taje 25.09.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Jak w temacie. Mowi sie, ze blat kuchenny powinien wystawac poza lico szafki po to, zeby szafka nie pobrudzila sie w razie ewentualnego wylania plynu na blacie. Ale czy to robi taka roznice? Z roznych wzgledow, o wiele bardziej pasowalby mi blat zlicowany z szafka, ale czy to praktyczne? Czy ktos z was ma moze blat kuchenny zlicowany ze szafka i nie narzeka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 25.09.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 ostatni klienci chcieli żeby blat praktycznie nie wystawał poza szafki , lub wystawał nieznacznie owiedzmy 1 cm , taka moda , aha oczywiście musi być gruby nawet 6 cm kiedys robiło sie z ''noskiem '' 3, 3,5 cm bo tak nakazywała funkcjonalność ( właśnie ta o której piszesz ) teraz najważniejsza jest estetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 25.09.2006 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Slyszalam takze, ze sa blaty tzw. antyzalewowe, gdzie brzeg blatu jest "zadarty", czyli znajduje sie minimalnie wyzej niz reszta blatu. Nie wiem czy to sie da zrobic z kamiennym blatem, bo to chyba dodatkowa obrobka kamienia i dodatkowy koszt ale opis mnie zainteresowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.09.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Oprócz ochrony przed zalewaniem szuflad i szafek, wysunięty blat nie pozwala obijać się o uchwyty.Jaki sens jest chować blat gdy uchwyty wystawają? Chyba że jakieś uchwyty płaskie lub wpuszczone.Tylko pytanie: czy ta kuchnia ma służyć do gotowania czy jest tylko prezentem od bogatego męża dla żony 20 lat młodszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 25.09.2006 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Oprócz ochrony przed zalewaniem szuflad i szafek, wysunięty blat nie pozwala obijać się o uchwyty.Jaki sens jest chować blat gdy uchwyty wystawają? Chyba że jakieś uchwyty płaskie lub wpuszczone.Tylko pytanie: czy ta kuchnia ma służyć do gotowania czy jest tylko prezentem od bogatego męża dla żony 20 lat młodszej? Tedi, uchwyty mają być wygodne. Jeżeli blat ma wystawać więcej niż uchwyty , to wyjdzie Ci czapa wysunięta na ponad 3cm przed fronty. Zabudowa kuchni to jednak meble i wygląd też ma znaczenie. Tak jak wygląd żony (niekoniecznie 20 lat młodszej) Pozdrawiam Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 26.09.2006 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Oprócz ochrony przed zalewaniem szuflad i szafek, wysunięty blat nie pozwala obijać się o uchwyty. Jaki sens jest chować blat gdy uchwyty wystawają? Chyba że jakieś uchwyty płaskie lub wpuszczone.Tylko pytanie: czy ta kuchnia ma służyć do gotowania czy jest tylko prezentem od bogatego męża dla żony 20 lat młodszej? Uchwyty będą wpuszczone, więc przynajmniej ten problem odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.09.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Największy problem ze zlicowanym blatem to sprzątanie okruchów. Jak blat wystaje można zawsze zrzucić je na rękę, ściereczkę itp. W przypadku zlicowanego blatu staje się to utrudnione. Wiem bo taki mam. A okruchów u nas pod dosdtatkiem bo lubimy bagietki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 26.09.2006 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Największy problem ze zlicowanym blatem to sprzątanie okruchów. Jak blat wystaje można zawsze zrzucić je na rękę, ściereczkę itp. W przypadku zlicowanego blatu staje się to utrudnione. Wiem bo taki mam. A okruchów u nas pod dosdtatkiem bo lubimy bagietki Efilo - cenna uwaga! Nie pomyślałam o okruszkach. A bagietki też lubimy Widzisz jeszcze jakieś minusy? I z ciekawości - dlaczego wybraliście taki właśnie blat: estetyka, przypadek czy może jeszcze coś innego? Nie żałujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.09.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Raczej przypadek (jakieś tam uwarunkowania techniczne (chyba po prostu szafki są bardziej wysunięte - już nie pamiętam). Wygląda nieźle. Poza okruszkami żadnych minusów. Okruszki też moga nie boleć - wszystko zależy od wyposażenia kuchni. Jak jest odkurzacz centralny z szufelką to wystarczy na podłogę i do gęby potwora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 26.09.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 taki blat wystający sprawia, że wydaje mi się, że szafki są mniej masywne Nie chcialabym, aby były zlicowane. To moje prywatne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 26.09.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Okruszki to pikuś. A co jak coś się wyleje - leci po frontach i zalewa drzwiczki lub szuflady. Osobiście jestem za wystającym blatem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.09.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Zdecydowanie nie polecam. Taki blat jest u znajomych. Bardzo niepraktyczny, źle się wyciera z okruszków i szafki ciągle zachlapane.Teraz by już takiego nie zamontowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 26.09.2006 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Dziękuję za wszystkie opinie - podjęłam decyzję: blat będzie jednak zlicowany. Wszystkie uwagi o okruszkach były bardzo pomocne, dzieki nim postanowiłam, że szpara tuż pod blatem potrzebna do otwierania szuflad (pod blatem będą tylko szuflady) będzie miała ok. 3 cm, spokojnie ręka powinna się zmieścić. A zlicowany blat rozwiązuje mi wiele kwestii technicznych związanych z nietypowym układem kuchni i styku mebli kuchennych na sąsiadujących ścianach. Jeśli będe żałować decyzji, cóż, pretensje będę mieć tylko do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 26.09.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Nie jestem wścipski, ale chętnie obejrzałbym fotkę (fragment) jak już będzie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 26.09.2006 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Nie jestem wścipski, ale chętnie obejrzałbym fotkę (fragment) jak już będzie zrobione. Tedii, nie ma sprawy, jak będzie gotowe, z chęcią się pochwalę (oby było czym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasyx 12.12.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 i jak po 5 latach? zalujesz decyzji? Fotki tez mozesz wrzucic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the-strawberry 17.08.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Podbijam pytanie o zadowolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 30.08.2017 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Nie, absolutnie nie żałuję. Nie zaobserwowałam żadnych większych niedogodności. Teraz przeprowadzam się do nowego lokum i blat również ma być zlicowany z szafkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darostaszk 30.08.2017 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 oo to widzę nie najświeższy wątek, ale co nikt nie więcej? taje wrzucisz zdjęcia po latach? nawet ze starej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taje 31.08.2017 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Zdjęcie kiepskie, przepraszam ale tylko takie w tej chwili mogę wkleić. Blat bardzo wygodny w użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts