Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika wykończeń... JoShi

Żelka

Recommended Posts

Mam jeszcze pytanie o tekst pod miniaturkami. Najczęściej pokazuje się "Powiększ zdjęcie". Widziałam też, że w tym miejscu niektórzy umieszczają własne podpisy. Czy można wymienić "Powiększ zdjęcie" na dowolny podpis?

Programik podeślę, ale to o czym piszesz, to się jakos inaczej robi, bo to chyba z fotosika miniaturka jest :)

• Odpowiedzi 347
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj

Bardzo fajnie Wam idzie. Domek ładny i dookoła też już zagospodarowane. Gratulacje

Chciałam Ci powiedzieć, że wszystko w życiu dzieje sie po coś i później to zrozumiesz. Gdyby udało Ci się poczytać "Potęgę podświadomości" Josepha Murphy'ego, ta książka ( i wiele innych) pomogły mi nabrać dystansu do tego co się dzieje.

Ja też przeszłam takie zmiany, że mąż stracił pracę, potem pracowaliśmy oboje ale cieżko i za małe pieniądze. W pewnym momencie otrząsnęliśmy się, udało nam się zmienić pracę, nie zarabiamy może kokosów ale po drugie tyle i pracuje nam się o wiele lepiej. Każdego dnia powtarzałam sobie "Opatrzność (może być Bóg- zależy w co się wierzy) zaspakaja wszystkie moje potrzeby" i tak jest.

Życzę Ci wszystkiego dobrego.

I jeszcze jedno:

"Zanim się czemuś oddasz, zawsze jest wahnie,

Szansa by się wycofać,

Zawsze nieudolność.

Przy każdej inicjatywie i akcie tworzenia

Jest jedna elementarna prawda,

Której nieświadomość zabija nieprzebrane nadzieje

I niezliczone plany:

Że kiedy całkowicie się czemuś poświęcisz,

Opatrzność też wykona swój ruch.

Wszystko się wtedy zdarzy, aby Ci pomóc,

Co inaczej by się nie zdarzyło.

Z decyzji wypływa cały strumień zdarzeń,

Przynosząc z korzyścią dla Ciebie najrozmaitsze

Wypadki, spotkania i rzeczy,

O których nikt by nie śnił, że mu się przydarzą.

Cokolwiek robisz lub marzysz, że możesz to zrobić

- Zacznij tylko

W zdecydowaniu drzemie geniusz, siła i magia.

Zacznij teraz."

Faust J.W.Goethe

ps. sorki, że tak długo... :oops:

Iga skorek wygląda tak:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/90/Forficula_auricularia.jpg/473px-Forficula_auricularia.jpg

Tak jak pisałam w dzienniku, bywają pożyteczne, ale bywają również szkodliwe. Ja jednak wolę skorki niż mszyce ;)

wiolasz niestety mam już wyniki prześwietlenia. Zmiażdżył mi się krążek między kręgami L5 a S1. Po niedzieli do neurologa i jakaś rehabilitacja, może rezonans w celu wykluczenia wysunięcia krążka. Na razie ciągle nie mogę siedzieć. Po niedzieli będę walczyć o dostanie się do neurologa. Jak się łatwo nie da polecę prywatnie.

JoShi sprytnie to wymysliłaś z tą doniczką i szczypawkami, pisz o efektach :lol:.

Wcale nie wymyśliłam, tylko ściągnęłam z "Działkowca". Po usunięciu najbardziej oblężonych gałązek sytuacja sie ustabilizowała. Przynajmniej na razie nie widz konieczności stosowania chemii.

a w którym miejscu zaplanowałaś warzywniak, bo na Twoim planie zagospodarowania terenu wokół domu nie zauważyłam go?

Na razie warzywniak jest na samym końcu działki, na prawo od miejsca gdzie zaplanowałam budynek gospodarczy. Jest to jedyne miejsce, gdzie choć popołudniu jest trochę cienia, co mam nadzieję uchroni mi warzywka przed suszą. Gdzie będzie później nie wiem, wszystko będzie zależało od tego jak będzie się rozwijał mój ogród.

PS. Dziękuję za życzenia.

• 5 weeks później...
  • 4 weeks później...