pedzelito 16.02.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Hej Mam tylko jeszcze początkującego dylemat czy wybrać tańszy beton kom czy ceramikę, ile osób tyle opini, a wy co myślicie. Wybierz silikaty i będziesz BARDZO zadowolony. Zapraszam: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18964&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 17.02.2007 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Wiola, ja w kuchni w ogóle komina miec nie będę - likwidujemy, będzie wentylacja w ścianie, to samo w małej łazience na parterze. walker widziałam ostatnio cementowa na dachu czterospadowym prezentowała sie świetnie był to BRASS, kasztanowa będzie piękna, jedyna wada wg mnie to szybkie porastanie mchem takich dachówek betonowych, ponieważ nie są angobowane jak ceramiczne. A może te nowsze modele są jakoś zabezpieczane przed porostami, nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.02.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 walker, mój pan Tadzio ostatnio mnie przekonywał, że jak już dachówka to tylko ceramiczna..nawet z głowy mi wyliczył że mój dach ze wszystkim to jakieś 17 tys. wentylacja w ścianie, to samo w małej łazience na parterze jak takie coś wygląda? moze gdzieś widziałam ale chyba nie kojarzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.02.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 heeelp mam pytanie za 1 000 000 pkt. czy ktoś ma zdanie nt. betonowych pustaczków stropowych teriva bardzo zalezy mi na opiniach. < < < < < dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 17.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 walker, mój pan Tadzio ostatnio mnie przekonywał, że jak już dachówka to tylko ceramiczna..nawet z głowy mi wyliczył że mój dach ze wszystkim to jakieś 17 tys. Sam materiał czy z robocizną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 17.02.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 walker widziałam ostatnio cementowa na dachu czterospadowym prezentowała sie świetnie był to BRASS, kasztanowa będzie piękna, jedyna wada wg mnie to szybkie porastanie mchem takich dachówek betonowych, ponieważ nie są angobowane jak ceramiczne. A może te nowsze modele są jakoś zabezpieczane przed porostami, nie wiem... ta z powłoką Cisar jest ne pewno lepiej zabezpieczona PS.Dziś zamówiłem dachówkę (Braas romańska kasztanowa Cisar). Za 148m2 dachu wyszło mnie ok 7500zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 17.02.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Wiolu kupujesz specjalne pustaki - wentylacyjne - a na dachu kominek wentylacyjny, w domu nie masz komina...u mnie zyska na tej operacji przedpokój (hol) a także sypialnia na poddaszu. Będę za to miała jeden większy komin spalinowo-wentylacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 17.02.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 witam wszystkich Czy wiecie obecnie jakie sa ceny dachowki creatona w okolicy Rzeszowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.02.2007 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witaj Oba zrób wyceny w składach budowlanych i już będziesz znała aktualne ceny twojej dachówki. Ja tak zaczynałam kupując swoją dachówkę, w końcu wybrałam najlepsze dla siebie warunki zakupu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.02.2007 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Mac-Iek jak tam twój blaszak, czy już stałeś się jego szczęśliwym posiadaczem? Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 19.02.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Mac-Iek jak tam twój blaszak, czy już stałeś się jego szczęśliwym posiadaczem? Za ile? Dosłownie godzinkę temu wróciłem z działki i mniej więcej tak długo jestem szczęśliwym posiadaczem blaszaka (o ile jeszcze tam stoi ). Zbyt wiele nie utargowałem (20 PLN ), tak że wychodzi 1230 zł. Ekipa rzeczowa - transport, roboty ziemne (myślałem, że dobrze przygotowałem grunt ), montaż......pół godziny i stoi.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.02.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Maciek, podaj mi namiary na te ekipe, może ja tez się zdecyduję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 20.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Maciek, podaj mi namiary na te ekipe, może ja tez się zdecyduję? Sorki, nie jestem do końca pewny czy od nich kupiłem ale najprawdopodobniej to ten numer: 17 854 49 90... To na pewno ten numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.02.2007 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czy blacha I czy II kategorii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 20.02.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czy blacha I czy II kategorii? Zależy ile chcesz zapłacić Mi zależało na maksymalnym obniżeniu kosztów i wybrałem najtańszy wariant. Z tego co pamiętam to to dach i brama z blachy ocynkowanej a boki ze zwykłej (II kat.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.02.2007 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Dzieki za te informacje, będę się musiała zdecydować na jakiś "wariant". jutro kupuję pojemnik na wodę 1000l i w końcu trzeba załatwić prąd budowlany... uf..kupowanie materiałów było zdecydowanie przyjemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 21.02.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 a tak w ogóle to kiedy zaczynacie, bo ja zakładam, że w marcu fundament będzie mój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 21.02.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 a tak w ogóle to kiedy zaczynacie, bo ja zakładam, że w marcu fundament będzie mój... Odważna jesteś . Ja nie wiem czy też nie zacznę. Zależy od mediów i pogody. Ponoć nie jest dobrze jak w czasie wiązania cementu są jakieś przymrozki.....a w marcu jak garncu......... aha........nie mam jeszcze zarobionego przepustu przez rów melioracyjny, a bez tego to chyba będzie mi raczej ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 22.02.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 a tak w ogóle to kiedy zaczynacie, bo ja zakładam, że w marcu fundament będzie mój... Mam nadzieję ruszyć początkiem kwietnia choć pozwolenia na budowę jeszcze nie mam. Kierbud zapewnia mnie że pozwolenie będzie do 15 marca, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.02.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 U mnie ciut dłużej to zajmie, bo może PnB będzie w połowie kwietnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts