Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Sowiego Gniazda

sowa monikaka

Recommended Posts

Ależ zamęczaj nas, Sowo, zamęczaj! :p Nareszcie piszesz w"swoim" duchu.

Każdy niefart kiedyś sie skończy. Uda ci się ten dom. Bardzo Ci kibicuję. :D

pozdrawiam, Aldona.

Fenks :wink:

Skoro tak twierdzisz to chyba musi sie udac-taka karma :D :D :D

Nawet nie wiesz jak bardzo czyjas przyjazna obecnośc pomaga,naprawdę bardzo mi jest miło że tak zareagowałyscie gdy byłam na krawędzi. Poczułam sie silniejsza.

Pozdrawiam cieplutko

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W ostatnim tygodniu tak byłam zajęta własnym budowaniem, że wpadałam tylko na forum naskrobac małe co cieco we własnym dzienniku i tyle. A dzisiaj nadrabiam zaległości towarzyskie. Dziękuję za uwzględnienie mojej nieśmiałej prośby - od razu lepiej się czyta. Cieszę się, że "dołek" już zasypany, domek rośnie, humor dopisuje.

Rzeczywiście ładny kolor mają te rynny :D .

Wszystko będzie dobrze. Dobrym ludziom zawsze udaje się wyjść na prostą. Każdy z nas chyba miał jakiegoś doła - głębszego lub nie. Patrz przed siebie i dawaj do przodu!! Uśmiech na twarz, zaciśnij zęby i będzie dobrze :p .A jakby coś się działo to pisz a my Cię "przywołamy do pionu" i będzie dobrze. Bardzo gorąco pozdrawiam :p :p :p :p Beata

Dach na tym kawałku prezentuje się bardzo ładnie. Pięknie zgrane kolory rynien i dachu. Blachodachówka porządna - nie pamietam, jakiej firmy, wygląda po prostu jak ... dachówka. :lol:

Kiedy pokażesz nam zdjęcia "pod dachem"?

Pozdrawiam i życzę najlepszej pogody (ducha także!) do budowania! :p Aldona.

Uda się, uda na pewno :D .

Doły to my wszyscy mamy, a na pewno ja :wink: .

Takie są już uroki :wink: budowania - raz lepiej, raz gorzej.

Trzymam mocno kciuki, żeby u Ciebie było TYLKO lepiej i pozdrawiam serdecznie :D .

No to są te pseudo uroki :wink:

Podejrzewam że te doły nam miną jak skończymy budowanie,urzadzanie,zasiądziemy na schodku,rozejrzymy sie i stwierdzimy że straciłysmy całą masę energii i nerwów na cos co jest bardzo ładne,nasze,ale czy naprawdę warto było?

Oj,chyba jeszcze nie do końca załatwiłam sprawe własnego dołka-musisz przyznac że jest równie spory jak mój domek.

Żywie natomiast nadzieję że Twój dołek to juz taki typowo wykonczeniowy i niecierpliwy kiedy to wykanczanie sie wreszcie skonczy?

Pozdrawiam cieplutko :D

W ostatnim tygodniu tak byłam zajęta własnym budowaniem, że wpadałam tylko na forum naskrobac małe co cieco we własnym dzienniku i tyle. A dzisiaj nadrabiam zaległości towarzyskie. Dziękuję za uwzględnienie mojej nieśmiałej prośby - od razu lepiej się czyta. Cieszę się, że "dołek" już zasypany, domek rośnie, humor dopisuje.

Rzeczywiście ładny kolor mają te rynny :D .

No ja tez mało sie udzielam, ale i zmian niewiele-ciągle czekamy na któregos fachowca-tynkarz przyjdzie jak skonczy u kogos prace zewnetrzne,dekarz musi niezbednie iśc do innego inwestora,szewska pasja mnie teraz zalewa i tyle.

Chłopy chyba wszystkie takie trudne do komunikacji-jak cos wymysla to rece opadają :evil:

Wszystko będzie dobrze. Dobrym ludziom zawsze udaje się wyjść na prostą. Każdy z nas chyba miał jakiegoś doła - głębszego lub nie. Patrz przed siebie i dawaj do przodu!! Uśmiech na twarz, zaciśnij zęby i będzie dobrze :p .A jakby coś się działo to pisz a my Cię "przywołamy do pionu" i będzie dobrze. Bardzo gorąco pozdrawiam :p :p :p :p Beata

No to ja najpierw poprosze bardzo przywołac mi tych nieszczęsnych fachowców uciekinierów,plizzzz :roll: :wink:

Dach na tym kawałku prezentuje się bardzo ładnie. Pięknie zgrane kolory rynien i dachu. Blachodachówka porządna - nie pamietam, jakiej firmy, wygląda po prostu jak ... dachówka. :lol:

Kiedy pokażesz nam zdjęcia "pod dachem"?

Pozdrawiam i życzę najlepszej pogody (ducha także!) do budowania! :p Aldona.

Dziekuję jak nie wiem co :oops: :D

Zdjecia pod dachem pokażę nie wiem kiedy,ale pokażę :D

Dekarz też twierdził że blacha ma przepiekny kolor,po prostu cudny,najładniejszy na świecie-okazało sie że ma takie sam :D

Tak już z wykonawcami jest. Teraz są bardziej deficytowii niz kiedykolwiek, z racji wyjazdów za granicę , tudzież pogody w kraju niezimowej zgoła, sprzyjającej budowaniu. :-?

Ważne, zeby jakoś udało się ich przywołać. A w międzyczasie przypilnować inwestycji, czyli dobra wszelkiego na budowie. Zwłaszcza w Święta... :-?

Pozdrawiam i życzę tego, co potrzebne. Aldona.

• 2 weeks później...
Kochana sówko,miałaś napisać mi o ile podniosłaś ściankę kolankową :cry:

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu

Witam :D :oops:

skonsultowałam z wykonawcą-w pokojach nie jest podniesiona (taka ze mnie inwestorka,że nie wiem jak mi budują :oops: ),podniesiona jest w pomieszczeniu nad garażem o 30cm.

W sumie to podniesienie sporo pomogło,teraz jest to naprawdę kawał ładnego pomieszczenia.

Nie mam podciągów nad oknami,drzwi wchodzących w dach w łazience i nierównych drzwi.Okna łukowe nie dotykają sufitu-i co wg. mnie ważne drzwi balkonowe na górze nie maja takiej chorej wysokosci jak w projekcie.

Sówko, w jaki sposób pozbyłaś się tych podciągów i czym je zastąpiłaś(jeżeli w ogóle). Udało sie zlikwidować wszystkie podciągi w salonie? Jeszcze jedno. Czy mogłabys podać jakie sa wymiary okien w lukarnach?

Sówko, w jaki sposób pozbyłaś się tych podciągów i czym je zastąpiłaś(jeżeli w ogóle). Udało sie zlikwidować wszystkie podciągi w salonie? Jeszcze jedno. Czy mogłabys podać jakie sa wymiary okien w lukarnach?

No taka zdolna to juz nie jestem,pozbylismy sie podciągów,bo nasz wykonawca stwierdził że może tak zrobic jednoczesnie wzmacniając coś innego (ale dzisiaj nie zapytam,w poniedziałek poprosze go o wykład :D ).

Podciąg jest jeden,między kuchnią a jadalnią,ale to zupełnie nie razi,a poza tym nie wiem czy to jest podciąg czy belka,dowiem się.

U nas nie ma ciężkiego pokrycia dachu-tylko lekka blachodzchówka,co też przemówiło za zmianą.

Co do okien to zerknęłam w zamównienie i oto co tam mam:

okna w łazience i sypialni mają wysokośc 1470mm dłuższego boku i 800 w krótszym boku,szerokośc 1770mm.

Balkonowe górne mają 2375 wysokości na 880 szerokosci,okienko obok ma 950 wysokości w krótszym boku i 1000szerokości.

Zyczenia - Te najlepsze - żeby się spełniło wszystko, czego zyczą Ci życzliwe osoby i czego Ty sama potrzebujesz. Żeby stało się ciałem to, o czym marzysz po cichutku. Zeby nie zabrakło zdrowia, sił, chęci i możliwości do kontyuowania wielkiego dzieła, którego się podjęliście . Droga Sówko - wszystkiego najlepszego z okazji Świąt. :p

serdecznie pozdrawiam i niezmiennie trzymam kciuki! Aldona.