Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

AAgnieszk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 962
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiola, ja w kuchni w ogóle komina miec nie będę - likwidujemy, będzie wentylacja w ścianie, to samo w małej łazience na parterze.

walker widziałam ostatnio cementowa na dachu czterospadowym prezentowała sie świetnie był to BRASS, kasztanowa będzie piękna, jedyna wada wg mnie to szybkie porastanie mchem takich dachówek betonowych, ponieważ nie są angobowane jak ceramiczne. A może te nowsze modele są jakoś zabezpieczane przed porostami, nie wiem...

walker, mój pan Tadzio ostatnio mnie przekonywał, że jak już dachówka to tylko ceramiczna..nawet z głowy mi wyliczył że mój dach ze wszystkim to jakieś 17 tys. :p

wentylacja w ścianie, to samo w małej łazience na parterze
jak takie coś wygląda? moze gdzieś widziałam ale chyba nie kojarzę..

walker widziałam ostatnio cementowa na dachu czterospadowym prezentowała sie świetnie był to BRASS, kasztanowa będzie piękna, jedyna wada wg mnie to szybkie porastanie mchem takich dachówek betonowych, ponieważ nie są angobowane jak ceramiczne. A może te nowsze modele są jakoś zabezpieczane przed porostami, nie wiem...

ta z powłoką Cisar jest ne pewno lepiej zabezpieczona :wink:

PS.Dziś zamówiłem dachówkę (Braas romańska kasztanowa Cisar). Za 148m2 dachu wyszło mnie ok 7500zł brutto

Mac-Iek jak tam twój blaszak, czy już stałeś się jego szczęśliwym posiadaczem? Za ile? :roll:

Dosłownie godzinkę temu wróciłem z działki i mniej więcej tak długo jestem szczęśliwym posiadaczem blaszaka (o ile jeszcze tam stoi :wink: ). Zbyt wiele nie utargowałem (20 PLN :cry: ), tak że wychodzi 1230 zł. Ekipa rzeczowa - transport, roboty ziemne (myślałem, że dobrze przygotowałem grunt :roll: ), montaż......pół godziny i stoi..............

a tak w ogóle to kiedy zaczynacie, bo ja zakładam, że w marcu fundament będzie mój... :p

Odważna jesteś :wink: . Ja nie wiem czy też nie zacznę. Zależy od mediów i pogody. Ponoć nie jest dobrze jak w czasie wiązania cementu są jakieś przymrozki.....a w marcu jak garncu......... aha........nie mam jeszcze zarobionego przepustu przez rów melioracyjny, a bez tego to chyba będzie mi raczej ciężko :wink: