Elfir 19.07.2016 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 przydałby mi się Mariusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aramir 20.07.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Wspaniale to wygląda ale jednak zrobiłbym co nie co po swojemu. Najlepsze są takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Czy możesz przełożyć na język polski swoje przemyślenia? Czy po prostu piszesz co ci się stuknie w klawiaturę aby nabić posty pod przyszłe spamowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 przydałby mi się Mariusz... Wyslałam Ci priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 25.07.2016 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 pestko, jesienią może powtórzymy operację z wysyłką brąowego carexa- nasiało mi się go duużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.07.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Magnolia, z przyjemnością. Może mogę Ci się jakoś odwdzięczyć. Prześlę Ci listę tego co mam w ogrodzie. Byłoby fajnie gdybyś znalazła coś interesującego dla siebie. Poza tym, chyba nie musimy korzystać z przesyłek, bo jesteśmy (o ile pamiętam adres na przesyłce) niemal sąsiadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 26.07.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 pewnie, możemy się spotkać. Co do wymiany.... ćwiczę powściągliwość, z różnym skutkiem. Domówimy się jeszcze bliżej jesieni. Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 OK, Magnolio. Wcześniej dostaniesz listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.07.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 ja mam sadzonki imperaty, chętnie zamieniałabym na przegorzan, ostnicę trzcinnikowatą. Najlepiej bez wysyłki, bo imperata posadzona w dużych donicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 27.07.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 przegorzanu nie mam, sama bym przygarneła. Stipy trzcinnikowatej tez nie mam. Może chcesz stipę capitata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 A trzyma się do końca sezonu czy schnie w połowie lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2016 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Czy rozolenica japonska jest tak ekspansywna ze sadzi sie ja w jakims pojemniku czy normalnie w grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 A skąd przyszło Ci do głowy, że jest ekspansywna ??? To trawa rosnąca kępowo. Zero ekspansywności Poczytaj tutaj http://www.trawyozdobne.com/2012-02-12-15-14-9/p/251-pennisetum-alopecuroides.html Na tej stronie w encyklopedii traw i w artykułach tematycznych znajdziesz wszystko o trawach ozdobnych, trawach do kupienia w szkółkach i tych rosnących "dziko" w PL i możliwych do uprawiania w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 A skąd przyszło Ci do głowy, że jest ekspansywna ??? To trawa rosnąca kępowo. Zero ekspansywności Poczytaj tutaj http://www.trawyozdobne.com/2012-02-12-15-14-9/p/251-pennisetum-alopecuroides.html Na tej stronie w encyklopedii traw i w artykułach tematycznych znajdziesz wszystko o trawach ozdobnych, trawach do kupienia w szkółkach i tych rosnących "dziko" w PL i możliwych do uprawiania w ogrodzie. Gdzies czytalem ze niektore trawy sa bardzo eksansywne, dlatego pytam. Chcialbym ta rozpienia obsadzic wzdloz sciezki taki pasek na 7-8m, co ike je wsadzic zeby fsjnie sie polaczyly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 A wybrałeś już którą chcesz posadzić? Mariusz u siebie na stronie w encyklopedii podaje opisy około 40 Pennisetum.Zależnie od odmiany sadzi się je od 1 do 7 szt na m2 (małe - 6–7, średnie - 3–4, duże - 1–2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Bardzo podoba mi sie rozplenica japonska hameln, jak ja bede wsaddzal to nkrmalnie miedzy trawe czy robic jakies obwolutki z kory albo z czegos podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.07.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Zrób „pełnokrwiste” odchwaszczenie i usuń darń (trawę) z całej rabaty, na której chcesz posadzić te rozplenice. Obwódki odpadają, bo trawa zacznie przerastać do środka karp korzeniowych rozplenic i utrudniać im rozrost. Poza tym trawę trzeba kosić, a jak to zrobisz między kępami rozplenicy?Po posadzeniu obsyp korą na grubość co najmniej 5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 28.07.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 A trzyma się do końca sezonu czy schnie w połowie lata? trzyma się do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinox 28.07.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 rewelacyjnie się to prezentuje, świetna alternetywa dla kwiatów i trawy wydają się być mniej wymagające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 28.07.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Zrób „pełnokrwiste” odchwaszczenie i usuń darń (trawę) z całej rabaty, na której chcesz posadzić te rozplenice. Obwódki odpadają, bo trawa zacznie przerastać do środka karp korzeniowych rozplenic i utrudniać im rozrost. Poza tym trawę trzeba kosić, a jak to zrobisz między kępami rozplenicy? Po posadzeniu obsyp korą na grubość co najmniej 5 cm. Czyli rozumiem ze w rzadku gdzie maja byc trawy wyxinam darn, wybieram ziemie na 5cm, w ten dolek wsadzam rozplenice, na to karton i grubo kory? Co ile cm je wsadzic? I w jakiej odleglosci pierwsza ma byc od bramy przesuwnej zeby nie kosila rozplenicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts