rasia 07.06.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Ave! Obrób kilka zdjęć proszę i wstaw tutaj... ten wątek zdjęć potrzebuje! Pliiiissss.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 07.06.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Ave! Obrób kilka zdjęć proszę i wstaw tutaj... ten wątek zdjęć potrzebuje! Pliiiissss.... http://www.fotosik.pl/u/ave8/album/1207324 ale się spracowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Wiecie co... przeklęłam fotosik Nie znam drugiej witryny, ktora by tak reklamami przeszkadzała. Firefox nie dopuszcza normalnie, a tu jakby kto wiadro pomyj wylał. Koszmar !!!! Rasia, chcesz fotki, proszę. „Podkradłam” Ave z fotosika i po mojemu wstawiam – 8 sztuk, więc będzie drugi post. Inaczej mi nie wychodzi, ale tak chyba lepiej niż grzebać w fotosiku. fotki Ave! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Fotki Ave! cd. Ave, nie masz pretensji mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 07.06.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 (edytowane) ooo, ale u Ciebie są moje fotki sprzed trzech lat (a swieże są "pochylone" goździki) i tylko jedna trawka a chodziło - na razie - o to, aby Dudce pokazać wielkość trawek jeszcze popracuję nad opisem PS. drugi post Pestki: 1. to mietlica (do pojemnika - dostana w gratisie;) ) 2. to molinia 3. chyba carex montana a wyżej jest carex digitata - mała trawka okrywowa - mam jeszcze podobną the beatles. trawek mam więcej - większość jeszcze niepozorna. Mam nadzieję, że jesli nie tej to już następnej jesieni - dadzą mi wspaniały spektakl a w albumie jest jeszcze niepozorne proso - te małe kiełki i trzcinnik Karl Foerest Edytowane 7 Czerwca 2012 przez ave! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Wkurzył mnie ten fotosik, to i niedbale szukałam Ave, dawaj im pić i to nawet co wieczór jeśli sucho. Zobaczysz jak popędzą do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.06.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Noooo! Ave! Pestko! Braaaavoooo!!! Ja dzisiaj popieliłam moje miskanty i inne trawska, to może jutro trochę zdążę obfocić specjalnie dla Was:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.06.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Caly dzien w ogrodzie i nawet połowy nie opieliłam. Ale musiałam wydać wojnę mszycom. Strasznie się rzuciły gdzie tylko mogły. Ciekawe, że traw ozdobnych nie ruszają, podczas gdy na sąsiednich roślinach są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 08.06.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Witam!Bardzo proszę o radę jaki rodzaj Miskantu wybrać, zajrzałam na stronę pana Surowińskiego i zgłupiałam, tyle ich jest.Chciałabym , aby stworzyły ładną dużą kępę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.06.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Monik22, każde stworzą ładną dużą kępę. Mają różne wysokości, kolor, paski pziome lub pionowe. Jedne kwitną u nas inne nie. Dużo zależy od tego jak wiele miejsca przeznaczasz i jak wysokie mają być. Odradzałabym tylko Miskanta cukrowego (miscanthus sacchariflorus), bo jest ekspansywny i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monik22 08.06.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.06.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Monik, w Ogrodach Traw są artykuliki w PDFie z opisami traw. Jest tam kilka na temat wyłącznie miskantów. Poczytaj. Jak sobie coś wymyślisz, zajrzyj tu i powiedz. Bedziemy podpowiadać. Popatrz na zdjęcia z ogrodu Amadyna. On sie pojawia tu na forum, ale zobaczysz też jego trawiaste kompozycje tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 11.06.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Pozdrawiam miłośników traw. Moja dzisiejsza fotka z ogrodu. Wyszłam po ulewie, było super powietrze i cisza, tylko ptaki śpiewały. Uwielbiam takie chwile w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 No Andulka to Ci obrodziło Moje jeszcze nawet nie w połowie takie wysokie a wczoraj tęgo lało, aż podciężarem wody połamały się łubiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 11.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 dziewczyny, powiedzcie , proszę, ile czasu rosły wasze miskanty by uzyskac to co teraz u Was? Skoro teraz z korzonka wystają mi dwa 3 badylki, to kiedy będę miała kępkę, którą będzie widać ? Przed miskantami są hortensje, które mają " siedzieć " w nich. Hortensje juz widać ale miskanty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ave! w pierwszym roku było mizernie. Mam tylko zdjęcia zimowe i jakieś jedno słabiutkie ze strasznie zachwaszczoną rabatą, ale patrz nie za wielkie te wiechy Sadziłam wiosną 2010 i to zielone zdjęcie pokazuje jak było w czerwcu (jedna kępa to Zebrinus). Zimowe są z lutego 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 12.06.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) to chyba u mnie nie ma szans na kępę - mam 5 - to trzeba pewnie razem je zebrać... http://images39.fotosik.pl/1584/cd749303a3ee43c9m.jpg' alt='cd749303a3ee43c9m.jpg'> Edytowane 12 Czerwca 2012 przez ave! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.06.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ave!, te miskanty kupowałam w trawki.pl i miały przy ziemi średnicę jakieś 12-15 cm. Więc spore. Przycięte były oczywiście po zimomowo. W ciągu jednego sezony rozrosły się ze 3 razy, ale to był dobry rok dla nich. Jednak słabiutko zakwitły. Rosną na górce jakieś 50 cm nad poziomem ogrodu, a wtedy ostatnie 2 sezony były okropnie mokre. Po prostu daj swoim czas i podlewaj, żeby nie przesychały. Będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlka. 25.06.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Witam. Mam nadzieję, że mi pomożecie w identyfikacji tych traw, bardzo mi się spodobały, ale nic nie mogę o nich znaleźć Edytowane 25 Czerwca 2012 przez qlka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Witam. Mam nadzieję, że mi pomożecie w identyfikacji tych traw, bardzo mi się spodobały, ale nic nie mogę o nich znaleźć [ATTACH=CONFIG]122154[/ATTACH] Na 100% pomógłby Ci Mariusz Surowiński, ale musiałabyś poczekać aż sezon się skończy:( Jest śliczna trawka ozdobna, którą znam i ma podobne kwiatostany – Pennisetum alopecuroides 'Little Bunny', czyli piórkówka. Tu masz gdzie szukać u Mariusza http://www.ogrodytraw.eu/index.php?d=szukaj&szukaj=pi%C3%B3rk%C3%B3wka&x=0&y=0&szukaj_opis=1 A to link do poradnika http://www.ogrodytraw.eu/index.php?p853,poradnik-o-trawach-ozdobnych – możesz pobrać artykuły w PDFach o różnych trawach I jeszcze fotka – Piórkówki na tle Miskantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts