el-ka 22.02.2008 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ciekawe, czy rzeczywiście jest to jakoś obliczone o ile czarna dachówka zwiększa temperature na poddaszu? Czy są to tylko opinie "na wyczucie". Niby na logikę czarny bardziej się nagrzewa, ale czy rzeczywiście jest to odczuwalne przy izolacji dachu? Są na to jakieś wskaźniki?. Ja na szczęście i tak mam dach dość jasny - kasztanowo-ceglasty z dachówki ceramicznej i do tego minimum okien dachowych - tylko w lazience, reszta w ścianach szczytowych, bo bardzo boję się upału na poddaszu, izolacja 30 cm. Sprawdzę jak to będzie już tego lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 22.02.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 czarna, najlepiej angoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.02.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 czarna, najlepiej angoba Aleś dolał oliwy do ognia - nie wiesz że ciemny kolor dachu jest be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 22.02.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ja preferuje kolor miedziany. Taki wybrałem w Ruppie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 22.02.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Ja będę miała jak gdzieś wyżej napisałam antracyt matowy dlaczego: bo ma kolor zbliżony do łupka, a ten właśnie podoba mi się najbardziej... zresztą cokół domu będzie właśnie z łupka co do koloru czarnego... wpiszcie w google grafika "beduin".... ciekawe czemu mają takie ciemne ubrania (czarny mocno się nagrzewa, ale równie mocno oddaje ciepło) Pozdrawiam, Martadela Ah zapomniałabym, we Włoszech najbardziej podobały mi się takie stare pstrokate dachy, kolor od piaskowego po ciemno ceglasty, mnich i mniszka - oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 22.02.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 A mnie podoba się zielony . Żeby z stelity nie namierzyli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Dla mnie to też jest dach marzeń - dodatkowa powierzchnia zielona na ogrodzie, murawa kserotermiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 22.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 czarna, najlepiej angoba Aleś dolał oliwy do ognia - nie wiesz że ciemny kolor dachu jest be , w Paryzu jezt kilkadziesiąt domów koło siebie , czarne dachy (karpiówka) biale okna , biale elewacje szyk i elegancja ps. w Wiedniu zresztą tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 22.02.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 a ja sobie zaraz w google.earth. zobacze jak maja w kanadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 22.02.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 ... a mi sie podoba 2-3letni tytanowo-cynkowy http://www.e-dach.pl/gdp_artykul_zdjecia/dobry_dom_art2.jpg Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 22.02.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Nasz wybór dachówka miedziana angobowana. Właśnie jesteśmy na etapie zakupu. Decyzja nie była łatwa, bo podoba mi się też antracyt i naturalny czerwony. Ale właśnie zdjęcia z Włoch nam pomogły. Cudownie wyglądają te czerwone dachy przy białej lub jasnej elewacji. Zdecydowalismy, że nasz dom tak właśnie wykończymy Przy okazji mam pytanie, czy ktoś ma dachówkę Creatona Sinfonie miedzianą angobowaną? Może jakieś opinie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 02.03.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 A my mieliśmy dość dachów dwu, cztero, czy sześcio spadowych, w kolorach cegły, miedzi, czy zieleni, i chcieliśmy mieć na piętrze wszystkie pokoje o normalnej wysokości a nie ścięte w połowie, dlatego nasz domek wygląda całkiem inaczej. Projekt w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 02.03.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 My kupiliśmy kasztan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 02.03.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 u nas będzie brązowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 03.03.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 czerwona. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardzento 03.03.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 stalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.03.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 czarny to można sobie zrobić nagrobek na cmentarzu, na brązowo można sobie pomalować sławojkę (ja mam taką - bardzo ładna) ale dach powinien być oczywiście czerwony o innych kolorach w ogóle szkoda pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.03.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Czerwone to może być Ferrari, które stoi oczywiście w garażu pokrytym grafitową dachówką. I tylko taką pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zakreconaelfa 04.03.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Czerwone to może być Ferrari, które stoi oczywiście w garażu pokrytym grafitową dachówką. I tylko taką pozdrawiam, majki ZGADZAM SIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 04.03.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 czarna zwana grafitową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts