Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

frajer czy cwaniak

Majka

frajer czy cwaniak  

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. frajer czy cwaniak

• czekam spokojnie w kolejce, nie przeszkadzaja mi auta wpychaj

Recommended Posts

Sytacja nastepująca.

Duże miasto /faktycznie akcja odbywa się codziennie w Krakowie/ Remont drogi, ronda. Trwa juz od miesiąca potrwa ze 2 lata. Wszyscy znają sytuację /99,9% kierowców/. Ruch dwustronny jest poprowadzony jedną z dwupasmówek. 200m od zwęzenia zaczyna się ustawiać kolejka aut, pomalu jadą do przodu.

Odpowiedzcie na ankietę i uzasadnijcie jakie zachowanie uważacie za własne 8)

moderatorze, to wątek psychologiczny 8) :D

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zaznaczyłam że czekam i się denerwuję (mielę przekleństwa w ustach) albo i pokrzykuję bojowo.... ;)

chociaż, jeśli masz na myśli Kraków i remont Ronda w okoliach sądu, to.... bywam tam na tyle rzadko, że zawsze - z roztargnienia - właduję nie na ten pas i potem czerwienię ze wstydu :oops: i zaraz włączam kierunkowskaz i potem grzecznie dziękuję za wpuszenie mnie do kolejki....

Pozdrawiam,

gaga2

Czasami tak a czasami inaczej.

Nie wiem co zaznaczyć :lol:

Generalnie czekam i wpuszczam innych ale jak widze rejestracje miejscowych to nie wpuszczam. Oni doskonale znają miasto i wiadomo ze nie wjechali na inny pas przez pomyłkę.

Ale czasami jak bardzo sie śpieszę też przejade jakims "lewym pasem" :lol:

U siebie czekam cierpliwie na prawym pasie klnąc jak szewc , na gościnnych występach zdarzy mi się pewnie jechać lewym pasem i również czekać cierpliwie aż ktoś się ulituje i wpuści biedną sierotkę 8) . Ale będąc w Krakowie na wszelki wypadek będę się trzymała prawego pasa 8) :lol: ( co byś się Majeczko przeze mnie nie nerwowała 8) )

Sytacja nastepująca.

Duże miasto /faktycznie akcja odbywa się codziennie w Krakowie/ Remont drogi, ronda. Trwa juz od miesiąca potrwa ze 2 lata. Wszyscy znają sytuację /99,9% kierowców/. Ruch dwustronny jest poprowadzony jedną z dwupasmówek. 200m od zwęzenia zaczyna się ustawiać kolejka aut, pomalu jadą do przodu.

Odpowiedzcie na ankietę i uzasadnijcie jakie zachowanie uważacie za własne 8)

moderatorze, to wątek psychologiczny 8) :D

podoba mi sie - jadę lewym pasem, tamci stoją , widocznie mają czas :D

baaardzo mi sie to podoba, ale zaznaczylam 2 - gą odpowiedź.

Ale czy to znaczy, ze jestem frajer? :(

A ja blokuję lewy pas żeby ruch był bardziej płynny - na zwężeniu nie ma hamowania pasa prawego przez zjeżdżajšcy lewy.

Ja robię tak samo, stając obok auta jadącego za mną. Ale śmiać mi się chce, kiedy ten obok "nie wykuma" o co chodzi i blokuje mnie jak pod koniec pasa chcę wrócić na swoje miejsce.

Ło matko!!!

Ręka mi się omsknęła i kliknęłam trójkę, miała być dwójka. Wyniki ankiety będą więc niemiarodajne.

Dwójka - bo strasznie mnie takie zachowanie wkurza.

Czasem zajeżdżam lewy pas, ale to w sytuacjach ewidentnego chamstwa np na krajówkach - niestety raz wskutek takiego działania wjechałam panu z przodu w hak... :( a cham i tak pojechał dalej).

No i bez bicia się przyznaję, że czasem, czasem nie reaguję jak Abromb takie numery robi - ale to jeżeli naprawdę jest jakaś dramatyczna sytuacja (lekarz itp). Wstyd mi wtedy strasznie :oops: :oops:

wybralem zdecydowanie ta
czekam spokojnie w kolejce, nie przeszkadzaja mi auta wpychające sie lewym pasem
tylko musze dodać bo dotyczy to tylko mnie.Gonie gogusia dotąd az sytuacja jest identyczna i robie to samo jak on to zrobil ze mną.Takie to brzydkie z mojej strony ale konkretne. :D

Ja zanaczyłem -2-ga i tak robię - natomiast jako iz posiadam starego zuzytego juz poloneza 1992 1.9 D :wink: (jeżdzi na wszystko) (auto transportowe, bagażowe, turystyczne, osobowe i jakie tam Wam jeszczeprzyjdzie do głowy - na czas budowy) nastawaim się na tych wpierdzielajacych sie z lewego - mam juz nowe błotniki (stare zgniły) nie za swoje pieniądze :wink:

Na cham trza chama :D

Sebo8877

Ja zanaczyłem -2-ga i tak robię - natomiast jako iz posiadam starego zuzytego juz poloneza 1992 1.9 D :wink: (jeżdzi na wszystko) (auto transportowe, bagażowe, turystyczne, osobowe i jakie tam Wam jeszczeprzyjdzie do głowy - na czas budowy) nastawaim się na tych wpierdzielajacych sie z lewego - mam juz nowe błotniki (stare zgniły) nie za swoje pieniądze :wink:

Na cham trza chama :D

Sebo8877

heheh dobre

A mnie denerwuja nie tylko ci co sie chamsko wpychają, ale tez Ci co ich wpuszczają - frajerzy no!

Postalby taki w kolejce pol dnia to by sie nauczyl.

Grzecznie czekam. I ni ewpuszczam cwaniaków - mam prawy błotnik do roboty to mnie nie rusza.

Zdarza mi się również "wpierniczyć" w jakiś remont i to ja jestem na lewym pasie ( o co w W-wie nie jest trudno).

I wtedy dojeżdżam do końca lewego pasa ( po to w końcu jest ten pas, żeby się po nim poruszać, nie?) i grzecznie czekam z włączonym kierunkowskazem, aż mnie ktoś uprzejmy wpuści (Sytuacja z wczoraj)

Nie zdarza mi się długo czekać .

Ale nagminnie tępię cwaniaczków lecących pasem awaryjnym na moście Grota - sorry - jestem bezlitosna dla tych co to sobie po pasach, wysepkach i takich tam. Na ogół niestety są bardzo zdenerwowani moim "chamstwem"....

wychodzi na to, że jak dotąd nikt nie jedzie celowo lewym pasem :roll:

To skąd te setki aut pchające się. :o

jeszcze nie odpowiedziałam :lol:

No ja wlasnie nie wiem skad oni sie biorą... :roll:

U nas jest takie miejsce gdzie dwa pasy schodza sie w jeden , aby jednym przejsc przez torowisko tramwajowe.

I tu jest to o czym pisze Nefer.

Juz duzo wczesniej na pasie lewym sa strzalki do zjadu na prawy pas.

Jade sobie wolno, na luzie, bo widze ze sie koreczek robi przed przejazdem, wiec co bede smigac i hamowac, powoli dojade, pas lewy juz sie calkiem konczy...

A tu gostek zza mnie sobie mnie wyprzedza ( juz po zakreskowanym polu pozostalym po lewym pasie) i ustawia sie przede mna.

No co za sens byl zeby 1 samochod wyminac na dodatek w miejscu niedozwolonym???

Normalnie nastepnym razem przyspiesze, nie wpuszcze go i zostanie pajac na kreskach :evil:

jadę sobie lewym pasem do końca, a tam jest (przynajmniej powinno być ) na zakładkę, jeden z prawej/jeden z lewej/ jeden z prawej/...

I oczywiście warto podziękować.

PS. A tych chamów co nie chcieli wpuścić na zakładkę należy potem dogonić strąbić i im napokazywać. 8) :lol: 8)