Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domowe sposoby na zatoki ...

selimm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

prosze bardzo o porady ...

tylko nie kitujcie mi tu cos o lekarzu ! - nie byłem, nie chodze i nie bede chodził :evil:

Inhalacje.

Do inhalatora ( jak nie masz mozesz uzyc talerza) wlewasz gorącą wodę i dodajesz kilka kropoli olejku sosnowego. Napar wdychasz.Olejek sosnowy udraznia przewody oddechowe. Mozesz kilka kropel olejku dodac do kapieli .

Mascią tymiankową lub wlasnie olejkiem sosonowym, mozesz smarować nozdrza ( zewnętrznie oczywiscie).

Mozesz tez na noc zrobic sobie w pokoju gdzie spisz inhalacje - do garnka z goraca woda dodajesz ziele rumianka ( kilka lyzek stolowych), kilka kropli azulanu, kilka kropel jodyny. Niesiesz to do pokoju, stawiasz na kuchence elektrycznej i gotujesz, co chwila meszając az woda się wygotuje. Pokoj musi byc zamkniety abys cala noc wdychal napar.

To naprawdę działa.

Moi dziadkowie byli zielarzami 8)

Aha mozna tez wpsikiwac do nosa wodę morską - kupisz w aptece, nazywa się sterimar ( jakos tak). To jest w aerozolu.

prosze bardzo o porady ...

tylko nie kitujcie mi tu cos o lekarzu ! - nie byłem, nie chodze i nie bede chodził :evil:

Inhalacje.

Do inhalatora ( jak nie masz mozesz uzyc talerza) wlewasz gorącą wodę i dodajesz kilka kropoli olejku sosnowego. Napar wdychasz.Olejek sosnowy udraznia przewody oddechowe. Mozesz kilka kropel olejku dodac do kapieli .

Mascią tymiankową lub wlasnie olejkiem sosonowym, mozesz smarować nozdrza ( zewnętrznie oczywiscie).

Mozesz tez na noc zrobic sobie w pokoju gdzie spisz inhalacje - do garnka z goraca woda dodajesz ziele rumianka ( kilka lyzek stolowych), kilka kropli azulanu, kilka kropel jodyny. Niesiesz to do pokoju, stawiasz na kuchence elektrycznej i gotujesz, co chwila meszając az woda się wygotuje. Pokoj musi byc zamkniety abys cala noc wdychal napar.

To naprawdę działa.

Moi dziadkowie byli zielarzami 8)

Aha mozna tez wpsikiwac do nosa wodę morską - kupisz w aptece, nazywa się sterimar ( jakos tak). To jest w aerozolu.

Dobrze godo.

Bardzo dobra jest lampa Solux. Do kupienia w niektórych aptekach, albo sklepach ze sprzętem medycznym (ja dałam 100zł)

Pomaga też na katar, przeziębienia, bóle reumatyczne......

Szczerze polecam.

Moja ciotka miała przepisane na zatoki naświetlania tą lampą 15 min codziennie przez 2 tygodnie. Oprócz tego brała też jakieś leki, PRZEPISANE PRZEZ LEKARZA. Obecnie zdrowa jak ryba :wink:

Ja leczyłam m.in. tą lampą, porazenie nerwu trójdzielnego.

Podaję sposób, który wyciągnął mnie z tego:

1. Uszyj płócienny woreczek zamykany ściąganym sznureczkiem. (wym 7 cm x 20 cm)

2. Mocno rozgrzej na suchej patelni pół kilo soli

3. Wsyp do woreczka

4. Połóż się na wznak i trzymaj gorący woreczek na oczach, minimum 0,5 godz dziennie (najlepiej wieczorem)

Na początku będzie zbyt gorący, więc zawiń go w coś dodatkowo.

A tu masz starszy wątek z innymi pomysłami:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43254

3. Wsyp do woreczka

4. Połóż się na wznak i trzymaj gorący woreczek na oczach, minimum 0,5 godz dziennie (najlepiej wieczorem)

Wyobrażam sobie, jak Selimm realizuje punkty 2-4. Ale czy zrealizuje pkt 1??? :roll:

3. Wsyp do woreczka

Wyobrażam sobie, jak Selimm realizuje punkty 2-4. Ale czy zrealizuje pkt 1??? :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tia........ :lol: