Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokażcie swoje dachy!!!!!!!!

e.kala

Recommended Posts

... Kiera123, Gratuluję odkrycia (gwarancja imienna, nieważna po sprzedaniu domu), jeszcze nie mieszkam (a, chcę wrócić na emeryturę do Polski), a już mam się martwić co powiem przy sprzedaży domu. Tańsza (Rukki Classic Premium) nie oznacza ładniejsza, porównywałem obie i Decra miała połysk jak na samochodzie, oraz wykonanie było dużo precyzyjniejsze (nie ma odgłosu podczas opadów deszczu, to też "+").

• Odpowiedzi 3,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

slavkor piękny dom. Co to za projekt?

projekt indywidualny.

Na necie spośród 6000 projektów nie było nic co by nam pasowało :D A to brak kotłowni z tyłu domu, a to brak garażu 2stn., itd. i itp.

Domek teoretycznie parterowy (na parterze salon, kuchnia, 2 sypialnie, łazienka, sypialnia z łazienką, spiżarnia), ale na górze jest pole do popisu - tzw. STRYCH :D

Projektant zrobił wszystko tak jak chcieliśmy, praktycznie dostał projekt (wypociny z autocada :D) od nas i musiał to wszystko przerysować i policzyć.

Zamysł był taki aby wszystko co trzeba było na dole, a z zewnątrz domek ma wyglądać tak ala wiejsko - taka stodoła, chałupa :D

• 2 weeks później...
a ja tak z innej beczki...

dach nam przecieka przy kominie i przy oknach a dachowiec mówi ze to jest normalne bo gdzie silikonem nie dociągnął

a ktos mi poradził zeby jakąs folią zaizolował ten komin i juz sama niewiem

czy u was tez przeciekaly dachy przy kominach?

owszem to normalne gdy spiepszyl robote,bo silikon nie zabezpiecza przed woda tylko poprawne okucie:)

moj znajomy zawsze rozcina paroizolacje w taki sposob aby ja wsunac wraz z okuciem w naciecie w kominie (wczesniej tam daje troche silikonu) nastepnie zamontowane na stale okucie silikonuje(styk komin - okucie)

montuje osobne okucie na wiezbe i osobne na komin, jedno na drugie zachodzi ale pracuje oddzielnie

przy oknach dachowych chce dawac silikon??ciekawe gdzie

wyrozcinal paroizolacje nie tak jak trzeba nie podwinal odpowiednio, nie wykonal kolnierza z parozizolacji wokol okna (badz nie zamontowal gotowego)

Edytowane przez face

Gość monika996
Witam. mam do sprzedania 240m szt dachowki Nelskamp( to jest 10 dachowek na m.kwadratowy) Nibra G 10 w kolorze czerń stara angoba w bardzo dobrej cenie( dużo taniej niż w hurtowni) jeżeli ktoś potrzebuję podaję mojego maila [email protected] .prześlę zdjęcia mojego dachu na maila. nam zostało za dużo kupiliśmy

Może ktoś mi pomoże!! Kominy przeciekają, poprawiane już kilka razy. Zamieściłąm nowy temat, ale zainteresowanie miernye. Podaję link :

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171743-jak-wygląda-kapinos-na-czapie-komina. Zamieściłam tam kilka zdjęć z różnych etapów tworzenia kominów.

Proszę o pomoc - czemu przeciaka, co jest zrobione nie tak. Dachowcy nie poczuwają się do poprawek.

Dachówka płaska przy małym kącie

Czy macie może zdjęcia lub namiary na realizacje na Górnym Śląsku domów z dachówką płaską na dachu o małym kącie - 25 st, najchętniej wysokich? Podoba nam się taka dachówka, ale przy naszych założeniach, tj. takim kącie ponad pełnymi parterem i piętrem, widać pewnie głównie krawędzie dachówki a nie płaską powierzchnię... Robię sobie wizualki ale obawiam się że to nie oddaje rzeczywistości dokładnie.

Edytowane przez grzeniu666

face - dzieki bardzo za podpowiedź :)

dachowiec ma być w przyszłym tygodniu na poprawke wiec bede juz troche przygotowana do rozmowy

ps. zapytałam sie mu czy u wszystkich, u których robił przeciekały dachy to stwierdził ze czasami tak sie zdarza i nie idzie tego przewidziec...ciekawe...

Wreszcie i ja mogę się pochwalić. Co prawda dach jeszcze nie zrobiony na tip-top (kominy nie dokończone, brak okien dachowych i paru dachówek), ale skorzystałem z okazji, że nie pokryty śniegiem i pstryknąłem parę fotek.

Zapraszam TUTAJ i proszę o ocenę, szczególnie naszych forumowych dekarzy.