Elfir 29.10.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 A cukrowy to po łacinie jak? SACCHARIFLORUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Elfir, czyli trafiłam ? On jest cukrowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 29.10.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Przede wszystki trzęślica trzcinowata (Molinia arundinacea). Także trzcinnik (Calamagrostis acutiflora). Witam Panie Mariuszu , akurat mam obie u siebie:lol2: Śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 A cukrowy to po łacinie jak? SACCHARIFLORUS a może i "SLEROZOFIKORUS" fajnie że wiadomo juz że cukrowy bandyta - strasznie ekspansywny podobno.... a ta druga trawka? skoro tak dobrze idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.10.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Elfir, czyli trafiłam ? On jest cukrowy ? Tak wygląda, ale jest tyle odmian i mieszańców, że ręki uciac nie dam. SKula - cięzko będzie bez kwiatostanów Może byc rozplenica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Tak wygląda, ale jest tyle odmian i mieszańców, że ręki uciac nie dam. SKula - cięzko będzie bez kwiatostanów Może byc rozplenica no wiem... ale kwiatostanów przez cały sezon trawa nie wytworzyła tak to jest jak człowiek durny i nie zapisze od razu nazwy z doniczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 SKula, swojego cukrowego okiełznałam sadząc w wielkich plastykowych donicach wkopanych w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 no właśnie mam takie po jakiś roślinkach ze szkółki duże , dorodne "donice" z ażurowym dnem mam zamiar na wiosnę podzielić trawę na dwie rośliny i wtedy wkopać w donicach bo na wiosnę najlepiej będzie wykonać tą operację - prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 One dadzą się podzielić nawet bardziej - na pojedyncze. Rozsadź je w ramach donic luźno. Szybką je zarosną. A dna donic wytnij prawie całkiem.Na wiosnę przesadzaj, jak je w kwietniu utniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 dzięki wielkie ja chcę już Wiosnę ! też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 czy zasilenie tej trawy podczas przesadzania kompostem - powiedzmy granulowanym będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 dzięki wielkie ja chcę już Wiosnę ! też tak macie? Jeszcze nie. U mnie jest jesień i jest masę pracy jesiennej. Potem będzie zima i oby było choć kilka tak pięknych dni jak rok temu. Za wiosną zacznę tęsknić w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 czy zasilenie tej trawy podczas przesadzania kompostem - powiedzmy granulowanym będzie ok? Możesz domieszać kompostu do rodzimej gleby, ale niedużo. Trawy nie są żarłoczne, a przekarmione stają się wiotkie i nawet sztywne miskanty zaczną się pokładać, gdy zmoczy je deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 29.10.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 to nic nie będę dawał - bo tak naprawdę świetnie sobie radzi i bardzo zdrowo i mocno rośnie myślałem ,że po podziale trzeba ja odżywić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 29.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 ooo to wreszcie trafiłam co za trawkę mam... czyli miskant cukrowy... a kupowany był w ogrodzie traw jako stipa calamagrostis. dopiero w tym roku zakwitł, wygląda cudnie, ale nie bardzo pasuje do ogólnego założenia rabaty (ostnica jest jednak delikatniejsza i bardziej "rozwiana") pozdrawiam "trawiarskich amatorów" a molinę też mam - co prawda miała być windcoś...ale ....- jest teraz bardzo widowiskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.10.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Ave, a ten „stipa-miskant” nie rozłazi Ci się rozłogami? Jak się nie rozłazi to z pewnością nie jest cukrowy. Tylko cukrowy się rozłazi i to bardzo ekspansywnie.Jak to możliwe, że Ogrody Traw sprzedały Ci coś pod inną etykietą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.10.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 ja się właśnie wczoraj dowiedziałem ,że mój miskant to też właśnie "cukrzyk" i będę musiał na wiosnę zabezpieczyć się przed ekspansją chociaż jak na razie bardzo fajnie rośnie no ale może się tylko cwaniaczek przyczaił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_Surowinski 30.10.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Tak wygląda, ale jest tyle odmian i mieszańców, że ręki uciac nie dam. SKula - cięzko będzie bez kwiatostanów Może byc rozplenica Co do miskanta - niekoniecznie musi być to cukrowy, tym bardziej że kolorystyka jego o tej porze powinna być bardziej pomarańczowa. To "drugie" przypomina mi sadzonki trawy pampasowej. Ale to tylko podejrzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.10.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Co do miskanta - niekoniecznie musi być to cukrowy, tym bardziej że kolorystyka jego o tej porze powinna być bardziej pomarańczowa. To "drugie" przypomina mi sadzonki trawy pampasowej. Ale to tylko podejrzenia... pomarańczowy to on na pewno nie jest liście zielone z jaśniejszym paskiem - teraz jest za ciemno już na dobre zdjęcie , ale jutro postaram się znaleźć jakiś liść nie uschnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 30.10.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 o ile Miskant sprawia kłopoty identyfikacyjneto drugą trawę rozpoznałeś bezbłędnietrawa pampasowa biała http://www.funkie.pl/zdjecia-roslin/zdjecie.php?file=../images/stories/sklep/trawy/trawa_pampasowa/biala/150-200/trawa_pampasowa_biala_sadz_150_180cm_sadzonka7.JPG&nazwa=trawa%20pampasowa%20bia%C5%82a%20sadz.%20100-120cm jest identyczna - dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts