Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gres polewrowany w kuchni?!

NUTKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A mnie sie baaardzo nie podoba gniazdko elektryczne w tak bliskim sasiedztwie zlewu u Ew-ki.I na dodatek nie ma zadnej klapki.

tak ????

a po co klapka ?

gniazdko jest w wystarczającej odległości od zlewu ,z ktorego korzystam w odpowiedni sposób ...nie rozlewam wody i nie pryskam nią po ścianach ....

Ew-ka - a mnie urzekł Twój zlewozmywak Napisz koniecznie prosze jakiej firmy i czy bardzo drogi.... mi się ostatnio zamarzył taki właśnie konglomeracik....

był drogi :-? i nie wiem czy jest wart tej ceny :roll: aby był czysty muszę dość często zalewać go jakimiś detergentami np.Meglio...ten środek jest super :D

A mnie sie baaardzo nie podoba gniazdko elektryczne w tak bliskim sasiedztwie zlewu u Ew-ki.I na dodatek nie ma zadnej klapki.

Ja w obecnej kuchni mam gniazdko tez tak blisko zlewu i jest to bardzo praktyczne, gdy miksuje smietane, ciasto na nalesniki i wszystko co pryska to akladam miske do zlewu i w nim miksuje aby jak najmniej sie rozpryskiwalo i gdybym nie miala gniazdka przy zlewie to musiaqlabym korzystac z przedluzacza, bo moj robot ma bardzo krotki kabel.

W nowym domku obowiazkowo musi byc w kuchni gniazdko przy zlewie.

A mnie dywanik przy zlewie wcale nie razi. Uważam, że nadaje domowy klimat.

Dopiero dzisiaj dowiedziałam się, po co są takie dywaniki :oops: i jeśli łatwiej dzięki niemu utrzymać czystość w kuchni to sobie taki zafunduję :D

Tym bardziej, że mam płytki brrrrrr.. okropne do mycia, wlaściwie tylko proszkiem i szczotką można je szorować, bo po każdej ściereczce zostają włókienka powbijane w szorstkie płytki. Ta podłoga mnie wykończy :( :evil:

Dopiero dzisiaj dowiedziałam się, po co są takie dywaniki :oops: i jeśli łatwiej dzięki niemu utrzymać czystość w kuchni to sobie taki zafunduję :D

takie dywaniki są ł też atwe w utrzymaniu czystości .....można je wyprać w pralce i są ...jak nowe :D

mam tez takie w łazienkach ......nie cierpię jak funkcję dywanika przejmuje ręcznik ,a z takimi praktykami też się spotkałam :-?

takie dywaniki są ł też atwe w utrzymaniu czystości .....można je wyprać w pralce i są ...jak nowe :D

mam tez takie w łazienkach ......nie cierpię jak funkcję dywanika przejmuje ręcznik ,a z takimi praktykami też się spotkałam :-?

W łazience to już dywanik mam :wink: ale w kuchni dopiero położę. Mam nadzieję, że nie będę musiała już tak często szorować tej upiornej podłogi :D

Co do ręczników na podłodze, mam podobne zdanie :lol:

Zgudi, Twoja kuchnia jest przepiękna! Bardzo mi się podoba. Jaki masz sprzęt AGD, szczególnie chodzi mi o lodówkę i okap. Z czego są blaty?

Możesz wkleić jeszcze jakieś zdjęcia? Dzięki.[/quote

dzieki :D

ale jeszcze nie skończona w pełni ...

sprzęt do zabudowy bosch i siemens

konkretnie--- lodówka siemens płyta siemens piekarnik siemens

zmywarka i okap bosch

fronty drzwi i szuflad -fornir blat -płyta matowa

Najpierw zgodnie z zaleceniami płyn do usuwania wosku tip firmy SOPRO a na to impregnat tej samej firmy. Nie polecam płynu - w moim odczuciu (to chbya najlepsze słowo) to zwykła benzyna, które zostawia smugi na gresie, jesli nie jest dobrze wypolerowana. Myslę sobie, że najlepiej umyć go np Cifem i dopiero potem zaimpregonować. Płyn do czyszczenia SOPRO to chyba strata pieniędzy (jest dość drogi) :(

Do usuwania wosku z gresu polerowanego NAJLEPSZYM środkiem jest cytrynowy proszek do szorowania marki Tesco :wink: - już kiedyś, gdzieś o tym pisałam.

Kto wypróbował ten się nie zawiódł :D .

Ja też mam taki gres w kuchni i na całym parterze oprócz salonu - jak dotąd nie stwiedziłam żeby był śliski:

http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/3614_348.ts1150290618000.jpg

Sonika!

Powiedz prosze jakiej firmy jest Twoja przesliczna kuchnia?

Nie wiem czy dobrze dostrzegam, czy ta kuchnia jest w kolorze ecru i czy ma szafki o wysokim polysku? Jest dokladnie taka jaka mi sie marzy, choc przyznam, ze wysnioną jest biała. I co z gornymi szafkami, celowo nie byly montowane?

Moze dolaczyc zdjecia z innej perspektywy?!

Wlasnie to mi sie marzy w kuchni: gres polerowany + szafki o wysokim polysku :lol: :lol: :lol:

Ja też mam taki gres w kuchni i na całym parterze oprócz salonu - jak dotąd nie stwiedziłam żeby był śliski: