bobo30 15.02.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 WARTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 15.02.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 ...i pralki...zeby sama pranko rozwieszała... Teska na tym polu już przecież coś wymyślili. Są przecież suszarki, wtedy pranka nie trzeba już rozwieszać. Chociaż szkoda, że same nie układają prania na półeczkach... A na temat opinii o suszarkach czekam tu: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=21594 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 15.02.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Zmywarka to na pewno dobry pomysl i jako urzytkownik od +8 lat polecam wybrac wieksza niz mniejsza i zwrocic uwage na halas oraz zuzycie wody. Jedna sprawa o ktorej jeszcze nik nie wspomnial - szklo (szczegolnie kieliszki) po czestym myciu w zmywarce zajdzie bialym matowym nalotem ktorego nie da sie usunac. My to doswiadczylismy tylko na niektorch kieliszkach i to po 3-4 latach czestego mycia. Kilka miesiecy temu slyszalem eksperat w radio ktory sie wypowiadal ze to jest naturalny proces ktory nastepuje z tego prostego powodu ze szklo to forma cieczy. Na wskotek mycia w zmywarce powloka szkla sie "wyciera" i to powoduje ten matowy nalot. Prosta rada aby lepsze szklo ktorye chcemy aby nam dluzej sluzylo myc czesciej recznie a nie w zmywarce. Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 15.02.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Czy o to wam własnie chodziło?http://www.skovron.akcja.pl/gifland/gify/jedzenie/1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.02.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 aniu TTTTATAAAAAKKKK..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 16.02.2004 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Ja do problemu matowienia podeszłam tak - do codziennego użytku mam kubki i filiżanki z arcopalu (czy jak go tam zawał) i najtańsze zwykłe szklanki. Na tym pierwszyn po 5 latach mycia nie ma zmian , szklanki wymieniam co ok 8 - 10 m-cy (cena ok. 1 zł /szt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 16.02.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 ile trwa normalny program zmywania?ile trwa program szybki?czy dla rodziny 2+3 wystarczy zmywarka 45 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 16.02.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Zdecydowanie polecem 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 16.02.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Witam, Również zdecydowanie polecam. Mam od 1.5 roku i jestem bardzo zadowolony. Siemens o szerokości 45cm (ze względu na miejsce w kuchni) - rodzina 4-osobowa, myjemy raz na 1.5-2 dni. DO domku na pewno kupimy 60cm. pozdrawiamTommi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
all 16.02.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 ile trwa normalny program zmywania? ile trwa program szybki? czy dla rodziny 2+3 wystarczy zmywarka 45 cm ? Również polecam 60 - jak to powiedział projektant od kuchni - 45cm to dla kawalera Dla mnie rewelka (choć z tymi oszczędnościami to pewna przesada). Ale Komfort, KOMFORT Szanowana/y Pani/Panie ......... Mamy Bosh'a 60cm. pzodrowienia all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.02.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Ja zmywarkę będę miała dlatego, że nie lubię myć naczyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 19.02.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Mam zmywarkę Whirlpool chyba 852 od jakieś 5 lat i sobie chwalę. Polecam opóźnienie odpalenia zmywarki (zmyje w nocy). Nie trzymam umytych i nie umytych naczyń razem. Umyte wyjmuję do szafek. Wady: Czasami pojawia się biały nalocik na szklankach ale to może wina dawkowania nabłyszczacza. Zdecydowanie polecam, kiedyś nie mogłem przekonać żony. ZMywała ręcznie a imprezy rodzinne wspierane były przez zmywarkę.Kiedy udowodniłem jej że zmycie 12 częściowego kompletu to 12 litrów wody - to odpuściła. G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nulla 25.02.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 My mamy Whirpoola takiego najtańszego 45 cm , kupiliśmy bo byłam w ciązy i musiałm leżeć, teraz jest nas troje a jak zmywarka chodzi to sobie leżymy( choć już nie musimy) i mamy więcej czasu dla naszego szkraba, może 45cm totrochę mało ale nam wystarcza. Njafajniej jest po imrezie bo juz w trakcie lci pierwszy raz a zaraz po drugi i jak się impreza kończy to nie musze o 3 nad ranem nawilżać sobie cery tylko idę spać a krasnoludki wszystko pozmywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.10.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 14.10.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 nie mam i nie zamierzam mieć, chyba już za dużo tej elektroniki w domu ............. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Nie myje zaschniętego jajka. Moja nie myje jeszcze zaschnietej patelni po jajecznicy... Poza tym nie dostrzegam wad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 14.10.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 oczywiście, że w domu bedzie:) bosh lub siemens, klasy AAA,jak najcichsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 30.11.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mam Bosha 45cm i nie wyobrażam sobie już bez niej życia Mam jednak pytanie praktyczne do użytkowników zmywarek. Od jakiegoś czasu obserwuję, że strasznie niszczą mi się sztućce . Po prostu się rysują, wręcz krawędzie niektórych wyglądają jakby ktoś po nich przejechał papierem ściernym. Jestem załamany bo sztućce są nowe i ładne, a tu taki niefart. Nie mam zielonego pojęcia czym to może być spowodowane - sztućce myjemy tylko w zmywarce więc nie ma możliwości, że niszczą się gdzieś indziej. W zmywarce stoją w koszyku do tego przeznaczonym. Czy to możliwe że podczas zmywania tak intensywnie ocierają się o siebie pod wpływem strumienia wody? Pozdrawiam, Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 30.11.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 SzymonT - nie sądzę, by było to wynikiem ocierania się sztućców. Używamy Boscha 60 od 6 lat codziennie, porządny komplet sztućców - nie widać śladów zniszczenia. Zawsze też dbam o dobrej jakości środki do zmywarki, chociaż ostatnio przeszedłem na kostki "Ludwika" 3w1 i też jest okej. Może Twoje sztućce są jakieś "wrażliwe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.11.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Są różne koszyczki na sztućce - takie z przegródkami na każdą pojedynczę rzecz i takie z podziałem na cztery. Ja mam taki koszyczek z podziałem na cztery i wtedy rzeczywiście wszystkie sztućce ocierają się o siebie. Nowa zmywarka na pewno będzie miała juz kratkę na pojedyncze sztućce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts