jewrioszka 17.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam Czy ktos może wie w jaki sposób hurtowo pozbyć się karczy po wycietych brzozach?Brzozy miały srednicę ok 5-15 cm więc nie były zbyt dorodne.Słyszałem że jest jakis srodek chemiczny którym można je posypac bez szkody dla gleby i że po jakis czasie zmurszeją.Podobno jest to saletra.Bardzo proszę o radę.karczowanie raczej nie wchodzi w gre bo rosły one od siebie w odległościach ok 30 cm.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.10.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Koparka. U mnie wykopała 100 korzeni po sosnach w 3 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 17.10.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 zapytaj w dziale "pamiętajcie o ogrodach"tam ci powinni konkretnie odpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.10.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Koparka. U mnie wykopała 100 korzeni po sosnach w 3 godziny. po tej wichurze poszło ci 100 drzewek ??? współczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.10.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 po tej wichurze poszło ci 100 drzewek ??? współczuje Poszło mi ponad 200 sztuk wyciąłem wszystkie, ale korzenie wyciągnąłem dopiero na połowie działki. Poza tym "drzewka" to nienajlepsze określenie 30-letnie sosny, niektóre miały pnie o średnicy 30-40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 18.10.2006 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Ktos ma jeszcze jakies pomysły? Koparka bawila sie z korzonkami na drodze i robila to 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 18.10.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Koparka bawila sie z korzonkami na drodze i robila to 3 dni. Może to była koparka-zabawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 18.10.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Leśnicy maja taki wyspecjalizowany sprzęt. Może spróbowac takim "ustrojstwem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 18.10.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Korzenie wyciągnąć z ziemi można bez problemu koparką - u mnie ponad 100 sztuk zajęło ok.2-3 godzin. Ja mam inny problem: wyciągnięte korzenie leżą na działce i nie mam pomysłu co z nimi zrobić - są tak wielkie, że spalić się raczej nie da (nawet cały dzień palenia nie wystarczy na jedną sztukę) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 18.10.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Korzenie wyciągnąć z ziemi można bez problemu koparką - u mnie ponad 100 sztuk zajęło ok.2-3 godzin. Ja mam inny problem: wyciągnięte korzenie leżą na działce i nie mam pomysłu co z nimi zrobić - są tak wielkie, że spalić się raczej nie da (nawet cały dzień palenia nie wystarczy na jedną sztukę) . U mnie też leżą Poczekam, aż trochę przeschną, obsypię z ziemi, potnę na kawałki piłą łańcuchową i ułożę na kupce. Słyszałem, że świetnie się palą. Będą na ogniska na najbliższe 5 sezonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 18.10.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 karcze palimy na ognisku. Jak sa urokliwe, to możesz z któregoś zrobić kwietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 26.05.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Reaktywuję wątek Czy posypanie karczy solą wystarczy, aby uschły? Po sprzątaniu działki zostało mi kilkadziesiąt pieńków, dość cienkich, bo to samosiejki poniżej 6 lat, ale zanim je wykopię, chcę dziadostwo ususzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.05.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 posypanie solą załatwi ci glebę Jak wykopiesz samo uschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts