mycha. 01.06.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Nie mam absolutnie nic przeciwko magicznej planecie, bo znam ten sklep. Prosze mnie zle nie zrozumiec:) Kupilam u nich pralke do prania. Ceny maja naprawde dobre. Dobra obsluga. W zasadzie, to prawie wszystko kupuje przez Internet. My też nie mamy nic do tego sklepu, a jedynie do reklamowania tego w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 01.06.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Odłącz wodę "ze ściany" - nich zasuwa do studni. Rozumiem,że piec tylko na węgiel a lampy tylko naftowe :) I pranie za pomocą tary, najlepiej w rzece do tary jest balia w rzece, to tylko kijankami ło matko takimi? http://images43.fotosik.pl/136/911751cd70bc2d6a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 01.06.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 fotosik się zbiesił i nie chce pokazać o już sie odbiesił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 01.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 a tak jakby co ... http://lubno.republika.pl/rozne/kijanka.jpg kijanka http://lubno.republika.pl/rozne/pralka.jpg tara http://www.echo.szczecin.pl/files/events/2696_b.jpg maglownica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 01.06.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 http://img25.imageshack.us/img25/8775/praczki.th.jpg instrukcja obsługi kijanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 01.06.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam. W zasadzie to sam nie wiem jak mam zacząć, bo sytuacja w jakiej się znalezłem jest nie do pozazdroszczenia. Otóż moja żona od kilku tygodni usiłuje namówić mnie na kupno zmywarki. Moje początkowe argumenty, że nie mam czasu jeździć po sklepach i wybierać sprzętu zbiła od razu, mówiąc że jej koleżanka od jakiegoś czasu robi zakupy w sklepach internetowych i jest bardzo zadowolona. Kiedy mówiłem że nie potrzebujemy zmywarki, bo mieszkamy we dwójkę i nie produkujemy dużej ilości naczyń, bo przecież w domu bywamy tylko wieczorami... To zostałem oskarżony o to, że chcę z niej zrobić robota kuchennego. Aż wreszcie wczoraj, siedziała, przeczytała cały internet i dostałem od niej to: http://magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=62&prod=31918 z komentarzem, że jeśli po całodzienny przeszukiwaniu sklepów będę miał jakieś uwagi, to będę sobie zmywał sam. Bardzo proszę o porady, jeżeli jest szansa, to jak mogę odwieść żonę od pomysłu kupna tego sprzętu, a jeżeli ja się mylę to bardzo proszę mnie przekonać. Krócej ją trzymaj - będzie znała swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.06.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ależ oczywiście - jezeli mało gotujecie, czy pieczecie, jesteście cały dzień poza domem (czy to znaczy, ze obiad na mieście?) - nie ma najmniejszego sensu kupować zmywarki dla mycia kilku szklanek! Skoro żona odmówi zmywania, na pewno sobie poradzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 02.06.2009 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 mój mąż początkowo też nie chciał dać się namówić i też nas jest dwóch i nie mamy jeszcze dzieci. w końcu dał i przez internet kupiliśmy amicę, też za tysiaka tylko z zakrytym panelem. teraz jesteśmy zadowoleni (a raczej ja). w sobotę gotowałam posiłki na 3 dni. gary i patelnie były brudne wszytkie, jakbym miała jeszcze stać i to wszytko myć to byłaby następna godzina... bardzo się cieszyłam że zmywara jest w domu. chemia kosztuje, ale bez przesady, myję na tabletach z lidla i tesco i też jest wszytko czyste. dodam jeszcze że też nie ma nas po całych dniach w domu, a zmywarkę czasem załączam raz na 4 dni. myję na programie 11l wody, więc jak się policzy ile wychodzi wody by pomyć i opłókać 6 garów i 2 patelnie + talerze i kubki, to wyjdzie więcej. koleżanka która mieszka w bloku twierdzi, że odkąd ma zmywarkę, to za wodę płaci kilkadziesiąt złotych mniej. daj się namówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 02.06.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Ewunia, toć to żart był a co do zmywarki - jak jej nie było, człowiek /ja / mył te gary, mył i nie narzekał /no, prawie :wink:/ a teraz to nawet ciężko się schylić i ją załadować, a potem jeszcze powyjmować wszystko i poukładać gdzie trzeba a tak się czasami nie chce... ułatwiają te sprzęty życie, ale rozleniwiają też /mnie na pewno / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 02.06.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A jak nie kupi to będzie jak w tym kawale:"Przychodzi sąsiadka do sąsiadki i prosi :- Sąsiadko kochana pożycz mi zmywarki robię taką małą imprezke na 20 osób- Ależ oczywiście nie ma sprawy- Staaaary idziesz do sasiadki na kilka godzin jej pomóc." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 02.06.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 A jak nie kupi to będzie jak w tym kawale: "Przychodzi sąsiadka do sąsiadki i prosi : - Sąsiadko kochana pożycz mi zmywarki robię taką małą imprezke na 20 osób - Ależ oczywiście nie ma sprawy- Staaaary idziesz do sasiadki na kilka godzin jej pomóc." Ło matko .... dobre ... A jeśli chodzi o zakup zmywarki to jestem jak najbardziej za. Wg mnie oszczędność czasu i pieniędzy. A jak nie chcesz kupić żonie zmywarki to po prostu co wieczór Ty stawaj przy zmywaku i będzie po kłopocie. I wilk syty i owca cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.06.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 ciekawe, co na to wszystko powie założyciel wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 02.06.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Założyciel wątku obsługuje klientów sklepu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.06.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 biedna żona gdybym miała takiego mężaaa,ech brak słów,typowy egoista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 02.06.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 przepraszam, chciałam zauważyć, że założyciel wątku trochę się uelastycznia pod wpływem naszych opinii, co należy docenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heavenred 02.06.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Nie da się nie uelastycznić po takiej ilości połajanek Zostałem doprowadzony do takiego momentu, w którym wydaje mi się, że żona, a i co najlepsze ja, naprawdę zasługujemy na tą zmywarkę... A co do oskarżeń o pod moim adresem - to w zasadzie nie wiem co myśleć. Chciałem zobrazować swoje wątpliwości, usłyszeć że ten sprzęt jest do kitu, że nie warto, a usłyszałem że ten sklep jest ok, zmywarka jest fajną bo ma opcję półwsadu(?) i że jestem obrzydliwym sklepikarzem. Ale za pozytywne i rzeczowe opinie bardzo dziękuję Wiele się nauczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.06.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Nie da się nie uelastycznić po takiej ilości połajanek Zostałem doprowadzony do takiego momentu, w którym wydaje mi się, że żona, a i co najlepsze ja, naprawdę zasługujemy na tą zmywarkę... A co do oskarżeń o pod moim adresem - to w zasadzie nie wiem co myśleć. Chciałem zobrazować swoje wątpliwości, usłyszeć że ten sprzęt jest do kitu, że nie warto, a usłyszałem że ten sklep jest ok, zmywarka jest fajną bo ma opcję półwsadu(?) i że jestem obrzydliwym sklepikarzem. Ale za pozytywne i rzeczowe opinie bardzo dziękuję Wiele się nauczyłem wiele się nauczyłeś ale co wywnioskowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 03.06.2009 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Nie da się nie uelastycznić po takiej ilości połajanek Zostałem doprowadzony do takiego momentu, w którym wydaje mi się, że żona, a i co najlepsze ja, naprawdę zasługujemy na tą zmywarkę... A co do oskarżeń o pod moim adresem - to w zasadzie nie wiem co myśleć. Chciałem zobrazować swoje wątpliwości, usłyszeć że ten sprzęt jest do kitu, że nie warto, a usłyszałem że ten sklep jest ok, zmywarka jest fajną bo ma opcję półwsadu(?) i że jestem obrzydliwym sklepikarzem. Ale za pozytywne i rzeczowe opinie bardzo dziękuję Wiele się nauczyłem Nie gniewaj się na nas za te połajanki w kwestii reklamy sklepu - jakoś tak Twój nick i nazwa sklepu chyba się skojarzyły .... Cierpisz za tych wszystkich cwaniaczków, którzy wykorzystują forum w niecnych celach Ja Cię osobiście bardzo przepraszam. A wracając do tematu - nawet przy dwóch osobach i założeniu normalnego używania naczyń kuchennych i garów można mówić o oszczędności wody i energii. Skoro naprawdę "generujecie" z żoną mało statków, to rozważ zakup zmywarki o szerokości 45 cm. Ja mam taką dla trzyosobowej rodzinki i zmywam raz dziennie (włącznie z garami). Opcja pół wsadu to dobry pomysł (moja 45 też ją ma). Życzę dobrych wyborów i pozdrawiam ... żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.06.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Nie da się nie uelastycznić po takiej ilości połajanek Hmm... ale pisząc w temacie zwrot "żona oszalała" (w domyśle - bo zapragnęła zmywarki) sam za bardzo delikatny nie byłeś, po części "nadałeś ton" konwersacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinka 03.06.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Dużo ludzi kupuje przez internet, ale nikt nie przesyła tak ostentacyjnie linków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts