Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacje w systemie Aqatherm

Gość

Recommended Posts

bardzo trefny material. szybko sie "starzeje". duza rozwszerzalnosc cieplna oraz przepuszczalnosc powietrza do instalacji co. po 2 latach piony trudno nazwac pionami a poziomy i galazki wygladaja jak kielbasa na hakach u rzeznika. polecam miedz cena porownywalna a material bardziej szlachetny i mniej problemowy

Kiedyś byłem w tej branży. Informacja sprzed kilku lat: Duża ilość Aquathermu była reklamowana na dużym osiedlu mieszkaniowym (rozwarstwienia, odkształcenia). Firma później wszystko dementowała ( być może nawet demontowała) ale "smród" pozostał.

Parokrotnie pisałem o miedzi dobrze i dalej podtrzymuję zdanie . Najpierw odpowiem na pierwsze pytanie t.z. miedzi włoskiej.Każdy kraj produkuje dobre i złe towary i od uczciwości importerów i handlowców zależy czy towar kupią markowy czyli droższy ,czy w pogoni za zyskiem i sprostaniu konkurencji super marketów towar poza gatunkowy czyli zły.Badzmy szczerzy w super marketach kupujecie jednorazówki i jakoś z tego nie robicie problemów.Rury miedziane również były sprowadzane bez atestów i dopuszczeń a a atesty kserowało się z renomowanych firm.Co gorsze rury te miąły duża zawartośc wegla i mogły być stosowane tylko do przesyłów powietrza i oleju a broń boże wody pod jakąkolwiek postacią . Taka rura pracowała w wodzie góra 2 ,3 lata i robiło sie z niej sito.Wątek rury psełdo włoskiej ma swój epilog w sądzie .Co się tyczy że jedna pani drugiej pani powiedziała mnie nie przekonuje i mogę Wam wysłać setki dowodów jak wygląda plastik po paru latach eksploatacji.Zumiewa mnie fakt stosowania miedzi na całym zachodzie włącznie z usa i canadą w 80% a w polsce jakoś to jest be a plastik dobry. Musimy na własnych plecach się przekonać to może zrozumiemy pewne aspekty reklamy medialnej.Chciałbym żeby do tematu plastików będziecie podchodzili tak entuzjastycznie jak okazujecie to dzisiaj. Każdy ma rozum i powinien wybrać co dobre i co jemu odpowiada ,natomiast czas bezlitośnie zweryfikuje Wasz wybór.ADAM

Adamos jeśli można to ja również poproszę o te zdjęcia bo cały czas jestem za PP-3 i jakoś argumenty za Cu mnie nie przekonują. Chętnie się zapoznam z tymi fotkami bo instalację będę robić za jakieś 2 miesiące i mam jeszcze trochę czasu na ostateczną decyzję.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

[email protected]