Gość gosc 10.02.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 zmywarka zwraca sie blyskawicznie.Oszczednosci na cieplej wodzie sa olbrzymie.Moja zmywarka [45cm Bosh] zuzywa kilkanascie litrow wody.Kto jest w stanie umyc recznie wielka sterte garow i naczyn w kilkunastu litrach wody reka w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 10.02.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Ze zmywarką, to jest podobnie, jak kiedyś z pralką automatyczną - przeciwników było co nie miara, a dzisiaj nikt już nie używa frani Jak już ją masz, to nie wyobrażasz sobie życia bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 10.02.2004 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Pierwszą zmywarkę nabyliśmy w 1986 r. Teraz jest już trzecia -Bosch 60cm. Jak sobie pomyślę, ile wody zaoszczędziliśmy przez tyle lat dla następnych pokoleń oraz ile godzin życia, które mogliśmy przeznaczyć na ciekawsze zajęcia - to chyba sobie wręczę order No i ja tu sobie piszę, a ona sobie zmywa.... każda robi to co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.02.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Nie mam ale bedzie obowiązkowo wszystko ma swoje wady i zalety ale tutaj dla mnie największą zaletą jest oszcędnośc czasu.Pozdarwiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 10.02.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Mam od kilku lat, zrobilismy debet na koncie, żeby ją kupić Zwłaszcza zwolennikiem był mąż, który z reguły mył naczynia, bo ja jestem uczulona na płyny do naczyń. Ale wygoda niesamowita, dostrzegalna na codzień, a wręcz nieodzowna przy przyjmowaniu gości..... No ale musiałam zaopatrzyć się w dodatkowe sztućce, talerze, kubki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 10.02.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Mam prawie dwa lata tańszego Elctroluxa i żałuję tylko, że dopiero dwa. Ponieważ wcześniej mocno oszczędzałam wodę (szambo) więc teraz okazało się, że zmywarka nie pobiera więcej wody niż przy tradycyjnym zmywaniu, a jak ktoś mocno nie oszczędza to nawet mniej. Wzrostu zużycia energii elektrycznej w ogóle nie zauważyłam. A jaka radość gdy "zmywanie" po obiedzie zajmuje trzy minuty. Używam w zasadzie jednego programu, więc bardzo rozbudowany zestaw mi nie potrzebny. Jajecznicę zaschniętą zmywa świetnie nawet bez płukania - jedyne, co widzę - noże z kiepskiej stali mogą rdzewieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość aliali 11.02.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Ja mam od dwóch lat, kupłem za namową żony gdyż nie byłem przekonany do tego wynalazku. Ale kierowałem się stereotypami.Teraz uważam ją za jeden z lepszych zakupów. Spadło zużycie energii i wody a przybyło wolnego czasu. Naczynia do tej pory nie były tak czyste jak teraz. Mam siemensa 45 cm model z serii IQ. Czasem przydałaby się szersza ale na ogół wystarcza. Gorąco polecam modele z bogatszym wyposażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysieK 11.02.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Wady zmywarki:-nie należy wkładać drewnianych elementów,-malowane (pozłacane itp) elementy ścierają się,-przeważnie myje się raz dziennie i dlatego brakuje sztućciów i kubków (należy dokupić)-w mojej zmywarce do talerzy niekiedy przywiera makarondobre rady:-należy kupować rzeczy, które można myć w zmywarkach-jak wkładasz coś do zmywarki to najpierw resztki do śmieci-wkurzają mnie talerze zebrane ze stołu ustawione w wieżę - wtedy resztki są przyklejone z dwóch stron i więcej zabawy, aby je usunąć RysieK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 11.02.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Używam już 10 lat. Najpierw była mała - wydawało mi się, że wystarczy. Błąd. Teraz jest 60-tka (i mogłaby być większa ). Nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki, tak jak bez pralk (a video, czy DVD nigdy nie miałem!!!). To prawda, że trzeba sobie wyrobić pewne zachowania(opisane powyżej), podobnie, jak z kuchnią elektryczną (z płytą ceram) zamiast gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 11.02.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Jeszcze nie mama, bo do niedawna uważałam ją za rzecz zbędną, ale do nowowybudowanego domu kupię. Zacofana byłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 11.02.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Mamy od ponad 8 lat firmy Bosch. Spawuje się bez zarzutu. Dzisiejsze są cichsze. Nasza ma 45 cm i na 4 osoby wystarcza. Na razie używamy w bloku, ale domu bez niej sobie nie wyobrażam. Czasami mujemy codziennie, czasami co drugi dzień. Ogólnie same plusy.Dla ceikawych produkty Bosch i Siemens, to praktycznie bliźniaki. O ile mi wiadomo obie marki należą do koncernu Robert Bosch. Różnią się wykończeniem. Spójrzcie na zmywarki, czy lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D_B 11.02.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Byłem zdecydowanym przeciwnikiem zmywarki, a teraz pół roku po jej zakupie (pod presją żony...) podobnie jak chyba wszyscy w tym wątku nie wyobrażam sobie życia bez niej Polecam szerszą ponieważ oprócz tależy i sztućców można myć garnki. Korzystając z promocji kupiliśmy bogatszą wersję Siemensa - używamy praktycznie tylko programu automatycznego który sprawdza stopień zabrudzenia naczyń i sam dostosowuje czas zmywania i ilość zużywanej wody i na dodatek pokazuje czas pozostały do zakończenia pracy. polecam a przy okazji ciekaw jestem jakiej chemii używacie, zalecanego calgona czy innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 No i przeciwnicy zmywarek przerażeni tak zmasowanym atakiem zwolenników chyba ze strachu boją się wyrazić swoje opinie. O zaletach napisano już wiele, trudno coś dorzucić. Do listy wad dodałbym natomiast jeszcze jedną: zmywarka jest ciągle zbyt droga jak na nasze kieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 11.02.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 ~Kocham zmywać. I dlatego nie kupiłam zmywarki. Uwielbiam przyjmować gości i stać przy zlewie wyciągając uszy i robić gimnastykę mięśni twarzy udając nieziemskie uczucie relaksu. A jakiż wpływ mikroklimatu nad zlewozmywakowatego na cerę..cóż za nawilżanie, jakie pobudzone receptory zapachów i bodżce dźwiękowe..nie wspomnę o dobroczynnej pozycji kręgosłupa. No i gwóźdż programu..cudownie wymoczone dłonie..Chyba niczego nie pominęłam w swoim zachwycie.Ot dlaczego jej nie posiadam... ps.może jeszcze o czymś nie wiem , a powinnam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 11.02.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Samo poporawne ustawienie naczyń w zmywarce i wcześniejsze usunięcie większych resztek już jest robotą, ale i tak to wolę od RĘCZNEGO ZMYWANIA...wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 11.02.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Co do środków używanych do mycia, to my stosujemy tylko środki niemieckie SOMAT lub polskie POLLENY JAWOR. Stosujemy je zamiennie. Oba dobre, a tańsze od CALGONITU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 11.02.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Nie widzę żadnego problemu ze zmywaniem naczyń ręcznie.Dłonie pięknie wymoczone.Zmywając mozna rozmyślać o różnych sprawach-sama przyjemność. Dla mnie to relaks.Czy aż tak bardzo chcę mieć zmywarkę w nowym domu -chyba nie.Będzie to napewno ostatnia rzecz jaką kupię, chyba że wygram w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 11.02.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 ps.może jeszcze o czymś nie wiem , a powinnam? No jasne! Nie wiesz, że jesteś fajna!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 11.02.2004 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Do listy wad dodałbym natomiast jeszcze jedną: zmywarka jest ciągle zbyt droga jak na nasze kieszenie.Mnie się wydaje, że to jest JEDYNA wada. Reszta, to takie nibywady, które przy odpowiednim nastawieniu psychicznym, są zupełnie nieodczuwalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 12.02.2004 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Do wszystkich, co piszą, że zmywarka jest droga: To tak jak z piecem, pogodówką i rekuperatorem... Policzcie, ile wody zużywacie na zmywanie, płukanie. Tak zimnej , jak i ciepłej. a ile wody zużyje zmywarka. A koszt kremów do rąk, a wreszcie, ile Wam płacą za godzinę pracy, a ile godzin w roku zmywacie. To było dla tych, którym nie wystarczy, że ze zmywarką jest wygodniej. Nie stać kogoś na zmywarkę? A na samochód stać? Przeciez rowerem do pracy jedzie się tylko godzinę. Samochodem 30 minut. To po co coś tak drogiego, jak samochód. A kto te 30 km od budowanego domku będzie pokonywał nie samochodem? Może ankietę? Tak więc kupujcie zmywarki, póki są jeszcze tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts