Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ostrzeżenie przed Pool-spa

Joasia

Recommended Posts

Kupiliśmy wannę akrylową Pool-spa, model Gemini. Po zamontowaniu okazało się, że woda nie spływa do końca, tylko zostaje z jednej strony kałuża szeroka na ok. 3 cm, długa na 35 cm. Przyjechał pan serwisant i zeszlifował wannę - kałuża zmniejszyła się do długości 8 cm. Pan poradził, żeby po każdej kąpieli wycierać wannę do sucha, to się nie zrobi w tym miejscu żółta. :o

Poprosiliśmy o wymianę na model bez kałuży.

Pan powiedział, że zwrócą nam pieniądze, bo wymiana nie ma sensu, gdyż wszystkie ich modele są takie. :o :o Ichnia norma przewiduje dopuszczalność kałuż długości do 10 cm :o :o :o

Czy wszystkie wanny akrylowe tak mają? Może inne firmy potrafią lepiej wyprofilować dno wanny? A może dać sobie spokój z akrylem i odżałować kasę na kaldewaia?

Popatrzyłam przed chwilą na moją Rosę Ravaka - i żadna kałuża nie zostaje.

Własnie jestem na etapie kupna sanitariatów i tak jak piszę w moim poście skłaniam się do zakupu cersanit. Pierwszym moim wyborem była wanna Rosa II Ravaka, ale zrezygnowałam, ponieważ Ravak nie produkuje muszli ustępowych a umywalki ma bodajże 2 w swoim asortymencie. Wydaje mi się że wszystko powinno być w łazience w jednym odcieniu bieli, a niestety poszczególne produkty z różnych firm nie spełniają tego wymogu - mają różne odcienie bieli. Jaką Ty masz umywalkę i muszlę do tej Rosy i jak to się komponuje???? :D

Popatrzyłam przed chwilą na moją Rosę Ravaka - i żadna kałuża nie zostaje.

Własnie jestem na etapie kupna sanitariatów i tak jak piszę w moim poście skłaniam się do zakupu cersanit. Pierwszym moim wyborem była wanna Rosa II Ravaka, ale zrezygnowałam, ponieważ Ravak nie produkuje muszli ustępowych a umywalki ma bodajże 2 w swoim asortymencie. Wydaje mi się że wszystko powinno być w łazience w jednym odcieniu bieli, a niestety poszczególne produkty z różnych firm nie spełniają tego wymogu - mają różne odcienie bieli. Jaką Ty masz umywalkę i muszlę do tej Rosy i jak to się komponuje???? :D

Ja jestem niereprezentatywna - wanna stoi w załomie jakieś 3 m od umywalek na blacie i 4 m od muszli (i to i to Roca) - więc nie ma jak porównać.

Już tego próbowaliśmy. Kałuża się wtedy zmniejszała z tych 35 cm do 30 cm. A płytki na ścianie szłyvy przy tym krzywo.

Nie, mam ich na tyle dość, że rezygnuję ze wspierania polskiej produkcji. Dobre bo polskie to mogę sobie kupic serki z Turka, a nie wannę. Wczoraj zamówiłam wannę kaldewei - mają akurat promocję na model classic duo. Przywiozą w przyszły piątek to Wam napiszę, czy się w niej robią kałuże, czy nie.

• 4 weeks później...

roszkę się podłączę pod temat.

Jakiej firmy warto kupić akrylową wannę, bez hydromasaży i innych bajerów, zwykłą, najlepiej owalną. Najbardziej boję się, że zacznie się coś dziać z akrylem i wanna się szybko porysuje, zmatowieje.

Może zamiast akrylowej warto zainteresować się stalowymi?

No i pełen w tym ambaras, aby dwoje chciało naraz :)

Policzyłem - pool spa mam 6 rok. Nie narzekam ani na akryl, ani na jakieś "kałuże". Tym bardziej na skrzypienia - co jest standardem u teściów :lol:

W wannach akrylowych nie am tego problemu, jak w stalówkach - czyli rysy lub odpęknięcia. Akryl, jak się zniszczy, to go trzeba "mocniej wyszorować", czyli szlif domowy.

Kolor ten sam co na początku, wygląd ten sam. Co więcej - spojrzałem na obecną ofertę poolspy i majónie są dalej w sprzedaży - bo chyba ją mam? Mam nadzieję :)

Tyle mogę powiedzieć o swojej własnej wannie :wink: