Elfir 09.03.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 A rozważałaś wysianie trawy przeznaczonej do takiego celu. Barenbrug http://www.barenbrug.pl/polska/PL/home_3170.php Oni chyba coś takiego mają Ale to nie ma byc trawnik To jest wstęga przez rabatę z krzewami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) Myślałam o Carex dolichostachya 'Kaga Nishiki', ale to duża powierzchnia jak na cenę 8 zł/szt Myslałam też o Carex elata, tylko obawiam się dużego, uschniętego pustego placu zimą - to jest pas na froncie domu Chyba, że "Kaga Nishiki" wymieszam z liliowcem... Edytowane 9 Marca 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Super, ale ja myślę też o swoim ogrodzie. Te carexy to taki miły potargany widok. Ta pensylvanica jeszcze ładniejsza Może to dałoby się wysiać ??? W końcu rośnie sobie dziko gdzieś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Mnie by się taka wstęga „trawiasta” podobała na przełaj przez strzyżony trawnik. W starych ,z pierwszych dwóch lat, „Ogrodach” był artykuł o Angielskim ogrodzie, w który jest strzyżony trawnik na różnych wysokościach. Piękne zdjęcia były. Chyba pójdę poszukać i zeskanuję fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Ta pensylvatica to nie jest raczej na suche ? mnfi.anr.msu.edu/communities/community.cfm?id=10698 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) Myślałam o Carex dolichostachya 'Kaga Nishiki', ale to duża powierzchnia jak na cenę 8 zł/szt Myslałam też o Carex elata, tylko obawiam się dużego, uschniętego pustego placu zimą - to jest pas na froncie domu Chyba, że "Kaga Nishiki" wymieszam z liliowcem... Znasz tę stronę http://www.gerbera.com.pl/pl/trawy_ceny.html A liliowce świetne ma http://www.liliowce.cba.pl/index.html kupowalam i przysłam mi takie kłacza, że od razu z każdego można było zrobić 4–6. Tylko zielona byłam kompletnie więc rozsadziłam dopiero w zeszłym sezonie. Edytowane 9 Marca 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 (edytowane) nie znałam.Ale zastanawiam się czy klient- osoba fizyczna z Poznania będzie w stanie sam to zamówić. Edytowane 9 Marca 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 No, fakt. To która z nas wysyła zapytanie TY czy ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 teoretycznie wysyłają kurierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Czemu teoretycznie. Jest jakaś granica ilościowa?A te sadzonki to można od razu do gruntu? Bo oni podają, że wspólpracują z dużymi firmami i szkółkami. Może trzeba je najpierw pohodować jeszcze w doniczkach? Jacek Wolski, np. sprzedaje wrzosy b. tanio, ale tylko w paletach, jako sadzonki do podhodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 z in vitro są maleńkie, więc pewnie trzeba je podhodować, bo inaczej przez pomyłkę wypielisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 A jak myślisz, jeśli sadzisz większy spłacheć i zastosować agrotkaninę, a jak podrosną wyciąć spomiędzy roślinek tę wyściółkę ? No bo inaczej trzeba mieć miejsce żeby podhodować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 najlepiej zrobić sobie rozsadnik i potraktować jak z siewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 To mogę, w skrzyni warzywnikowej. Pogadamy jak przyjdzie czas u Ciebie na moje pomysły. Chyba, że polecisz mi wcześniej coś z tych in vitro do obsadzenia pod brzozami i między dereniami. Wtedy można by mieć już gotowe na przyszłą wiosnę do wysadzenia do gruntu. Na tym planie, który Ci posłałam są zaznaczone przestrzenie z drzewami, gdzie nie koszę. Tam chcę mieć trawy, turzyce i może potem dosadziłabym jakieś okrywowe byliny pomiędzy nimi, żeby troszkę urozmaicić. Choć bardziej chyba podoba mi się pomysł wykorzystania tylko trawiastych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 mówiąc szczerze, nie oglądałam planu, nie miałam czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Domyślam się. Poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 10.03.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 No, fakt. To która z nas wysyła zapytanie TY czy ja Dacie znać jak się dowiecie czy wysyłają prywatnym osobom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Oglądamy trawy w ogrodach http://www.ogrodynaturalne.pl/ogrody.php?m=6 A tu nowocześnie http://www.designgrounded.com/ (klik żeby powiększyć) Pytanie do Mariusza Surowińskiego. Mariuszu, czy uda Ci się na podstawie tego zdjęcia zidentyfikować ten niziutki zielony dywanik rosnący między płytami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 A tu http://www.oudolf.com/piet-oudolf/gardens/private-gardens/ przepiękne naturalistyczne kompozycje z trawami (klik, żeby powiększyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_Surowinski 12.03.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Dziewczyny, cudze chwalicie - swego nie znacie... Ja kiedyś sięgne po Carex appalachica i inne i je przetestuję ale są nasze, sprawdzone - np. Carex montana czy Carex humilis. Na wilgotne też się znajdzie np. Carex appropinquata, niższe też np. Carex echinata... Po co szukać za oceanem... Pytajcie zamiast marnować czas na zastanawianie się czy turzyca "x" wytrzyma u nas. Zawsze znajdzie się jakiś substytut. Foszczkę odradzam bo kradnie zdjęcia! Edytowane 12 Marca 2012 przez M_Surowinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts