pestka56 21.02.2020 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 No, piękny jest, ale kto go sprzedaje w PL. Rzucilam okiem i nawet jak mają wpisane w ofertę, to brak w magazynie, albo okazuje się, że w opisie to Goldtau lub Goldschleier[ATTACH=CONFIG]441092[/ATTACH]z ogrodów Beth Chatto[ATTACH=CONFIG]441093[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]441094[/ATTACH]trawy.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2020 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 za 8 zł http://www.radzis.pl/cennik To się tak szybko rozrasta, że robiąc ogród na raty spokojnie można dzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2020 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Super, ale zdaje się, że oni wysyłkowo nie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2020 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 ale można podpytać kto od nich bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2020 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Fakt może, tak jak Godlewscy z funkia.pl, oni też współpracują ściśle z jakimś sklepem wysyłkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomicher 24.02.2020 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Jako że zarówno trawy ozdobne jak i klasyczny trawnik będę zakładał w jednym czasie, to czy możecie mi coś doradzić nt. siatki na krety w kontekście tych rabat z traw ozdobnych ? Czy siatkę rozkładać:A) od granicy działki do granicy działki na głębokości 10-15cm i wycinać dziury na rośliny z rabatyB) tylko pod trawnikiem, natomiast zakończyć siatkę na granicy rabaty tak żeby na rabatach trawy rosły sobie swobodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2020 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 nie widze potrzeby kładzenia siatki na rabatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2020 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Dokładnie tak jak pisze Elfir. Na rabatach nie ma sensu.Zakładaj jak najmniejszy trawnik, bo zeżre twoje nerwy i wyciągnie z kieszeni sporo kasy. Trawnik to tylko koszenie, nawożenie i podlewanie. To ostatnie szczególnie teraz łyka sporo pieniędzy. I żebyś nie wiem jak mocno starał się utrzymać jego urodę, pędraki mogą go w jeden sezon załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.02.2020 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 To dopiero mój drugi sezon z hakone w ogrodzie, przypomnijcie proszę czy je się ścina do ziemi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.02.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Zależy ile ich masz i jak bardzo chcesz się napracować. Jak z każdą trawą Tyle, że chyba jeszcze za wcześnie na cięcie. Chyba, że już ruszyła z wegetacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.02.2020 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Pestko, nie dużo, na razie od dwóch lat je testuję, ładnie się rozkrzewiają, pięknie u mnie kwitną, więc chyba powiększę kolekcję Nie pamiętałam tylko, czy je się ścina czy też nie. U mnie jeszcze wegetacja się nie rozpoczęła (Kraków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.02.2020 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Basiu, teoria jest taka, że tnie się w połowie kwietnia. Ale myślę, że skoro klimat płata nam figle, to lepiej zaglądać i sprawdzać, czy już pojawiają się nowe źdźbła i wtedy ciąć mniej więcej 10 cm nad gruntem. Moje iryski reticulata już w pełni kwitnienia, czyli o miesiąc wcześniej niż rok temu. Natomiast tulipanki botaniczne, które zazwyczaj kwitły tuż po iryskach jeszcze pąków kwiatowych nie pokazują. Dziwnie wszystko rozpoczyna tę wiosnę.Trawy jeszcze śpią i to nawet trzcinniki. Ledwie ruszyły seslerie, ale okropnie niemrawo. Natomiast turzyce jakby w ogóle nie zauważyły zimy i są cały czas wybarwione jak latem. Ale je też przytnę, bo to stare liście i prędzej czy później przyschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.02.2020 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 ścinasz wszystko suche. hakonechloa nie jest zimozielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 05.03.2020 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Przeczytałam cały ten wątek, niestety wielu zdjęć już nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.03.2020 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Zdjęcia, które są wstawiane za pośrednictwem fotosika i podobnych, znikają po wygaśnięciu umowy wstawiającego z rzeczonym fotosikiem.Moje nie znikają, bo wstawiam z komputera, tyle że wtedy trzeba zmniejszać fotki do 2 MB każda, bo większych forum nie przyjmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomicher 10.03.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Zakładając doniczki C2 śmiałka goldtau - jakie odległości utrzymywać by uzyskać podobny efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2020 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 5 szt/m2Roślina się sieje, wiec ci się sama zagęści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomicher 10.03.2020 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 5 doniczek C2 na metrze kwadratowym ? Wydaje się to ekstremalnie gęsto To jest niemal jedna doniczka obok drugiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2020 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 a to nasadzenie jest rzadkie? Pytasz się o efekt na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 11.03.2020 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 (edytowane) Elfir ma wiedzę i doświadczenie, tomicher - patrz tu: LINK Co do traw u mnie to:- wywalam proso rózgowate - jest super, do momentu gdy zacznie się pokładać - wchodzi na trawnik, na ścieżkę...- zachwalam turzycę Buchanana - myślałem rok temu, że większość sadzonek zdechła, a jednak odbiły - po 1,5 roku dopiero konkretnie się rozrastają i efekt jest już piękny - bezobsługowe, zdobią cały rok!- zachwalam trzcinniki ostrokwiatowe - szybki start, łatwo ściąć, rosną w pionie, nie pokładają się. Edytowane 11 Marca 2020 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts