Żadnych, bo to utrudnia pielęgnację. Na trawniku masz trawę trawnikową a na rabatach pozostałe rośliny. To, czym oddzielić rabatę od trawnika można poczytać tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204623-Obrzeże-trawnika Hammeln sadzi się 3-4 szt/m2, docelowo roślina będzie miała ok. 60-70 cm średnicy Tak zrobie, oddziele a pod trawy dam kore. Zeby wyrosly w rzadku to posadzic co 60 czy gesciej? Moga wchodzic jeddna w druga czy lepiej zeby kepy byly osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Lepiej jak zachodzą. Jak zacieniają glebę, chwasty mają gorsze warunki do kiełkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Lepiej jak zachodzą. Jak zacieniają glebę, chwasty mają gorsze warunki do kiełkowania. Co 30 bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 można co 40-50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jacek, a Ty chcesz mieć w ogrodzie nowocześnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2016 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Jacek, a Ty chcesz mieć w ogrodzie nowocześnie ? Ciezko mi nazwac co chce, co ciekawego wyczytam na forum to ch e gdzies upchac, zdaje sobie sprawe ze moze wyjsc koszmarek, ale tak naprawde dopiero w tym sezonie wkrecilem sie w ogrodnictwo. Nawet zona soe smieje ze jak wlacza kompa to zamiast stron o samochoxach czy jakis panienkach to same szkolki, trawy i kompost generalnie caly czas mam ambicje na trawe jak z folderu, poki co wychodzi, zobacze jak dalej. A co do reszty to mozna to chyba nazwac nowoczesnoscia to co chcialbym miec. Po niedzieli wrzuce rzut dzialki i co juz mam, jakies foty i ocenicie i pomoze ie co i gdzie wsadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 trawa we folderach przecież jest kolorowana w programie graficznym Na zdjęciach z neta też wiele ogrodów jest "podrasowanych", bo pochodzą z portfolio fotografów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Ja raz widziałam 200 letni trawnik Przepiękny spłachetek 3 m x 3 m. Nie wyobrażam sobie bym zdołała moją trawę doprowadzić do takiej urody. Chyba, że miałabym do dyspozycji na stałe co najmniej jednego dobrego ogrodnika. Nawet greenkeeperzy na polach golfowych utrzymują trawy na tee i fairwayach jedynie w znośnym stanie. A przecież sieje się tam bardzo specjalne mieszanki i wylewa olbrzymie ilości wody. Trawa to najdroższy i najbardziej pracochłonny w utrzymaniu element ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 29.07.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Jak z folderu - Ostatnio w jakimś programie o ogrodach był Pan z najładniejszym czy jedną z najładniejszych trawnikow w UK http://www.radiotimes.com/uploads/images/original/66391.jpg tutaj link koszenie codziennie i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 w wyglądzie trawnika duży udział ma klimat, łagodne zimy. Ale zdjęcie ładnego trawnika w Kalifornii to tylko photoshop albo...sztuczna trawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 29.07.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Elfir, jesienią Ci podeślę sadzonki stipki capitaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 29.07.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Jak z folderu - Ostatnio w jakimś programie o ogrodach był Pan z najładniejszym czy jedną z najładniejszych trawnikow w UK http://www.radiotimes.com/uploads/images/original/66391.jpg tutaj link koszenie codziennie i takie tam Prawie jak moj trawnik moze przesadzilem z tym jak z folderu ale chce miec ladny i zadbany trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galicja1 11.08.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Zuzza bardzo ładny ogród, gratuluję. Również jestem zachwycona twoim trawnikiem. Możesz mi zdradzić jaką mieszankę wybrałaś ? I co robisz, że on tak ładnie wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 20.08.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Do kiedy mozna sadzic trawy ozdobne? Bo jade na urlop i w sumie wroce dopiero na koniec wrzesnia. Jak wtedy chciaobym sadzic to bedzie ok czy czekac do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 lepiej wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.08.2016 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Nie chcę się chwalić, ale mój trawnik prezentuje się podobnie. Zasiałem trawę Tiaaa... I udajemy, że nie jest to marna próba szeptanej reklamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.08.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Deszczyk i chwila słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 07.09.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Ludzie pomocy, szukam 5 sadzonek chrysopogon gryllus czyli złotobród dziwny. Czy ktoś coś wie gdzie to mogę nabyć? Najlepiej przez internet. :confused: EDIT: Uprzedzając fakty to wujka googla już pytałem bez skutku Edytowane 7 Września 2016 przez CzarnyIwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Coś chyba marnie szukałeś Obie szkółki Surowińskich mają tę trawkę w ofercie, a jeśli w tej chwili jest niedostępna, to na pewno niedługo będzie. http://sklep.trawyozdobne.com/index.php/trawy-ozdobne-kategoria/chrysopogon-gryllus-detail http://sklep.trawy.eu/chrysopogon-gryllus.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts