Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

skąd oni się biorą....? i po co ????...

magmi

Recommended Posts

Forum jest miejscem wymiany poglądów, ale też miejscem gdzie ludzie o podobnych zainteresowaniach i problemach (przynajmniej chwilowo podobnych :smile:) chcą sobie po prostu pogadać. Miło jest, ludziska wymieniają poglądy i staraj się sobie nawzajem pomóc, aż tu nagle pojawia się USTAWIACZ: ledwo się zarejestrował, zaczyna wszystkich ustawiać - ty się nie odzywaj, bo głupio gadasz, ty mówisz nie na temat, a w ogóle wszystko robicie bez sensu, ma to wyglądać tak i tak... bo forum jest po to, żeby...(USTAWIACZ najlepiej wie po co jest forum, chociaż jest tu od wczoraj). Jeszcze gorzej, gdy pojawi się BLUZGACZ: wymyśla wszystkim (oczywiście anonimowo), czasem w szczególności uczepi się jednego człowieka (ostatnio Opal miała tego pecha) i dręczy go obraźliwymi postami. Jest jeszcze SUPERMEN: ten wchodzi na forum tylko po to, żeby "poczytać jakie bzdury tu wypisujecie" (to był cytat z jednego supermena), nie włącza się w żadną dyskusję, bo to poniżej jego poziomu (???), tylko od czasu do czasu wtrąci ogólnie pogardliwą uwagę.

Filozoficzne pytanie: po co istnieją takie aroganckie typki? :roll:

zgadzam sie z przedmówcami... dla tych sklasyfikowanych bardzo zreszta trafnie przez Magmi ludków proponuje adres http://www.randki.interia.pl, albo coś w tym stylu. A i jeszcze apel. Czy tak bardzo ciezko jest sie zarejestrować? To nic nie kosztuje, a jedynie świadczy o tym, ze jesteśmy poważna osoba a nie ukrywajacym sie dyziem.

problem byl juz wielokrotnie walkowany. Z mojego doswiadczenia wynika że najlepiej jest tego typu teksty ignorować i przechodzic

do porządku dziennego. W zadnym wypadku nie należy sie wdawać w dyskusje bo to do niczego nie prowadzi a tak naprawdę to jest celem róznej maści prowokatorów. Innego lekarstwa nie znam

pozdrawiam

Bubki są wszędzie, pewnie macie ich obok siebie w pracy, wśród znajomych, spotykacie na wyjazdach. Jedni maskują się lepiej inni uwielbiają robić ze siebie idiotę. Oni znają jedyną, objawioną prawdę, jeżeli ktoś się sprzeciwi, albo co gorsze ma inne zdanie, może zostać obrzucony inwektywami /mężczyzna/ lub uznany tzw. blondynką /to dotyka kobiet/.

Uważajcie moi mili /bubkowie/ jak będziecie siadać do klawiatury, aby wystająca słoma z butów nie była widoczna. :grin:

dokładnie ...

niestety ręce i nogi opadają jak czasami sie wywiązuje ostry spór między jednym anonimem a drugim...

no ale jeśli jest możliwość rozmów anonimowych to trzeba to ścierpieć...

i wziąć to na humor - po prostu ludziom sie nudzi i nie mają z kim porozmawiać - a najczęściej po prostu nie mają nic mądrego do powiedzenia więc wolą zwrócić na siebie uwagę klnąc...

trudno

snow

Jestem zdania, że tacy "agenci" urozmaicają i ubarwiają forum i przez to jest ono ciekawsze. Można się pośmiać, czasem wkurzyć a czasem "osłabić". Poza tym tacy "agenci" są i tak nie do wytępienia. Myślę, że najlepszy sposób w tym przypadku jest taki sam jak w przypadku trudnych do wytępienia mrówek faraonek - poprostu należy się do nich przyzwyczaić i polubić.

Pozdrawiam

"czasem w szczególności uczepi się jednego człowieka (ostatnio Opal miała tego pecha) i dręczy go obraźliwymi postami"

Opal jest po prostu czasami niemiła i lubi narzucać swoje zdanie innym. Dlatego też ma tylu wrogów.

Ale nie o tym chciałam napisać.Zauważyłam ostatnio u naszej Opalki (i nie tylko u niej) symptomy mani prześladowczej o nazwie Plumin.

Ktoś kogoś obrazi wiadomo kto to - "ten co miał nie wracać".

Ktoś skrytykuje anonimowo Porotherm lub Forum, wiadomo to oczywiście "on" itp. itd.

Można powiedzieć, że "ten który miał nie wracać" stał się kozłem ofiarnym całego zła na tym Forum.A wszystko przez to,że miał swoje zdanie i na koniec "się popisał".

Tak więc droga Opalko przetrzyj oczy i nie rób z siebie ofiary "tego kogoś" bo nią nie jesteś, masz tutaj przyjaciół i wrogów,a wypowiadając się w wielu kwestiach musisz się liczyć z późniejszymi nie zawsze przyjemnymi reakcjami.

Moim zdaniem jedynym sposobem likwidacji złośliwych i mało wartościowych komentarzy jest możliwość publikacji wiadomości tylko przez zarejestrowanych użytkowników. Wiele Forów działa w ten sposób i jakoś nie narzeka na brak użytkowników. Ale to jest już w kwestii administratorów tego Forum.Jako stara Anonimka jestem za wprowadzeniem tego ograniczenia, ponieważ męczą mnie już niektóre bezsęsowne i wręcz wulgarne wypowiedzi.Może jakaś petycja do Redakcji?

Pozdrawiam Anonimka Basia

( chyba się zarejestruje :smile: )

Co do wymazania wątków o Feng-Shui, to jak się okazało w praktyce był jedyny sposób na spełnienie ostatniej prośby:

"proszę o usunięcie mnie z listy użytkowników".

A ja proponowałbym redakcji zmianę wpisy Anonymous (brzmi to trochę nieładnie) na GOŚĆ, tak jak to jest na wielu innych forach dyskusyjnych.

Nie każdy kto od czsu do czasu zaglądnie, i zechce się wypowiedzieć musi się zaraz rejestrować. Kto spamięta te wszystkie nazwy, hasła, piny, kody które mamy coraz wiecej w codziennym zyciu.

GOŚĆ

GOŚCIU - walisz głowa o mur. Musisz się zarejestrować, bo inaczej będziesz traktowany jak trędowaty. Forumowicze traktują to forum jak swoją własność - twierdzę do której anonimowy GOŚC nie ma wstępu. Jest to dla nich forum jedyne. Jak skończą budowę to bedą "bezdomni".Nieproszony GOŚĆ II.

On 2003-04-30 10:18, Anonymous wrote:

GOŚCIU - walisz głowa o mur. Musisz się zarejestrować, bo inaczej będziesz traktowany jak trędowaty. Forumowicze traktują to forum jak swoją własność - twierdzę do której anonimowy GOŚC nie ma wstępu. Jest to dla nich forum jedyne. Jak skończą budowę to bedą "bezdomni".Nieproszony GOŚĆ II.

Anonim nie jest tak jak piszesz przeczytaj moją poprzednią wypowiedź wyraźnie napisałem "przyzwyczaić się i polubić"

Pozdrawiam

• 2 weeks później...