sebo8877 10.01.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Najważniejsze to się nie zrażać - a co do sąsiada Danusia -to zapewnaim Cie tyn Ci zostanie na wieki - tak więc lepiej załatwic to spokojnie, bez nerwów, łyknąc flaszkę i zyć w nim w zgodzie. dobry sąsiad to skarb o jakim nie masz pojęcia. Prąd trzeba wziąc ze słupa - a tak na poważnie - potrzebna mi była siła (3fazy) do wylewek - miałem zgłoszenie o dopięcie dwóch dodatkowych faz - ale trzebabyło czekac. wylewki trzebabyło robić - pojechałem do Rejonu i załatwiłem w 1-en dzień prąd ze słupa (podłaczenie ryczałtowe) (określasz we wniosku ile będziesz miała poboru i za to placisz przez okres tegoz podłączenia. prąd jest trochu droższy ale jak trzeba to trzeba. Jedynym mankamentem jest to ze najlepiej mieć znajomego elektryka któy ci to podłaczy (najlepiej jakby jeszcze pracował w ZE) - ja takiego miałem.. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.01.2007 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Mam "obiecany" prąd docelowy przez elektryka-projektanta, opracował on dla nas i naszego przyszłego sąsiada dokumentację projektowo-prawną by było szybko, dalismy zadatek (do zwrotu) i czekamy. Jesli nie zdażą to albo tymczasowy ze słupa, ale tanio to to nie będzie, albo agregat ..wypożyczony lub kupiony Wody tez nie mamy ale zamówimy beczkowóz Pocieszam się tym, że początki są zawsze trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 11.01.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 sebo - masz rację, co do sasiada ,jak na razie ,jest poprawnie. Ale trzeba pilnowac granic ,tym bardziej ,jak się wcjska na ścisk, dom na waskiej działce. Musiałam rozstac się ze swoim planistą. Poniosłam straty "czasowe i finansowe" o nerwach nie wspominając ,ponieważ dalej twierdził że, najlepiej jak go sąsiad usunie. A drugi , też zaczął dziwnie cmokać, gdy mu przedstawiłam za wczasu tą sytuację , nie wiesz, ze za kruczki prawne, dodatkowo sie płaci. Ciekawe, czy jego żona ,też by była tak wyrozumiała. Mąż ,się tylko śmieje, coby nie spełniło się powiedzenie do" 3 x sztuka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.01.2007 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 No to bloczki fundamentowe kupione, 600 szt. mam nadzieję, że wystarczy. A tak w ogóle to żałuję, że nie zaczęłam w listopadzie czy nawet grudniu, teraz tez mnie korci, gdybym tylko miała gwarancję, że do końca stycznia mrozów nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGMA 13.01.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam wszystkich w Nowym Roku i życzę udanego budowania, dobrych cen i solidnych wykonawców oraz dużo sił i cierpliwości by pokonać pojawiające się trudności. Agnieszko! Jak widzę w przeciwieństwie do mnie jesteś najbardziej aktywna na forum.Często Was czytam, ale nie piszę bo na razie nie mam za wiele informacji do przekazania. W mnie na razie stagnacja, rozpytuje po składach budowlanych i znajomych o ceny materiałów i wykonawców. Nie mogę do Ciebie pisać na e-mail, bo moja poczta coś szwankuje, mam kłopoty z nadawaniem poczty, odbierać odbieram ale nie mogę wysyłać. Widzę,że wiele spraw już załatwiłaś, materiały, prąd i wykonawcę. Chętnie bym z Tobą porozmawiała na te tematy, może niektóre sprawy z racji tego że nasze domy będą położone niedaleko od siebie i że w tym samym roku mamy zamiar rozpocząć budowę byśmy załatwiali równocześnie u tych samych osób, może wówczas koszty byłyby mniejsze. Ponieważ ja nie mogę do Ciebie wysłać e-maila odpisz na mój adres. Interesuje mnie czy kupiłaś stal i po ile, po ile kupiłaś beton komórkowy, co kupiłaś gdzie i po ile, co załatwiłaś i u kogo, ile trwa załatwianie np: prądu, jak rozwiążesz problem dostarczenia wody na budowę, czy rozpytywałaś się o cement na fundamenty, styropian, wełnę itd. Pozdrawiam wszystkich. OGMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 13.01.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Może ktoś z okolic Rzeszowa chce się pozbyć blaszaka lub pakamery po budowie? ODKUPIĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.01.2007 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Ogma napiszę wieczorem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.01.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Mac Iek sama bym chciała taki odkupić, ale bez powodzenia, dlatego chyba zdecyduje sie na kupno nowego, a po wybudowaniu stanu surowego sprzedam. Albo zbijemy jakąś szopkę z desek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 14.01.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Mac Iek sama bym chciała taki odkupić, ale bez powodzenia, dlatego chyba zdecyduje sie na kupno nowego, a po wybudowaniu stanu surowego sprzedam. Pewnie też tak w końcu zrobię ale spytać nie zawadzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.01.2007 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Pogoda zachęca do budowania, ale trzeba być twardym a nie miętkim, dlatego zaczekam do prawdziwej wiosny, która mam nadzieję, że szybko nadejdzie Bloczki fundamentowe zakupione, drewno zamówione, a z blaszaka chyba zrezygnuję, może jakaś szopka z desek... na pewno wyjdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.01.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 AAgnieszk@, jak już masz fajnie, ze zaczynasz. U mnie kończymy dopiero papiery z architektem..jak dobrze pójdzie to koniec marca zaczniemy a chciałoby sie teraz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 16.01.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Widze Agnieszk@ -że ty już w "blokach startowych" czekasz tylko na wystrzał wiosny. Nie zapomnij o kibelku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 16.01.2007 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Wiola pod koniec marca zaczynasz... to tak jak ja! wyrywałam sie do budowy juz teraz, całe szczęście odradzono mi to... Danusiu dobrze, że mi przypomniałaś... Teraz myślę o agregacie bo prądu przynajmniej na początek mieć nie będę, wody tez nie ma. może macie jakieś namiary blisko Sanoka by zdobyć te skarby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.01.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 poszukaj moze w anonsach takich rzeczy albo na allegro. Na pewno coś jest.. To mam nadzieję, razem startujemy. Będziemy podtrzymywać sie na duchu wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.01.2007 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Wiola z woda problemu nie bedzie, potrzebuję jakąś beczkę a wode dostarczy SPGK. Na allegro można kupić agregat spróbuję jednak pożyczyć albo odkupić używany. Wiolu czy kupujesz materiały budowlane? Najgorsza bolączka to podwyżki cen , kupiłam już większość na stan surowy, teraz czekam na wycenę dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 AAgnieszk@ No właśnie z tymi materiałami jest kłopot. Mój wykonawca mówił wczoraj, ze nie ma sensu kupować teraz bo nawet na przedpłaty nie chcą sprzedawać bo nie mają, a wiecej nie powinno zdrożeć... Mówię o ceramice. Cena już doszła do 3 zł za sztukę... I nie wiem, czy powinnam czekać jeszcze? do lata chyba zdrożeje jeszcze..Reszty nie kupuję bo nie mam gdzie składać. Betonu też wcześniej nie kupię bo po co? No i tak to u mnie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.01.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Moja hurtownia w której kupowałam przechowa wszystko do wiosny, może więc poszukaj takiej, bo materiały na pewno jeszcze zdrożeją. Dachówke kupuję w całkiem innym składzie i tam też prawdopodobnie można ją przechować do wiosny, ma zdrożeć o 20% od lutego. To jednak pare tysiączków oszczędności... tak niezbędnych w naszej budowlanej doli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Właśnie dzwoniłam do Hadykówki i tam odbiór jest dopiero na czerwiec/lipiec Ja potzrebuje za trzy miesiace jakieś a nie pół roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.01.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Rzeszów to spore miasto może tam spróbuj, na pewno warto... Choćby w RCMB nie jest drogo, w Sanoku dostawa na wiosnę, to może w Rzeszowie podobnie? Próbuj dalej! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.01.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 AAgnieszk@ wyslij mi namiar na Twoją hutrownię bo w RCMB nie przyjmują wogle zamówień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts