lechu5 14.04.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Jak w temacie, właśnie jestem na etapie zakupu styropianu do ocieplenia fundamentów, parametry wiem jakie mają byś, ale wybór w hurtowniach duży, może przy styropianie firma nie ma znaczenia, niby nic ważnego ale lubię dokonywać wyboru po dokładnych analizach za i przeciw, może ktoś podpowie w tym temacie. lechu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 14.04.2003 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Organika!!!. Unikaj napisów składy budowlane.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RB 14.04.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Marek K.napisz dlaczego tak radzisz? Pozdr. RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 14.04.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Kupowałem i jeden i drugi. Jakość była nie do porównania, a cena niewiele wyższa, niekiedy nawet ta sama!!!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.04.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 A co myślicie o tym styropianie http://www.termoorganika.com.pl/termol.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 14.04.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 jest troche drogi - w hurtowni w Szczecinie chca okolo 180 PLN/m3, ale z drugiej strony zwykly styropian potrafi tez sporo kosztowac nawet i 166 (Styropol FS15 - Szczecin; mozna tez kupic duzo taniej - nie wiem od czego to zalezy, ale ceny sa od 100 wzwyz). Z tego co pisza na tej stronie to 10 cm tego Termo-Lambda to jak 12,5 zwyklego, lecz przelicznik cenowy jest troche wyzszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 14.04.2003 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Tu nie chodzi o przelicznik, styropiany nie spełniają norm. Można tylko zaufać Organice. Nawet kiedy zapłacisz o 20% drożej, to w rezultacie będzie taniej!!!. Teraz tylko mogę sobie pluć w brodę, że kupowałem bubla.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 14.04.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Kupowałem z firmy ARBET http://www.ARBET.PL jestem zadowolony zarówno z ceny jak i z jakości. Nie polecam styropianu firmy STYROPOL. Kupiłem kiedyś kilka kostek FS 20 ze Styropolu, jest wyraźnie lżejszy i bardziej miękki od ARBETU. FS20 ze STYROPOL'u oceniam na jakieś FS17. Robiłem rownież próby palności FS20 z ARBET'u jest faktycznie samogasnący - pali się tylko po włożeniu do ogniska, po wyjęciu z ognia zaraz gasnie. Styropian ze STYROPOLU przeważnie gasł ale nie zawsze. Innych producentów nie testowałem bo ARBET wydal mi się dobry nie drogi i bez problemów dali mi kopię certyfikatu. Przed zakupem większej ilości polecam zrobić testy z palnością i sprawdzić praktycznie odmianę czy FS20 ma faktycznie 20kg/m3 a FS15 - 15kg/m3 - wystarczy postawić kostkę na wadze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 15.04.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 Liczy sie wlasciwie tylko cena. Wszyscy porzadni producenci (np. Organika, Styropol) trzymaja te same parametry. Mozna miec watpliwosci w przypadku jakichs malych, nieznanych firm ale generalnie i tak kierowalbym sie glownie cena. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts