Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

AAgnieszk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 962
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć

Witam wszystkich z pięknego podkarpacia. Wszystko na to wskazuje żę niebawe dołacze do grona budowniczych. Właśnie otrzymałem warunki już prawie kupiłem projekt dom w aksamitkach 2 Archonu i włąśnie szukam dobrego i taniego architekta, najlepiej z Rzeszowa lub okolic Tyczyna. Jeśli chtoś zechce pomóc nowemu to podaję maila [email protected].

DZięki

Pozdro

Adam

Witaj Adam w naszym coraz szerszym gronie! :p :p :p

Twój projekciek bardzo fajny, sama brałam pod uwage ten projekt gdyby okazalo się, że działka którą kupię jest południowa. Ale ja wybrałabym z dachem czterospadowym, bo takie najbardziej preferuję.Działkę kupiłam jednak z wjazdem od północy i ten by nie pasował, ale bardzo mi się podobał :wink:

Przed toba załatwianie wszystkich papierów, znajdz więc dobrego architekta by sprawnie i szybko załatwił co trzeba...aż do pozwolenia na budowę! :D

...Kupowałem go w październiku...

Obawiam się, że poszły w górę ale i tak coś mi się wydaje, że może być taniej. Jak to nie problem to prosiłbym o namiary...... :p

Sorki, nie jestem do końca pewny czy od nich kupiłem ale najprawdopodobniej to ten numer: 17 854 49 90. Namiarów miałem kilka - nie wszystkie w telefonie.

Dzwoniłem i teraz najtańsze są po 1250 :cry: ........ ale i tak coś wezmę...albo właśnie ten alboo ten co ja znalazłem (zaletą jest to, że widziałem go u znajomego).

Jeszcze raz dzięki za info....

tomasz3211 Ja też potrzebować będę. Jakbyś miał namiary to byłabym wdzieczna za podzielenie się nimi ze mną..

A wogle to ustalałeś z kierbudrm ile wizyt będzie? Czy tylko wiesz ze 1000 zł za całość ale nic wiecej nie wiesz?

raz na dwa tygodnie, lub na wezwanie ale po godz 16, po pracy,

a na marginesie to ma kilka budów posąsiedzku i to podobno dlatego taka cena,a po wtóre to przejeżdza koło mnie do swojego domu tak więc może być codziennie jak mu się będzie chciało buty brudzić :D

Wypożyczenie agregatu - 130 zł/doba...... :evil: :evil: :evil: :evil: szok!!!!

Pozostaje jego kupno albo przyłącz tymczasowy i chyba na to drugie się zdecyduję, uf..

Mój kier-bud, zaproponował cos ok.800 zł dobrze się składa, bo jadąc i wracając z pracy ma po drodze, więc chyba czasem wstapi na moją budowę? :wink:

Pedzelito! To dobry początek!

A ja wczoraj wybrałam się do RCMB i okazało się, że już przywieżli z Niemiec moją dachówkę von muller, lezy tam sobie i czeka.... poczeka jeszcze dobrych parę miesięcy.

Nie wiem jakie kupić kominki wentylacyje, wczoraj słyszałam, że z pcv są lepsze niz ceramiczne...??/ :o

Wiola w innym wątku pytasz mnie o kuchnię. Myślałam nie raz jak ja urzadzic w przyszłości.. choć nie to mi teraz w głowie... wiem na pewno, że zlew nie może być pod oknem ani w rogu, więc zostaje dluższa ścianka bez okna. Na tej samej ścianie będzie również kuchenka (płyta ceramiczna) - na środku ściany.... :roll: Ale namieszałam :roll:

Te przyjemności musza jeszcze troszeczke poczekać, najpierw uporam się ze stanem surowym, a reszta juz z górki....tak to sobie wyobrażam 8) 8)

Hej

Wiolasz dzięki za namiary na architekta, jutro jestem umówiony i jak wszystko pójdzie dobrze to może w przyszłym tygodniu kupię projekt i zabieram się za materiały (kumpel z RCMB mówił iż na marzec szykuje sie już kolejna podwyżka na pustaki więc nie ma na co czekać). MOże macie info gdzie w pobliżu Rzeszowa szukać najtańssych pustaków na ściany i bloczków na fundamenty.

Mam tylko jeszcze początkującego dylemat czy wybrać tańszy beton kom czy ceramikę, ile osób tyle opini, a wy co myślicie.

Pozdrawiam

Adam