Gość 08.04.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Co sadzicie o instalacjach wody/ogrzewania w systemie Aquatherm ? Jakie sa wady, zalety, jakie macie doswiadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.04.2003 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 bardzo trefny material. szybko sie "starzeje". duza rozwszerzalnosc cieplna oraz przepuszczalnosc powietrza do instalacji co. po 2 latach piony trudno nazwac pionami a poziomy i galazki wygladaja jak kielbasa na hakach u rzeznika. polecam miedz cena porownywalna a material bardziej szlachetny i mniej problemowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 08.04.2003 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Zgadzam się z anonimem.Ten powyżej to nie mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Kiedyś byłem w tej branży. Informacja sprzed kilku lat: Duża ilość Aquathermu była reklamowana na dużym osiedlu mieszkaniowym (rozwarstwienia, odkształcenia). Firma później wszystko dementowała ( być może nawet demontowała) ale "smród" pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 A ja słyszałem że kuzyn znajomej sąsiada ma fatalne doświadczenia z miedzią. Pęka i kruszy się. A przecież zainstalował zagraniczne, włoskie rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Ludzie kochani zapamiętajcie jednoWŁOSKI TO JEST DOBRY TYLKO MAKARON !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 09.04.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 On 2003-04-09 09:42, Anonymous wrote: Ludzie kochani zapamiętajcie jedno WŁOSKI TO JEST DOBRY TYLKO MAKARON !!! Oj nie tylko makaron. Są przeciwwskazania do stosowania miedzi, międzyinnymi duże zaczenie ma jakość wody!!!. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 bedę się upierał że włoski jest dobry tylko makaron. pare razy kupiłem włoskie produkty i nigdy wiecej juz tego niezrobie i wszyskim bede odradzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 09.04.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Ja też coś słyszałm o jakości wody. Ktoś na śląsku pokazywał mi rurkę po roku urzytkowania. Straszne, może jakos do tego ustosunkuje się Admos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Adamos napisz że miedź rulez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Jeżeli zatem nie Aquatherm to jaki inny system "plastikowy" jest godny uwagi (nie będzie się rozwarstwiał i rozszczelniał) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 09.04.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 D wody chyba najlepszy jest PP (na zgrzewanie) a do c.o. UNIPIPE, KAN-THERM. To tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 09.04.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Każdy materiał jest dobry, pod warunkiem stosowania jego zgodnie z zaleceniami producenta!!!. Ja osobiście użyłem polibutylen (Hepworth), miedź i trochę stali ocynkowanej.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daark 09.04.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Nie mam co prawda doświadczenia z Aquathermem, ale chciałem go zamontować. Instalatorzy bardzo go chwalili. Zdecydowałem się jednak na miedź - cenowo obie wersje są porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.04.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Parokrotnie pisałem o miedzi dobrze i dalej podtrzymuję zdanie . Najpierw odpowiem na pierwsze pytanie t.z. miedzi włoskiej.Każdy kraj produkuje dobre i złe towary i od uczciwości importerów i handlowców zależy czy towar kupią markowy czyli droższy ,czy w pogoni za zyskiem i sprostaniu konkurencji super marketów towar poza gatunkowy czyli zły.Badzmy szczerzy w super marketach kupujecie jednorazówki i jakoś z tego nie robicie problemów.Rury miedziane również były sprowadzane bez atestów i dopuszczeń a a atesty kserowało się z renomowanych firm.Co gorsze rury te miąły duża zawartośc wegla i mogły być stosowane tylko do przesyłów powietrza i oleju a broń boże wody pod jakąkolwiek postacią . Taka rura pracowała w wodzie góra 2 ,3 lata i robiło sie z niej sito.Wątek rury psełdo włoskiej ma swój epilog w sądzie .Co się tyczy że jedna pani drugiej pani powiedziała mnie nie przekonuje i mogę Wam wysłać setki dowodów jak wygląda plastik po paru latach eksploatacji.Zumiewa mnie fakt stosowania miedzi na całym zachodzie włącznie z usa i canadą w 80% a w polsce jakoś to jest be a plastik dobry. Musimy na własnych plecach się przekonać to może zrozumiemy pewne aspekty reklamy medialnej.Chciałbym żeby do tematu plastików będziecie podchodzili tak entuzjastycznie jak okazujecie to dzisiaj. Każdy ma rozum i powinien wybrać co dobre i co jemu odpowiada ,natomiast czas bezlitośnie zweryfikuje Wasz wybór.ADAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.04.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Panowie anonimowi nie wstydcie się swoich wypowiedzi bo to świadczy na Waszą nie korzyść i miejcie odwagę wziąśc odpowiedzialnośc za Wasze wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.04.2003 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Pisałem również na forum że z małymi wyjątkami woda w polsce nadaje się pod instalację miedziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 09.04.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 AdamosCo znaczy z małymi wyjątkami?jeśli masz jakieś zdjęcie rur plastikowych to wyślij mi je i z czego te rury są.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.04.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Woda wapienna okolice gór stołowych i swiętokrzyskich. Woda z dużą ilościa siarczanów okolice Krynicy i sudetów.Co do zdjęcia proszę poczekać muszę ję wykonać aparatem cyfrowym i wyślę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 10.04.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Adamos jeśli można to ja również poproszę o te zdjęcia bo cały czas jestem za PP-3 i jakoś argumenty za Cu mnie nie przekonują. Chętnie się zapoznam z tymi fotkami bo instalację będę robić za jakieś 2 miesiące i mam jeszcze trochę czasu na ostateczną decyzję.Pozdrawiam i z góry dziękuję.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts