Joasia 16.10.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Kupiliśmy wannę akrylową Pool-spa, model Gemini. Po zamontowaniu okazało się, że woda nie spływa do końca, tylko zostaje z jednej strony kałuża szeroka na ok. 3 cm, długa na 35 cm. Przyjechał pan serwisant i zeszlifował wannę - kałuża zmniejszyła się do długości 8 cm. Pan poradził, żeby po każdej kąpieli wycierać wannę do sucha, to się nie zrobi w tym miejscu żółta. Poprosiliśmy o wymianę na model bez kałuży. Pan powiedział, że zwrócą nam pieniądze, bo wymiana nie ma sensu, gdyż wszystkie ich modele są takie. Ichnia norma przewiduje dopuszczalność kałuż długości do 10 cm Czy wszystkie wanny akrylowe tak mają? Może inne firmy potrafią lepiej wyprofilować dno wanny? A może dać sobie spokój z akrylem i odżałować kasę na kaldewaia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 16.10.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Popatrzyłam przed chwilą na moją Rosę Ravaka - i żadna kałuża nie zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 16.10.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Mam wielka wanne Ideal Standard, uzywam ja od roku. Nigdy nie zostala zadna kaluza... Wanna w lazience dzieci to jakis model Dolomite, nie pamietam, ale tez problem kaluz nie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 16.10.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Mam wannę cersanit i mała kałuża zostaje niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_p 16.10.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Popatrzyłam przed chwilą na moją Rosę Ravaka - i żadna kałuża nie zostaje. Własnie jestem na etapie kupna sanitariatów i tak jak piszę w moim poście skłaniam się do zakupu cersanit. Pierwszym moim wyborem była wanna Rosa II Ravaka, ale zrezygnowałam, ponieważ Ravak nie produkuje muszli ustępowych a umywalki ma bodajże 2 w swoim asortymencie. Wydaje mi się że wszystko powinno być w łazience w jednym odcieniu bieli, a niestety poszczególne produkty z różnych firm nie spełniają tego wymogu - mają różne odcienie bieli. Jaką Ty masz umywalkę i muszlę do tej Rosy i jak to się komponuje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 16.10.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ja mam wannę Pool spa i żadna kałuża mi nie zostaje. Modelu niestety nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 16.10.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 my również mamy Poolspa model aquamarina nie woda spływa elegancko, żadnych kałuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 16.10.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Popatrzyłam przed chwilą na moją Rosę Ravaka - i żadna kałuża nie zostaje. Własnie jestem na etapie kupna sanitariatów i tak jak piszę w moim poście skłaniam się do zakupu cersanit. Pierwszym moim wyborem była wanna Rosa II Ravaka, ale zrezygnowałam, ponieważ Ravak nie produkuje muszli ustępowych a umywalki ma bodajże 2 w swoim asortymencie. Wydaje mi się że wszystko powinno być w łazience w jednym odcieniu bieli, a niestety poszczególne produkty z różnych firm nie spełniają tego wymogu - mają różne odcienie bieli. Jaką Ty masz umywalkę i muszlę do tej Rosy i jak to się komponuje???? Ja jestem niereprezentatywna - wanna stoi w załomie jakieś 3 m od umywalek na blacie i 4 m od muszli (i to i to Roca) - więc nie ma jak porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 17.10.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 u mnie jest wanna poolspa z serii francja i żadnych kałuż nie zaobserwowałem. może ten model tak ma. pogadaj niech spróbują ci wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 17.10.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Mam wannę akrylową VICTORY model Vivera. Żadnych kałuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Może ustaw minimalny spadek na nóżkach. Taki wiesz babelek wagi nie pośrodku tylko bliżej jednej z kresek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.10.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Już tego próbowaliśmy. Kałuża się wtedy zmniejszała z tych 35 cm do 30 cm. A płytki na ścianie szłyvy przy tym krzywo. Nie, mam ich na tyle dość, że rezygnuję ze wspierania polskiej produkcji. Dobre bo polskie to mogę sobie kupic serki z Turka, a nie wannę. Wczoraj zamówiłam wannę kaldewei - mają akurat promocję na model classic duo. Przywiozą w przyszły piątek to Wam napiszę, czy się w niej robią kałuże, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IrasP 23.10.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Od lat używam PoolSpa i w moim domku już widzę jej większą następczynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 24.10.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 A moze po prostu zle została ustawiona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.10.2006 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Była idealnie wypoziomowana. Zresztą - gdyby to była kwestia ustawienia, to serwisant Poolspy nie uznałby wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.11.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 tania wanna może być kałuża droga wanna nie ma kałuży - wniosek z wypowiedzi, analogicznie: fat 126p różni się od fiata multipla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IrasP 17.11.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 A w RFNie na poboczach najczęściej stoją "rozkraczone" mercedesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 19.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 roszkę się podłączę pod temat.Jakiej firmy warto kupić akrylową wannę, bez hydromasaży i innych bajerów, zwykłą, najlepiej owalną. Najbardziej boję się, że zacznie się coś dziać z akrylem i wanna się szybko porysuje, zmatowieje.Może zamiast akrylowej warto zainteresować się stalowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IrasP 20.11.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 No i pełen w tym ambaras, aby dwoje chciało naraz Policzyłem - pool spa mam 6 rok. Nie narzekam ani na akryl, ani na jakieś "kałuże". Tym bardziej na skrzypienia - co jest standardem u teściów W wannach akrylowych nie am tego problemu, jak w stalówkach - czyli rysy lub odpęknięcia. Akryl, jak się zniszczy, to go trzeba "mocniej wyszorować", czyli szlif domowy. Kolor ten sam co na początku, wygląd ten sam. Co więcej - spojrzałem na obecną ofertę poolspy i majónie są dalej w sprzedaży - bo chyba ją mam? Mam nadzieję Tyle mogę powiedzieć o swojej własnej wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts