Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

QUIZ - Co zrobić z pracownikiem, który...

GREG.M

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tomek a moze agroturystyka? Masz super warunki do tego (bo ja jestem takim cichym czytaczem Twojego dziennika...)

I nie to zebym chciala sie wkrecic w te posade u Grega 8) :wink:

Myślę o tym. Jednak sama komturia wymaga jeszcze zainwestowania by ją wykończyc około 40 - 50 tysięcy + adaptacja budynku gospodarczego na cele hotelowe. Nawet nie liczę ile. Marzy się nam dokupienie kawałka ziemi, ale obecnie te plany pozostają tylko marzeniami.

ja moim pracownikom zabroniłam już od pierwszego dnia uruchamiania na komp. służbowym innych programów ...a w szczególności gg , rozmów prywatnych w godzinach pracy ( chyba ,że b.krotkie i to nie przy klientach ) a poza tym mają tyle pracy ,że nie maja czasu na głupoty typu Forum :wink: ...na to może pozwolić sobie tylko szef :D

Tyle kasy płacisz właściwie za co ? za prywatę ? Masz skrupuły ? nie rozumiem dlaczego ...chyba ,że ona ma haka na Ciebie 8)

ale to już inna bajka ............................... :wink:

ja moim pracownikom zabroniłam już od pierwszego dnia uruchamiania na komp. służbowym innych programów ...a w szczególności gg , rozmów prywatnych w godzinach pracy ( chyba ,że b.krotkie i to nie przy klientach ) a poza tym mają tyle pracy ,że nie maja czasu na głupoty typu Forum :wink: ...na to może pozwolić sobie tylko szef :D

Tyle kasy płacisz właściwie za co ? za prywatę ? Masz skrupuły ? nie rozumiem dlaczego ...chyba ,że ona ma haka na Ciebie 8)

Z tem hakiem, to chyba dobry trop 8)

Z tem hakiem, to chyba dobry trop 8)

Ja mam haka.

Z tyłu.

Samochodu.

Czasami podczepiam przyczepę. ;)

A ja myśle :wink: że ta osoba jest albo była Gregowi bardzo bliska. Dlatego ta "polityka".......a może się mylę?

Bądź "twardy" Greg. Pozdrowienia :lol:

Nic z tych rzeczy. :)

Osoba ta jest mi baaaardzo daleka, zupełnie nie w moim typie :wink:

Kwestie polityczne o których wspomniałem to jej znajomości.

Jak ją potraktuję "z buta" to może to do mnie wrócić w najmniej oczekiwanym momencie i odbić się czkawką :o

Gwoli ścisłości, wkurza mnie nie tyle to, że się obija bo to akurat jest zjawisko powszechne, ale, że się z tym nie kryje przed swoim Szefem :evil:

Za dużo se pozwala po prostu.... :)

Kwestie polityczne o których wspomniałem to jej znajomości.

No to masz problem... doskonale Cię rozumiem, bo u nas w firmie przez dobrych kilka lat nie mogliśmy się pozbyć takiej osoby zatrudnionej po znajomości.... sami szukaliśmy dla niej bardziej atraktyjnej pracy....

Po jakimś czasie zaproponowaliśmy "samozatrudnienie" na korzystniejszych warunkach finansowych... żeby ew. łatwiej się rozstać..... ta osoba na to przystała, ale dopiero totalna restrukturyzacja firmy - fuzja - i połączenie działów, w których ta osoba pracowała.... i ogrom pracy związany z fuzją sprawił, że sama odeszła.... ufff....Najgoresze w tym wszystkim było to, że była to osoba bardzo zdolna, sprawna - jak trzeba było... ale nieprawdopodobnie leniwa i nigdy się z tym nie kryła.... np. czytanie powieści sensacyjnych w czasie pracy było na porządku dziennym....

Pozdrawiam,

gaga2

• 2 weeks później...

greg:

1. zapowiedz, że uruchamiasz system rejestracji połaczeń internetowych i telefonicznych (sa takie). W ich ramach wyznacz osobę na niższym stanowisku, najlepiej w innym dziale jako odpowiedzialna za zrealizowania odznaczania na billingu połaczeń prywatnych i dopilnuj aby to dotyczyło wszystkich. Koszty automatycznie potrącane z wynagrodzenia.

2. Skieruj sie do jobs.pl i podobnych w poszukiwaniu lepszej oferty dla niej

3. wprowadź system (ale dla wszystkich ) regularnie definiowanych zadań i ich raportowania i rozliczania wyników. Dopilnuj abyś to nie ty ale Twoi podwładni odpowiadali za ich realizację. Juz oni dopilnuja Twojej znajomej

4. pamietaj o zasadzie nieprzejmowania na siebie obowiazków pracowników - jesli dobrze je rozdzielisz to możesz wyjechac na długi yrlop a firma się nie zawali

a tak wogóle to weź zewnetrznego konsultanta i zreorganizuj firmę - pewnmie łatwo wykaże jak pozbyc sie koleżanki lub lepiej ja wykorzystąc. Wiesz przecież że gorące kartofle najlepiej wyciaga sie cudzymi rekoma ;)

pozdrawiam

Każ informatykowi tak poblokować konta by mogła korzystać tylko z wybranych stron do tego poblokuj wychodzące lub ogranicz do mozliwości wybierania kilku numerów telefonów można to zrobić .

a najlepiej to weź za wsiaż i wyrzuć przez okno..

powiem Ci że ja zatrudniam niewiele osób około 20 w trzech różnych branżach i jak widze coś takiego to pieprze wszystko sądy itp , nikt mi nie będzie robił w moim własnym interesie syfu , jak jedną Panią zwalniałem to jej powiedziałem żeby spojrzała na to tak że teraz będąc wolną będzie miała wiele możliwości wprowadzenia swoich pomysłów jak założy własną firmę

pozdrawiam

Ma kobita szczescie , ponad dyche bierze i ma luzik w robocie ...

Ale nie doczytalam, nie wykonuje na czas pracy, czy poprostu ma tak malo zajec?

Bo jesli ma malo zajec to sie nie dziwie ze z nudow net, tel, akwiyzja.

Najgorsze jest jak nie ma sie roboty, mozna hopla dostac :lol:

Moze zawalic ja robotą?

Tak mnie zastanawia, co to za firma, ze ma az takie dochody, ze moze sobie pozwolic na tak drogiego nieproduktywnego czlowieka, przeciez ktos musi generowac taki zysk, zeby firma nie zbankrutowala....

a mnie zastanawia skad Greg jest tak dobrze poinformowany co robi ta pani podczas godzin pracy, skoro nie pracuja w jednym biurze :roll: a nawet w innych miastach :roll: