Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

AAgnieszk

Recommended Posts

Ja tez mam mnóstwo obaw, zwłaszcza gdy rozmawiam z tymi co juz wybudowali, na pewno będzie mnóstwo problemów... ale to minie i w koncu zamieszkamy w swoim wymarzonym domku.. :p

Najgorzej dołuje mnie jednak wzrost cen, nie tylko robocizny...materiały wydaje mi sie drozeja z kazdym miesiacem... chyba zaczne kupować w zimie, może będzie choc troche taniej? :) :wink:

• Odpowiedzi 962
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja działka tez nieogrodzona :-? najpierw jednak kupimy drzewo na całość (wieżbę, deski)i złożymy to u znajomego, który wybudował się niedaleko... :wink: resztę spróbujemy zamówic dać zaliczke i odebrac np.w marcu :o Oprócz wieżby, która chce kupic niedługo, resztę zamówimy (kupimy) po Nowym Roku.

To super udało wam sie z tym domkiem, zero poważnych zmian to duuuzy plus, więc adaptacja nie powinna byc kosztowna no i przebiegnie szybciutko :) oby się udało tym razem, no i pozostaje pozwolenie i oby do wiosny!

Ja męczę się z elektrykiem projektantem, choć sympatyczny człowiek, ale nie grawrantuje nam na 100%, że prąd docelowy będziemy miec juz na rozpoczęcie robót, no i co wtedy? Agregat? :evil: :o

no to Wiola rozgladaj sie, bo do wiosny tylko pare miesięcy..... :p :p my wybralismy beton komórkowy suporex + 12 cm styropianu (więcej nic nie daje) i tynk, na dach chyba dachówkę ceramiczną, zrobiliśmy wycenę blachodachówki i dachówki i różnica wyniosła 3 tys., dachówka ta to rupceramika, stwierdziliśmy więc, że taką różnicę w kosztach można jeszcze przełknąć i mieć porządny dach... Poza tym wieżbę mielismy przygotowamą pod dachówkę.

Pewnie dużo doradzi Ci nowy wrchitakt, no i jak było na spotkaniu z nim? :wink:

No to sie ogromnie cieszę :p .. ale radzę nie popadać w zbytnią euforie i mieć oczy i uszy otwarte :o :roll: . Ile chce za prowadzenie Waszej budowy?

Jeśli projekt Ci w prawie 100% odpowiada, to nie warto go zwracać, teraz szybciutko adaptacja, Zud i pozwolenie, a w mieędzyczasie odrolnisz ten kawałeczek (u mnie było podobnie), co wiąże się z niestety dodatkowymi kosztami (u mnie 300 zł za geodatę)...

Biedna Julcia :cry: :cry: ..znam ten temat, ale nie martw się, za dwa, trzy dni będzie znów zdrowa jak rybka :wink: Moja córcia ma 3,5 roku i nareszcie nie ma problemu gdy trzeba łyknąć jakis syropek... ale co było jeszcze do niedawna...nawet nie chcę wspominać... :-?

Wreszcie jestem po umowie notarialnej i naprawdę sprzedalam nasze mieszkanie, teraz jesteśmy bezdomni i musimy się budować! :o