Priscilla 07.12.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Sprawdz w Wikipedii Jak sam piszesz "wyszukiwarka" - panaceum na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.12.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 A czy Wy tez macie problem, ze rdzewieja Wam w zmywarce rzeczy nawet ze stali nierdzewnej? rzeczy , które sa naprawdę ze stali nierdzewnej nie moga rdzewieć. Jak rdzewieja to znaczy, ze oszukane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 07.12.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Tez mi sie tak wydawalo, ale najwyrazniej wszystkie rzeczy opisane u mnie stal nierdzewna sa oszukane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 07.12.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 rzeczy , które sa naprawdę ze stali nierdzewnej nie moga rdzewieć. Jak rdzewieja to znaczy, ze oszukane. mi rdzewieją tylko noże Gerlacha, łyżki i widelce nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.12.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Tez mi sie tak wydawalo, ale najwyrazniej wszystkie rzeczy opisane u mnie stal nierdzewna sa oszukane Najwyraźniej. Ja mam garnki ze stali nierdzewnej i myje je w zmywarce i nic mi nie rdzewieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.12.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 rzeczy , które sa naprawdę ze stali nierdzewnej nie moga rdzewieć. Jak rdzewieja to znaczy, ze oszukane. Z praktyki wiem skądinąd, że w naprawdę ciężkich, sprzyjających korozji warunkach pojawia się rdza powierzchniowa, nawet na naprawdę wykonanych z nierdzewki elementach. I nie mówię tu o sztućcach, ale o pewnych detalach osprzętu opatrzonych atestami szacownych instytucji klasyfikacyjnych. No i czasu też tu trzeba, to nie są dni, tylko miesiące i lata. Ale aż taką bałaganiarą nasz droga Priscilla chyba nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 08.12.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Stal nierdzewna też ma różne gatunki, więc te "gorsze" czasami mogą złapac troche nalotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.12.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Stal nierdzewna też ma różne gatunki, więc te "gorsze" czasami mogą złapac troche nalotu. Może nazwijmy to po imieniu. Te gorsze nie sa nierdzewne, skoro rdzewieją. To chyba proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody 08.12.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Pytanie dla posiadaczy zmywarek - jak ma się sprawa z podłączeniem zmywarki do ciepłej wody?Mam już gorącą wodę i może taniej byłoby ją dostarczyć niż żeby podgrzewać zimną elektrycznie?Można tak zrobić? Czy to zależy od modelu zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.12.2006 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Pytanie dla posiadaczy zmywarek - jak ma się sprawa z podłączeniem zmywarki do ciepłej wody? Mam już gorącą wodę i może taniej byłoby ją dostarczyć niż żeby podgrzewać zimną elektrycznie? Można tak zrobić? Czy to zależy od modelu zmywarki? z instrukcji do zmywarki Bosch: "temperatura wody: Zaleca się podłączenie dopływu zimnej wody. Przy podłączeniu dopływu ciepłej wody, maksymalna temperatura może wynosić 60stC" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 09.12.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Mam zmywarkę Whirlpool chyba 852 od jakieś 5 lat i sobie chwalę. Polecam opóźnienie odpalenia zmywarki (zmyje w nocy). Nie trzymam umytych i nie umytych naczyń razem. Umyte wyjmuję do szafek. Wady: Czasami pojawia się biały nalocik na szklankach ale to może wina dawkowania nabłyszczacza. Zdecydowanie polecam, kiedyś nie mogłem przekonać żony. ZMywała ręcznie a imprezy rodzinne wspierane były przez zmywarkę. Kiedy udowodniłem jej że zmycie 12 częściowego kompletu to 12 litrów wody - to odpuściła. G A ja jestem jeszcze w trakcie zabudowy kuchni. Mam zrobiony dół i między innymi jest zmywarka. Teraz kombinuję, jak skomponować górę. Wychodzi na to, że kompletnie nie pasuje mi szafka nad zlewem. Czy w przypadku "mania" zmywarki taka szafka z ociekarką jest w ogóle niezbędna czy wystarczy ociekarka zlewozmywaka? Skoro po posiłku pakuje się oczyszczone naczynia do zmywarki i z niej wyjmuje je do szafek, to może zbędna będzie dodatkowo szafka na ociekające naczynia? Przecież mam myć w zmywarce, tak czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 09.12.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Czy w przypadku "mania" zmywarki taka szafka z ociekarką jest w ogóle niezbędna czy wystarczy ociekarka zlewozmywaka? Skoro po posiłku pakuje się oczyszczone naczynia do zmywarki i z niej wyjmuje je do szafek, to może zbędna będzie dodatkowo szafka na ociekające naczynia? Przecież mam myć w zmywarce, tak czy nie? W czasach "przedzmywarkowych" mieliśmy zlew dwukomorowy, dodatkowo duża ociekaczka. Obecnie zlew 1.5 komorowy i mała ociekaczka. Coś tam się ręcznie czasem umyje, nie wszystko można w zmywarce, a i nie wszystko się zmieści, mimo, że mamy 60. Ważna była zmiana sposobu myślenia po zakupie zmywarki. Niełatwo było przez pierwsze miesiące A bo to i tamto, po co do zmywarki, jak pod ręką zlew i kran z ciepłą wodą. No i mieć zapasy kubków, sztućców, szklanek, talerzy, aby nie zabrakło w ciągu dnia, bo w tej chwili walimy wszystko do maszyny i spokój. A w kuchni duuużo się u nas "produkuje" Fajny wynalazek taka zmywarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 09.12.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 świetna rzeczamy AEG 45cm i niestety trochę za mała......w domu będzie 60-tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 11.12.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Pytanie dla posiadaczy zmywarek - jak ma się sprawa z podłączeniem zmywarki do ciepłej wody? Mam już gorącą wodę i może taniej byłoby ją dostarczyć niż żeby podgrzewać zimną elektrycznie? Można tak zrobić? Czy to zależy od modelu zmywarki? Jeżeli nie grzejesz wody w bojlerze elektrycznym to wyjdzie taniej. Ale musisz zwrócić na to uwagę przed zakupem. Jak kupowałem swojego Whirlpoola to nawet o tym nie pomyślałem i okazało się, że nie mogę podawać ciepłej wody. taki przywilej mają wyższe/droższe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 11.12.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 "temperatura wody: Zaleca się podłączenie dopływu zimnej wody. Przy podłączeniu dopływu ciepłej wody, maksymalna temperatura może wynosić 60stC" A to nie dotyczy maksymalnej tempratury wody podawanej z instalacji, a nie temperatury pracy zmywarki? Przy okazji: miałem przekonywać Żonę do 60, a ona, że już zdecydowała i będzie 60, a jeśli kupujący mieszkanie nie będzie chciał naszej 45 to sie ją sprzeda, lub da np. teściowej w prezencie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufinek 11.12.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 kto ma zmywarkę kto sobie chwali czy to potrzebny sprzęt czy wyrzucone pieniądze czy prawdą jest że do mycia w zmywarce naczynia trzeba opłukać czy? proszę o opinie Jeszcze nie mam ale zamierzam mieć zmywarkę, niewielką ale jednak... Po pierwsze podobno zużywa się mnie wody, po drugie nie trzeba polerować a naczynia aż błyszczą, a po trzecie oszczędność czasu, włanczasz i się zmywa a Ty masz czas dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 11.12.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 rzeczy , które sa naprawdę ze stali nierdzewnej nie moga rdzewieć. Jak rdzewieja to znaczy, ze oszukane. Z praktyki wiem skądinąd, że w naprawdę ciężkich, sprzyjających korozji warunkach pojawia się rdza powierzchniowa, nawet na naprawdę wykonanych z nierdzewki elementach. I nie mówię tu o sztućcach, ale o pewnych detalach osprzętu opatrzonych atestami szacownych instytucji klasyfikacyjnych. No i czasu też tu trzeba, to nie są dni, tylko miesiące i lata. Ale aż taką bałaganiarą nasz droga Priscilla chyba nie jest Nie, miesiacami nie trzymam naczyn w zmywarce A co do tej rdzy, to nie jest tak, ze te rzeczy rdzewieja, tlyko pojawia sie na nich taki rdzawy nalot, ktory mozna zmywakiem wyszorowac, tylko wkurza mnie, ze musze czyscic po zmywarce No, ale na razie robie test i staram sie systematycznie wyjmowac te rzeczy po umyciu, a jesli juz nie mam czasu, to przynajmniej zostawiam uchylona zmywarke. Zobaczymy czy to pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 11.12.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 ... No, ale na razie robie test i staram sie systematycznie wyjmowac te rzeczy po umyciu, a jesli juz nie mam czasu, to przynajmniej zostawiam uchylona zmywarke. Zobaczymy czy to pomoze powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 11.12.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Są rzeczy, do których tak szybko można się przyzwyczaić jak do zmywarki, ale ja to już chyba jestem uzależniona. Czasami jak coś jest niedomyte, ale tylko myk pod wodę i już po kłopocie. Kiepska sprawa jest tylko z koperkiem czy pietruszką, lepiej spłukać zanim pochłonie to zmywarka. Etykiety na słoikach też lepiej jednak usuwać wcześniej. Drobiazgi. Uwielbiam czytać książeczkę słuchając jak to coś "odwala za mnie" taką brudną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 15.01.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Nalezy miec !To jest pierwsza rzecz jaka potrzebuesz w kuchni!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts