Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój, w którym tracę energię - Kontynuacja zmian...

pawelberent

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wybacz, to nie kolorystyka tak przygnebia tylko proporcje uzytego koloru i formy oraz kipisz w zagospodarowaniu wnetrza.

Zafundowales sobie fantastyczny balagan - dawno nie widzialem tak cudownie rozpieprzonej przestrzeni i tylu grzybkow stylistycznych.

Nakupiles klamotow , z ktorymi nie wiesz co masz zrobic.

Jezu! Zdecyduj sie chlopie albo jestes dj. albo ciepla paniusia w przypadkowej ciazy w chatce z futrzakiem na podlodze i firaneczkami. Jak szukasz ciepelka to trza bylo pokoik dla Barbie urzadzic, byloby w d.pe energetyczniej.

Zdecyduj sie albo minimalizm, albo funkcjonalizm, albo dywaniki, firaneczki i marszczone abazury z papieru a wszystko z roznych bajek.

Kolory "japonskie" :D nie zabijaja /chocciaz czerwien miala hi,hi dynamizowac a nie byc natrectwem/ ale reszta blokowy soc-standard z wystanymi okazyjnie w GS-sie meblami .

Mialo wyjsc klasycznie a wyszlo jak zwykle kiedy nie ma zadnego pomyslu :p.

Nie gniewaj sie, ze tak ostro. Podziwiam Cie, bo ja na Twoim miejscu dawno bym sobie zyly podciął.

Na 12m2 wcisnales program mieszkaniowy nadmorskiej kwatery do wynajecia albo tandetnego "hoteliku" , gdzie nikt nie mysli zeby to cos mialo jakis styl.

Nie krytykuj , tylko doradz!

Wybacz, to nie kolorystyka tak przygnebia tylko proporcje uzytego koloru i formy oraz kipisz w zagospodarowaniu wnetrza.

Zafundowales sobie fantastyczny balagan - dawno nie widzialem tak cudownie rozpieprzonej przestrzeni i tylu grzybkow stylistycznych.

Nakupiles klamotow , z ktorymi nie wiesz co masz zrobic.

Jezu! Zdecyduj sie chlopie albo jestes dj. albo ciepla paniusia w przypadkowej ciazy w chatce z futrzakiem na podlodze i firaneczkami. Jak szukasz ciepelka to trza bylo pokoik dla Barbie urzadzic, byloby w d.pe energetyczniej.

Zdecyduj sie albo minimalizm, albo funkcjonalizm, albo dywaniki, firaneczki i marszczone abazury z papieru a wszystko z roznych bajek.

Kolory "japonskie" :D nie zabijaja /chocciaz czerwien miala hi,hi dynamizowac a nie byc natrectwem/ ale reszta blokowy soc-standard z wystanymi okazyjnie w GS-sie meblami .

Mialo wyjsc klasycznie a wyszlo jak zwykle kiedy nie ma zadnego pomyslu :p.

Nie gniewaj sie, ze tak ostro. Podziwiam Cie, bo ja na Twoim miejscu dawno bym sobie zyly podciął.

Na 12m2 wcisnales program mieszkaniowy nadmorskiej kwatery do wynajecia albo tandetnego "hoteliku" , gdzie nikt nie mysli zeby to cos mialo jakis styl.

Nie krytykuj , tylko doradz!

Ale przecież w każdym niemal wersie cytowanej Wojtkowej wypowiedzi jakaś porada :) Kto ma oczy ku czytaniu niechaj czyta :) :)

Z autorem-zalozycielem wewatka mialem przyjemnosc pokopytkowac sobie dluzej na pirva w bardzo milej i przyjaznej atmosferze /a moze nawet tworczej :D / i z tego co mi wiadomo, nie chce mnie zabic (w kazdym razie jeszcze nie teraz).

pozdrawiam Pawle ,mam nadzieje, ze Twoj pokoj sie zmienia.

• 2 weeks później...

Witam pownownie po długiej przerwie.

Po realizacji mieszkania w bloku (które z racji opłacalności) postanowiłem wynająć - mam czas na zmianę pokoju w którym jednak mimo wszystko spędzam trochę czasu.

Pozwolicie, że przypomnę swój pokój (ten mało energetyczny)

http://djdemon.pl/pokoj/

Stwierdziłem, że nie da się oddalić poczucia przytłoczenia bez zmiany tej ciemnej podłogi i w związku z tym zmieniam ją na jasną (jesion)

Panele są sprawdzone, bo położone w mieszkaniu, o którym wspomniałem na początku - dały bardzo dobry efekt.

Ale to tylko jeden z elementów zmiany - a chciałbym już jednak zrobić wszystko jak powinno być.

Zamierzam "wyrzucić z pokoju szafę i chyba zmienić biurko oraz fotel - te elementy są chyba za duże do niewielkiego (17m2) pokoju.

Czekam jednak jeszcze na wasze sugestie w zakresie kolorów scian i innych podpowiedzi, które pozwolą mi zrealizować swój kąt - lepszym i pełniejszym życia.

O zmianach będę informował na żywo w postaci galerii.

Realizacje zmian chcę zacząc po 6 grudnia - czekam na Wasze podpowiedzi.

:)

Ja gdybym mial zmieniac, napewno zmienilbym kolor sciany i pozbylbym sie czerwonych dodatkow. Widzialem meble wenge + ciemna podloga (taka jak twoja) ze scianami koloru soczystej zieleni (taki oliwkowy, cieply kolor). Pokoj byl bardzo przytulny, nastrojowy. Do tego punktowe oswietlenie i cos jasnego na podloge. Pozdrawiam.

Jeszcze raz sie przyjrzalem Twojemu pokoikowi. Kolejne zmiany, ktorych bym dokonal to zamiana fotela komputerowego. Ten co masz napewno jest wygodny, ale zbyt rzuca sie w oczy i przytlacza. Firany raczej bym zdjal, wolabym rolety w oknach i ewentualnie pasy tkaniny po bokach, od sufitu do podlogi. Do tego troche wikliny i duzy kwiat w rogu na podlodze. Czekam na nowe zdjecia.