Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyrzuty sumienia....

lagerfeld

Recommended Posts

drogi psychologu dyżurny, że się tobie wyżalę......

dziś byłem - jak zwykle :wink: - w tzw. niedoczasie (tzw. time-sharp) i ruszyłem bolidem na spotkanie. dojeżdżam sobie do skrzyżowania, które przecina ścieżkę trzypasmowną (w jednym kierunku). byłem jakieś 25m przed krzyżówką, przede mną starszy merc kombi - było już żółte. nagle merc zakurzył i zaczął przejeżdżać przez tę trójpasmowkę - zapaliło się czerwone. myślę, niezły kozak :roll: ale ja poczekam na następną zmianę świateł. podjechałem do krzyżówki a merc właśnie przejeżdzał środkowy pas i nagle.... - z tego pasa wystrzelił japoński bolid i huknął w tył merca na tym środkowym pasie. ja :o :o :o bowiem kierowcy na pasie prawym i lewym - widać czekali aż merol się przeturla. dwa uszkodzone pojazdy zjechały na bok. z merca wyszły 3 osoby, z japończyka kierowca. żaden inny pojazd się nie zatrzymał, więc wynik konfrontacji raczej wiadomy :wink: i tak sobie stałem na tej krzyżówce na czerwonym i myślałem co zrobić:

1) przejechać obok - gość japońca chyba widział wolnego merca więc może specjalnie w niego huknął;

2) zatrzymać się i poczekać na policję mówiąc, że merc przejeżdżał na czerwonym - odpada bo spotkanie mam;

3) zatrzymać się i podać gościowi z japońca numer telefonu mówiąc, że się spieszę ale w razie czego powiem jak było

4) i to wszystko bo zapaliło się zielone :lol:

no i..... przejechałem obok widząc 3 osobników kłócących się z jednym o to jaki kolor był na sygnalizatorze.

wróciłem do domu i cały czas myślę o tym biedaku (???) z japońca.

szukam usprawiedliwienia?

mam zadzwonić na policję?

mam iść spać?

:wink:

rozgrzesz mnie, psychologu :D

zadzwon na policje :wink:

a potem smacznie idz spac...

:wink:

japoniec mogl nie widziec... nie wiesz tego

pozatym w glowie mie sie nie miesci ze mozna specjalnie walnac w samochod (ok wiem ze niektorzy robia tak dla odszkodowan itp... ale to raczej ustawiane akcje - nie wydaje mi sie ze tak znienacka - raczej instynk samozachowawczy i odruch ...jest taki ze unikamy kolizji)

merc byl mega burakiem i tyle - przynajmniej jak juz przejechal to by sie nie klocil ze dał d... :-?

ps. sama mialabym opory - strasznie nie lubie ciagania po jakis kolegiach sadach i swiadkowania :-? i cholera wie czego ale... chyba bym zadzwonila - albo walsnie dala japoncowi nr zeby ewentualnie potem powiedziec jak bylo - zawsze moze sie kiedys zdarzyc ze.... to ja moge jechac takim " japoncem" , nie? :wink:

japoniec mogl nie widziec... nie wiesz tego

jeżdżę tamtędy prawie codziennie i stoję na tej trzypasmówce. no sorry ale nie ma tam możliwości aby nie widzieć kto przejeżdża w poprzek jak jechał sam. :lol: kurczę, jak ruszał to sobie sznurówki zawiązywał czy jak, że nie widział merola???

dla mnie jest to tak dziwne że aż nieprawdopodobne :roll: :roll:

a z policją to nie wiem czy nie za późno, będą się czepiać że niby jestem kumplem japońca :wink: - a gdzie stałem, a kto obok mnie itp i itd. 8)

btw. jak napisałem posta powyżej już mi trochę ciśnienie zeszło :wink:

ja dziś wieczorem to generalnie się pocieszam :lol: :lol:

litr lodów striataciella od grycana;

pół adwokata;

3 półlitrowe jogurty owocowe jogobelli

a w lodówce jeszcze gołda-matuszka moja :wink: od dwóch tygli czeka na swoją kolej.

acha, zaraz zaczną się zagubieni 2

:D

Jak widzę toniesz w rozpaczy :lol:

Chyba że zagryzasz te wyrzuty, coby one nie zagryzły Ciebie :wink:

Lagerfeldt - ja sam byłem nie raz "świadkiem" i ... dzięki bardzo - nagle okazuje się, że to Ty musisz mieć czas dla "nich" więc mam to gdzieś.

I nikt nie jest zainteresowany, że " nie masz czasu", " jesteś w delegacji" , "wyjechałeś na ...m-cy do pracy za granicę".

A i czasami można od "tych trzech" w łeb zarobić boś WRÓG!.