walker 20.01.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 walker Kiedys poważnie myslałam nad tym projektem ale nam 5. Daszek może być wg mnie, nie zmieni chyba za bardzo wyglądu...Ale czemu 1 m wiecej długości a nie szerokości np.? Ja też planuję wybudować z Maxa 29 + 14 styropianu i zamierzałam sie zmieścić w tej kwocie. Ale jak teraz to nie wiem, moze przekroczenie nie bedzie jakieś horendalnie... Dlatego nie szerokości bo działka jest za waska i dom wchodzi na styk Hmm skoro Ty zamierzasz się zmieścić z Rodo5 w tej kwocie to tym bardziej ja .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.01.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 walker Kiedys poważnie myslałam nad tym projektem ale nam 5. Daszek może być wg mnie, nie zmieni chyba za bardzo wyglądu...Ale czemu 1 m wiecej długości a nie szerokości np.? Ja też planuję wybudować z Maxa 29 + 14 styropianu i zamierzałam sie zmieścić w tej kwocie. Ale jak teraz to nie wiem, moze przekroczenie nie bedzie jakieś horendalnie... Dlatego nie szerokości bo działka jest za waska i dom wchodzi na styk Hmm skoro Ty zamierzasz się zmieścić z Rodo5 w tej kwocie to tym bardziej ja .Pozdrawiam nie buduję, napisałam ze myślałam nad tym projektem ale nad wersją nr 5. Buduję "dom w truskawkach". Jest większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.01.2007 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Zmieścicie się na 100! Liczyłam moje koszty, kupiłam większość materiałow, mam wyceny dachówki, robocizna i wychodzi ok.100 tys. za stan surowy otwarty. Jakie planujecie pokrycia dachowe na swoich domkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Planuję blachodachówkę, czerwonawą jakąś ale nie bardzo jeszcze robiłam rozeznanie. Tu chyba nie muszę się spieszyć za bardzo. A wogle czym się różni blachodachówka szwecka od angielskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 20.01.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Planuję blachodachówkę, czerwonawą jakąś ale nie bardzo jeszcze robiłam rozeznanie. Tu chyba nie muszę się spieszyć za bardzo. A wogle czym się różni blachodachówka szwecka od angielskiej? Też planuję blachodachówkę tyle, że moje preferencje bardziej idą w kierunku matowej zieleni . Mamy podobne dachy (kształt i rozmiar) tak więc będę wdzięczny za informacje dotyczące cen, wycen.....Oczywiście jak ja coś znajdę to również dam znać.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 20.01.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Jakie planujecie pokrycia dachowe na swoich domkach? Ja planuję przykryć dachówką.Mam niedużą powierzchnię dachu(140m2) i różnica za materiał między ceramiką a blachodachówką to 3.5tyś.zl.Myslę że warto dołożyć te pieniądze za wysoką jakość dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 20.01.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 [ nie buduję, napisałam ze myślałam nad tym projektem ale nad wersją nr 5. Buduję "dom w truskawkach". Jest większy Bardzo mi się podoba Twój domek! Gratuluję wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.01.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 [ nie buduję, napisałam ze myślałam nad tym projektem ale nad wersją nr 5. Buduję "dom w truskawkach". Jest większy Bardzo mi się podoba Twój domek! Gratuluję wyboru Dzięki bardzo Co do dachówki czy blachodachówki to nie chodzi mi o cenę. Bardziej podoba mi się blachodachówka. A ze dachówka bardziej trwała...Przecież nie będę żyła wiecznie Mam znajomego, który w tym siedzi juz jakiś czas (tylko inne województwo) i zobaczę ile mi zaproponuje. Jak mi się spodoba cena to biorę. Moi rodzice brali od niego i super to wygląda na żywo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 22.01.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jakie planujecie pokrycia dachowe na swoich domkach? Ja planuję przykryć dachówką.Mam niedużą powierzchnię dachu(140m2) i różnica za materiał między ceramiką a blachodachówką to 3.5tyś.zl.Myslę że warto dołożyć te pieniądze za wysoką jakość dachu. kochany te 3,5 tys to sama róznicamiędzy blachą a ceramiką, dodaj do tego jeszcze grubość krokwi, no i samo położenie dachówki (robocizna)napewno więcej kosztuje. Wiecie ,jak tak patrze na niektóre nowe dachy z ceramiki,to bym się wściekła, od strony północnej juz pokryte zielonym nalotem. Ciekawe od czego to zależy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.01.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Z tymi róznicami to rzeczywiście tak jest. Ja znalazłam już jakie kolory chciałabym mieć. Tylko nie wiem czy chciałabym te białe wokół okien i drzwi.. http://img291.imageshack.us/img291/8100/1118820429673e18f9c6bd76zh.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 22.01.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witajcie! Różnice między blacha a dachówka są tak duże, że stwierdziłam po wycenach blachy i dachówki ceramicznej z uwzględniem wiekszych przekrojów krokwi i cen robocizny, że jednak będzie dachówka ceramiczna! Wolę piekny i trwały dach, cieplejsze poddasze itd itp (dużo jest o tym w dziale wymiana doświadczeń) niż np. nowe tv, bo różnica cenowa to coś koło tego... Co do porastania mchem itp. to w dużej mierze jest to zależne od bliskości domu do lasu czy skupiska drzew, widzę co dzień dachy z blachodachówki pokryte zieleniną i z dachówki też, na to rady nie ma, ale da się to ryzyko zminimalizować kupując dachówkę angobowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.01.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Agnieszka - z całym szacunkiem ale myślisz chyba o plazmowym TV conajmniej 40 cali??? Wg mnie róznica pomiędzy dobrą blacha a dobrą dachowką - to koszt rzędu 4 000 -6 000 zł (w zależności od komplikacji dachu) sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 22.01.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Akurat wolę zaoszczędzić podczas wyposażania domu niż na dachu,czy innych elementach konstrukcji domu.Dla małych dachów różnica cen między blachą a dachówką nie jest znowu taka odstraszająca. No,ale każdy zrobi jak zechce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 22.01.2007 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Walker dokładnie tak myślę, ceny blachy poszły w górę i różnica nie jest powalająca, kiedyś na etapie marzeń w własnym domku nawet o dachówce nie myślałam, teraz zdanie zmieniłam i chyba większość budujących także, bo odwiedzając liczne budowy w Sanoku i okolicach przeważają na dachach dachówki, jednak... Sebo tak! Różnica waha się w tych granicach i ważny jest typ dachu, moj jest czterospadowy z dwiema lukarnami i wybierając blachę miałabym dużo odpadów, dlatego robiłam dokładne wyceny i stąd między innymi mój wybór padl na dachówkę. Telewizorek plazmowy poczeka (czego wcale mi nie żal) natomiast dach będzie porządny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.01.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Słuchajcie, potrzebuję namiar na geologa. Ten mój który miałam, jakoś nie podpasuje mi chyba. Ciągle coś wypada że nie mozemy sie zetknąć..Jakby ktoś miał coś, to bedę wdzieczna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 24.01.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Witam Wszystkich bardzo serdecznie Przeczytalam wlasnie caly watek i chce Wszystkim pogratulowac projektow i energi z jaka przystepujecie do dziela budowania!Ja juz czesciowo wybudowalam,wiec pewnie to nie moj Klub ,ale pozwole sobie na pare zdan.Z tego co przeczytalam wnioskuje,ze sa klopociki z materialami bud.Otoz zostalo mi z budowy( oprucz paru zlych doswiadczen z projektantem,wykonawca,studniarzem ) troche bloczkow z bet kom 36cm .Gdyby ktos byl zainteresowany to na priv prosze. A kupujacy wiezbe -uwaga na tartak w Czertezu(przy samej drodze)! Jeszcze raz pozdrawiam i zycze realizacji wszystkich(nie tylko budowlanych ,choc tych w szczegulnosci) planow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 24.01.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Właśnie rozglądam się za drzewem na więźbę. Ten Czertez to chyba gdzieś koło Sanoka.......dla mnie za daleko....... Ale i tak dzięki za przestrogę...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 25.01.2007 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witaj Farida, chętnie wesprzemy sie na Twym ramieniu, bo choć jeszcze nie zaczęliśmy budowy to czasem mamy dość... Pochwal się swoim domkiem!!!!!! Obecnie na tapecie są u mnie dachówki, walczę z hurtowniami, negocjuję i waham sie pomiędzy koramikiem, ruppem i robenem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.01.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 AAgnieszk@, przyznam sie, ze bardzo chętnie poczytałabym o Twoich zmaganiach ze wszystkimi hurtowniami. Zacznij pisać dziennik, sporo można sie od Ciebie nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daw13 25.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Jescze raz witam 5 lat temu mieszkałem w Sanoku obcnie mieszkam pod Sanokiem a dokładnie w Zabłotcech jet to taka miejciowść mała w kierunku Krosna jadąc z Sanoka. Dumnie mogę powiedzieć że również zaczynam budowe w tym roku mam już pozwolenie na budowę i jestem po wszystkich tych papierkowych robotach dzieki mojemu projektantowi i tu mu wilekie podziekownia. Wybrałliśmy wraz z małżonką ten projekcik z archipelagu -lustro http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=377Przerobiliśmy go troszeczke ale nie teraz o tym w tym roku zamierzam zrobić funadamenciki przyłącze prądowe od razu na ścianę i podłaczenie do kanalizacji a resztę w przyszłym roku. pozdrwaiam budujących z sanoka i okolic i oby się wszytko miło zaczęło a najważniejsze skończyło. i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts