Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmywarka - warto czy nie warto?

Gość

macie zmywarkę?  

331 użytkowników zagłosowało

1. 1. macie zmywarkę?

• tak, mam i sobie chwalę
    • nie mam i dobrze mi z tym
    • zamierzam mieć
    • miałam/miałem ale w nowym domu nie planuję
    • mam, ale wolę ręcznie zmywać
      0

Recommended Posts

Nie mam absolutnie nic przeciwko magicznej planecie, bo znam ten sklep. Prosze mnie zle nie zrozumiec:)

Kupilam u nich pralke do prania. Ceny maja naprawde dobre.

Dobra obsluga.

W zasadzie, to prawie wszystko kupuje przez Internet.

My też nie mamy nic do tego sklepu, a jedynie do reklamowania tego w ten sposób.

• Odpowiedzi 307
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

W zasadzie to sam nie wiem jak mam zacząć, bo sytuacja w jakiej się znalezłem jest nie do pozazdroszczenia. Otóż moja żona od kilku tygodni usiłuje namówić mnie na kupno zmywarki. Moje początkowe argumenty, że nie mam czasu jeździć po sklepach i wybierać sprzętu zbiła od razu, mówiąc że jej koleżanka od jakiegoś czasu robi zakupy w sklepach internetowych i jest bardzo zadowolona. Kiedy mówiłem że nie potrzebujemy zmywarki, bo mieszkamy we dwójkę i nie produkujemy dużej ilości naczyń, bo przecież w domu bywamy tylko wieczorami... To zostałem oskarżony o to, że chcę z niej zrobić robota kuchennego. Aż wreszcie wczoraj, siedziała, przeczytała cały internet i dostałem od niej to: http://magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=62&prod=31918 z komentarzem, że jeśli po całodzienny przeszukiwaniu sklepów będę miał jakieś uwagi, to będę sobie zmywał sam. Bardzo proszę o porady, jeżeli jest szansa, to jak mogę odwieść żonę od pomysłu kupna tego sprzętu, a jeżeli ja się mylę to bardzo proszę mnie przekonać.

Krócej ją trzymaj - będzie znała swoje miejsce.

mój mąż początkowo też nie chciał dać się namówić i też nas jest dwóch i nie mamy jeszcze dzieci. w końcu dał i przez internet kupiliśmy amicę, też za tysiaka tylko z zakrytym panelem. teraz jesteśmy zadowoleni (a raczej ja). w sobotę gotowałam posiłki na 3 dni. gary i patelnie były brudne wszytkie, jakbym miała jeszcze stać i to wszytko myć to byłaby następna godzina... bardzo się cieszyłam że zmywara jest w domu. chemia kosztuje, ale bez przesady, myję na tabletach z lidla i tesco i też jest wszytko czyste. dodam jeszcze że też nie ma nas po całych dniach w domu, a zmywarkę czasem załączam raz na 4 dni. myję na programie 11l wody, więc jak się policzy ile wychodzi wody by pomyć i opłókać 6 garów i 2 patelnie + talerze i kubki, to wyjdzie więcej. koleżanka która mieszka w bloku twierdzi, że odkąd ma zmywarkę, to za wodę płaci kilkadziesiąt złotych mniej. daj się namówić :)

Gość elutek

Ewunia, toć to żart był :)

a co do zmywarki - jak jej nie było, człowiek /ja :wink: / mył te gary, mył i nie narzekał /no, prawie :wink:/

a teraz to nawet ciężko się schylić i ją załadować, a potem jeszcze powyjmować wszystko i poukładać

gdzie trzeba :roll: 8) :wink: a tak się czasami nie chce... :oops:

ułatwiają te sprzęty życie, ale rozleniwiają też /mnie na pewno :) /

A jak nie kupi to będzie jak w tym kawale:

"Przychodzi sąsiadka do sąsiadki i prosi :

- Sąsiadko kochana pożycz mi zmywarki robię taką małą imprezke na 20 osób

- Ależ oczywiście nie ma sprawy- Staaaary idziesz do sasiadki na kilka godzin jej pomóc."

A jak nie kupi to będzie jak w tym kawale:

"Przychodzi sąsiadka do sąsiadki i prosi :

- Sąsiadko kochana pożycz mi zmywarki robię taką małą imprezke na 20 osób

- Ależ oczywiście nie ma sprawy- Staaaary idziesz do sasiadki na kilka godzin jej pomóc."

Ło matko .... :lol: dobre ... :lol:

A jeśli chodzi o zakup zmywarki to jestem jak najbardziej za.

Wg mnie oszczędność czasu i pieniędzy.

A jak nie chcesz kupić żonie zmywarki to po prostu co wieczór

Ty stawaj przy zmywaku i będzie po kłopocie.

I wilk syty i owca cała :p

Nie da się nie uelastycznić po takiej ilości połajanek :) Zostałem doprowadzony do takiego momentu, w którym wydaje mi się, że żona, a i co najlepsze ja, naprawdę zasługujemy na tą zmywarkę... A co do oskarżeń o pod moim adresem - to w zasadzie nie wiem co myśleć. Chciałem zobrazować swoje wątpliwości, usłyszeć że ten sprzęt jest do kitu, że nie warto, a usłyszałem że ten sklep jest ok, zmywarka jest fajną bo ma opcję półwsadu(?) i że jestem obrzydliwym sklepikarzem. Ale za pozytywne i rzeczowe opinie bardzo dziękuję :) Wiele się nauczyłem ;)

Nie da się nie uelastycznić po takiej ilości połajanek :) Zostałem doprowadzony do takiego momentu, w którym wydaje mi się, że żona, a i co najlepsze ja, naprawdę zasługujemy na tą zmywarkę... A co do oskarżeń o pod moim adresem - to w zasadzie nie wiem co myśleć. Chciałem zobrazować swoje wątpliwości, usłyszeć że ten sprzęt jest do kitu, że nie warto, a usłyszałem że ten sklep jest ok, zmywarka jest fajną bo ma opcję półwsadu(?) i że jestem obrzydliwym sklepikarzem. Ale za pozytywne i rzeczowe opinie bardzo dziękuję :) Wiele się nauczyłem ;)

wiele się nauczyłeś ale co wywnioskowałeś :)

Nie gniewaj się na nas za te połajanki w kwestii reklamy sklepu - jakoś tak Twój nick i nazwa sklepu chyba się skojarzyły .... Cierpisz za tych wszystkich cwaniaczków, którzy wykorzystują forum w niecnych celach :evil: Ja Cię osobiście bardzo przepraszam.

A wracając do tematu - nawet przy dwóch osobach i założeniu normalnego używania naczyń kuchennych i garów można mówić o oszczędności wody i energii. Skoro naprawdę "generujecie" z żoną mało statków, to rozważ zakup zmywarki o szerokości 45 cm. Ja mam taką dla trzyosobowej rodzinki i zmywam raz dziennie (włącznie z garami). Opcja pół wsadu to dobry pomysł (moja 45 też ją ma).

Życzę dobrych wyborów i pozdrawiam ... żonę :wink: