bws22 12.02.2004 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 45 cm ale żona chce do nowego domu 60 cm, mnie wszystko jedno bo mogę częściej ją puszczać ale jak jest wiecej gości to na raz nam wszysko nie wejdzie a tak w rodzinie 2+1 puszczamy jakieś dwa razy na trzy dni, płuczemy naczynia tylko jak sa tłuste albo wiemy ze właczymy nastepnego dnia wieczorem. co do hałasu to słychać, ale zmywarka stoi w kuchni a nie sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 12.02.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Zamierzam dopiero mieć zmywakę. Jak narazie nie mam na tyle gotówki. Odkryłam natomiast sklep ze sprzętami przecenionymi z powodu uszkodzeń mechanicznych typu obicia i wgniecenia itp. (czasem gorsze). W tym sklepie są zmywarki firm takich jak Candy, De Dietrich, Brandt, w cenie od 500 do 1500 zł (do zabudowy). Fakt, modele nie zawsze są z tych najnowszych, ale za taką cenę ... Nie zawsze jest do tego kompletna instrukcja obsługi, ale w zmywarce wystarczy chyba instrukcja obrazkowa, która jest na programatorze. Dają gwarancję na rok. Mam ciężki orzech do zgryzienia. Boję się naciąć, ale cena kusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesek 12.02.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 A czy to prawda że środki stosowane do mycia w zmywarkach są zabójcze dla bakterii z przydomowej oczyszczalni ścieków ??? Lesek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 12.02.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 A czy to prawda że środki stosowane do mycia w zmywarkach są zabójcze dla bakterii z przydomowej oczyszczalni ścieków ??? Ktoś w wątku na temat oczyszczalni pisał, że z tą chemią zagrażającą bakteriom, to mit. I że można lać domestosy i inne temu podobne, byle w rozsądnych ilościach. A jak ktoś się boi o bakterie, to może dodawać specjalne środki, poprawiające warunki dla bakterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 3x TAAAAK dla zmywarki. To miło dostać od administracji wiadomość , że ma się znaczną nadpłatę z tytułu zużycia wody. W nowym domu będzie na 100%. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 13.02.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 A czy to prawda że środki stosowane do mycia w zmywarkach są zabójcze dla bakterii z przydomowej oczyszczalni ścieków ??? Nie potrafię odpowiedzieć naukowo , ale odpowiem z praktyki. Moi rodzice mają oczyszczalnie i już 6 lat używają zmywarki, pralki, płynów do kąpieli itd.... Oczyszczalnia ma się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 13.02.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Czy w waszych zmywarkach zaraz po zakończeniu mycia jest trochę wody na dnach kubków (oczywiście odwróconych do góry nogami). Mam Electroluxa (z tych tanszych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.02.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 ja gdzies za miesiac bede uzytkownikiem Elektroluxa ( z fuzzy logic) 60 cm hmm...mam nadziejke ze sie naucze co i jak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 13.02.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Tak, woda na spodach kubków zostaje. Wydaje mi się, że to jest normalne, bo jest jej tam za dużo, żeby odparować. Ja mam Aristona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 13.02.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 U mnie czasem jest trochę wody, a czasem nie. Może dlatego, że jak otwieram zaraz po skończeniu programu, to ona sobie wyparowywuje. a jak zmywanie skończy się np. w nocy i zmywarka jest zamknięta - to za duża wilgoć jest w środku i wtedy trochę się skrapla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 14.02.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Bardzo dobre spostrzeżenie Lusiu. Właśnie u mnie też czasem jest więcej, a czasem nie ma nic. I rzeczywiście pewnie zależy to od tego czy otwiera się ją niezwłocznie po skończeniu zmywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 14.02.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Zdecydowanie planujemy zmywarkę w nowym domu. Nie sądziłem jednak, że urządzenie to wzbudza tak zdecydowany aplauz. O ile nie wyobrażam sobie życia bez pralki automatycznej (ba! życia - 1 prania sobie nie wyobrażam), to wydawało mi się, że funkcjonalność zmywarki nie jest aż tak wysoka. Tak tu jednak zachwalacie zmywary, że po przeczytaniu tego wątku zacząłem się zastanawiać, dlaczego mamy niby czekać z zakupem do zakończenia budowy(?) Już ją chcę mieć! Zastanawiam się tylko, czy nie będzie problemów z podłączeniem jej w kuchni wynajmowanego mieszkania, gdzie nie przewidziano dla niej złączy (miejsce by się znalazło). Jak sądzicie? pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 14.02.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 widze, ze temat wrocil; wiec pochwale sie, ze mam 2 zmywarki -jedna na lewo jedna na prawo od zlewu! po co? ano po to aby uniknąć rozpakowywania! bierzemy naczynia z umytej zmywarki a brudy wrzucamy do drugiej... jak się napełni to włączamy pranie i rozpakowujemy pozostałych KILKA naczyń z tej pierwszej... czy nie mądre? no nie głupie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 14.02.2004 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Tak na serio nie ma problemu z przyłączeniem. Wodę robisz trólnikiem zaraz pprzed dojsciem do kranu, kanalizację trójnikiem zaraz za syfonem, a gniazdko to już małe piwo...my zmywarkę instalowaliśmy sami i nadal działa...nawet nie zalewa sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 14.02.2004 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 część syfonów ma możliwość podłączenia odpływu zmywarki, a wodę podłączyć można wkręcając w przyłącze najpierw zawór do zmywarki - taki przelotowy a później wąż do zimnej wody i po sprawie ale trzeba zamienić szafkę na zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 15.02.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 a ja zaglosowalam na "nie zamierzam"bo lubię zmywaćczekam natomiast na wynalezienie"gotowarki", ale to już temat na inny wątek..Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.02.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Aga hmm ale takiej gotowarki zeby jeszcze do stołu nakryła...i pralki...zeby sama pranko rozwieszała...hihih moze kiedys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 15.02.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Ten post Tesko idealnie pasuje do Twojego obrazka...hihi...a ludzie by leżeli do góry brzuszkiem jak ten rozkoszny kociak To ja też chcę taki sprzęt AGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.02.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 ja dopiero zacznę uzytkowac to urzadzenie....w nowym domku bedzie stał elektrolux szer 60 cm,zabudowany ma program do delikatnej porcelany...ale szczerze to nie wiem co i jak...dopiero bede sie uczyła... jak czytam te posty to wcale nie załuje ze ja zakupiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 15.02.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Zawsze warto kupić coś, co ma nam ułatwić życie . Zmywarka takim urządzeniem jest z całą pewnością. Użytkuję już kilka lat i jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts