Nat-ka 28.10.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Okryj krzew agrowłókniną i pień i korone, żeby nie przemarzł zimą. W zastępstwie może byc worek jutowy..... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 28.10.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 "Migdałek wygląda pięknie, gdy kwitnie, ale kwitnie pięknie tylko na zdrowych, młodych, regularnie przycinanych pędach. Tniemy je w czerwcu, gdy drzewko już nie ma kwiatów, a jego liście są w pełni rozwinięte. Takie coroczne postrzyżyny wpływają na gęstość korony, ważnym zabiegiem jest także wycinanie pędów wybijających z podkładki. U form szczepionych na pniu istnieje ryzyko wyłamywania gałęzi w miejscu szczepienia pod wpływem silnego wiatru. Trudno temu zapobiec, trzeba po prostu posadzić roślinę w zacisznym, osłoniętym miejscu. Pomoże jej to również przetrwać silne mrozy, przed którymi warto też osłonić migdałka chochołem ze słomy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.10.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 nigdy by mi nie przyszło na myśl okrywać migdałka. Ale moze gdzies w Suwałkach to jest konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 29.10.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Elfir mnie też, dlatego aż zacytowałam i śledzę, co o tym myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nat-ka 30.10.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ja się nie upieram przy okrywaniu, tym bardziej, że to trochę nie wygodne ze względu na wysokość drzewka, ale nie mam w tej materii żadnego doświadczenia... a migdałek tak ładnie rósł całe lato, urosła mu gęsta, zielona czuprynka... przywiązałam się i nie chcę go stracić...no to pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 30.10.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 nie stracisz go jeśli wiosną będziesz pamiętać o tym choróbsku http://forum.muratordom.pl/usychajacy-migdalek,t131441.htm?highlightja tez nie okrywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nat-ka 01.11.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 nie stracisz go jeśli wiosną będziesz pamiętać o tym choróbsku http://forum.muratordom.pl/usychajacy-migdalek,t131441.htm?highlight ja tez nie okrywam Dzięki Dusiu za radę. Wiem, że trzeba zrobić oprysk, ale czy wystarczy tylko raz, czy należy go powtórzyć kilkakronie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 01.11.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 wygląda na to że dwa razy, pierwszy raz chyba jak tylko pojawią się pąki ale może jakiś fachowiec podpowie, był nawet komunikat na ten temat http://piorin.gov.pl/cms/upload/S-46_080.pdf ale my przegapiliśmy, mojemu się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 05.03.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 tak mi się przypomniało o usychającym migdałku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts