WaldemarRj 27.12.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 ... Kiera123, Gratuluję odkrycia (gwarancja imienna, nieważna po sprzedaniu domu), jeszcze nie mieszkam (a, chcę wrócić na emeryturę do Polski), a już mam się martwić co powiem przy sprzedaży domu. Tańsza (Rukki Classic Premium) nie oznacza ładniejsza, porównywałem obie i Decra miała połysk jak na samochodzie, oraz wykonanie było dużo precyzyjniejsze (nie ma odgłosu podczas opadów deszczu, to też "+"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavkor 27.12.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 slavkor piękny dom. Co to za projekt? projekt indywidualny. Na necie spośród 6000 projektów nie było nic co by nam pasowało A to brak kotłowni z tyłu domu, a to brak garażu 2stn., itd. i itp. Domek teoretycznie parterowy (na parterze salon, kuchnia, 2 sypialnie, łazienka, sypialnia z łazienką, spiżarnia), ale na górze jest pole do popisu - tzw. STRYCH Projektant zrobił wszystko tak jak chcieliśmy, praktycznie dostał projekt (wypociny z autocada ) od nas i musiał to wszystko przerysować i policzyć. Zamysł był taki aby wszystko co trzeba było na dole, a z zewnątrz domek ma wyglądać tak ala wiejsko - taka stodoła, chałupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 05.01.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 a ja tak z innej beczki...dach nam przecieka przy kominie i przy oknach a dachowiec mówi ze to jest normalne bo gdzie silikonem nie dociągnąła ktos mi poradził zeby jakąs folią zaizolował ten komin i juz sama niewiem czy u was tez przeciekaly dachy przy kominach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.01.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Spytaj czy wszędzie gdzie robił komuś dach przecieka i czy to jest naturalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiko 10.01.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 agawi 74 Ta dachówka... mnich mniszka to moje marzenie, na dachu wygląda przepięknie, tylko cena sprowadziła mnie na ziemię Cudowny dach. Z ciekawości zapytam ile wzięli za położenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 11.01.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 kurcze chyba nikomu z FM dach nie przecieka wiec to raczej normalne nie jest ...a czy ktos słyszał o folii izolacyjnej na kominy zamiast silikonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 18.01.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 ktoś może ma na dachu holederkę ovh koramica/wienerbergera albo sirius 13 rupp-a? jestem ciekaw, jak to w realu wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi29 19.01.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 http://images39.fotosik.pl/538/a4ef36170dcc6bc2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi29 19.01.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 http://images39.fotosik.pl/538/a4ef36170dcc6bc2m.jpghttp://images40.fotosik.pl/526/5f60318541a01da7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 19.01.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) a ja tak z innej beczki... dach nam przecieka przy kominie i przy oknach a dachowiec mówi ze to jest normalne bo gdzie silikonem nie dociągnął a ktos mi poradził zeby jakąs folią zaizolował ten komin i juz sama niewiem czy u was tez przeciekaly dachy przy kominach? owszem to normalne gdy spiepszyl robote,bo silikon nie zabezpiecza przed woda tylko poprawne okucie:) moj znajomy zawsze rozcina paroizolacje w taki sposob aby ja wsunac wraz z okuciem w naciecie w kominie (wczesniej tam daje troche silikonu) nastepnie zamontowane na stale okucie silikonuje(styk komin - okucie) montuje osobne okucie na wiezbe i osobne na komin, jedno na drugie zachodzi ale pracuje oddzielnie przy oknach dachowych chce dawac silikon??ciekawe gdzie wyrozcinal paroizolacje nie tak jak trzeba nie podwinal odpowiednio, nie wykonal kolnierza z parozizolacji wokol okna (badz nie zamontowal gotowego) Edytowane 19 Stycznia 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.01.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam. mam do sprzedania 240m szt dachowki Nelskamp( to jest 10 dachowek na m.kwadratowy) Nibra G 10 w kolorze czerń stara angoba w bardzo dobrej cenie( dużo taniej niż w hurtowni) jeżeli ktoś potrzebuję podaję mojego maila [email protected] .prześlę zdjęcia mojego dachu na maila. nam zostało za dużo kupiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 20.01.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Może ktoś mi pomoże!! Kominy przeciekają, poprawiane już kilka razy. Zamieściłąm nowy temat, ale zainteresowanie miernye. Podaję link :http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171743-jak-wygląda-kapinos-na-czapie-komina. Zamieściłam tam kilka zdjęć z różnych etapów tworzenia kominów.Proszę o pomoc - czemu przeciaka, co jest zrobione nie tak. Dachowcy nie poczuwają się do poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 20.01.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 co i jak masz w Twoim watku a odpowiedz jak wykonac poprawnie w moim poscie powyzej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 20.01.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Niezbyt estetycznie . Po zdjęciach trudno ustalić przyczynę. Niezbędna wizja lokalna doświadczonego dekarza. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrenias 20.01.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 No nareszcie mogę się pochwalić naszym drugim już dachem - CREATON DOMINO http://lh3.ggpht.com/_ba-VYg7_gP4/TTbNwhVSLkI/AAAAAAAADxo/KMxQomKKb9c/IMG_0587%20%5B800x600%5D.JPG http://lh6.ggpht.com/_ba-VYg7_gP4/TTbNxFArY6I/AAAAAAAADxs/BnJZYuwzhaM/IMG_0589%20%5B800x600%5D.JPG http://lh5.ggpht.com/_ba-VYg7_gP4/TTbNyg_YohI/AAAAAAAADx4/OlzrSvmOqwc/IMG_0593%20%5B800x600%5D.JPG http://lh3.ggpht.com/_ba-VYg7_gP4/TTbNzLogceI/AAAAAAAADx8/BO0N0Aa6OAo/IMG_0594%20%5B800x600%5D.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 21.01.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Dachówka płaska przy małym kącie Czy macie może zdjęcia lub namiary na realizacje na Górnym Śląsku domów z dachówką płaską na dachu o małym kącie - 25 st, najchętniej wysokich? Podoba nam się taka dachówka, ale przy naszych założeniach, tj. takim kącie ponad pełnymi parterem i piętrem, widać pewnie głównie krawędzie dachówki a nie płaską powierzchnię... Robię sobie wizualki ale obawiam się że to nie oddaje rzeczywistości dokładnie. Edytowane 21 Stycznia 2011 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 21.01.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 face - dzieki bardzo za podpowiedź dachowiec ma być w przyszłym tygodniu na poprawke wiec bede juz troche przygotowana do rozmowy ps. zapytałam sie mu czy u wszystkich, u których robił przeciekały dachy to stwierdził ze czasami tak sie zdarza i nie idzie tego przewidziec...ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 21.01.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 kolnierz dodatkowy z membrany powinno sie takze stosowac przy kominie wpadki zdarzaja sie nawet najlepszym tyle ze nie na co 2 tylko na co 10 budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 23.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Wreszcie i ja mogę się pochwalić. Co prawda dach jeszcze nie zrobiony na tip-top (kominy nie dokończone, brak okien dachowych i paru dachówek), ale skorzystałem z okazji, że nie pokryty śniegiem i pstryknąłem parę fotek. Zapraszam TUTAJ i proszę o ocenę, szczególnie naszych forumowych dekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.01.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Przypilnuj wstawienia kołnierzy z foli przy oknach. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts