AAgnieszk 22.02.2007 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 W moim przypadku wszystko zależy od pogody... choć czeka mnie jeszcze zrobienie przyłącza tymczasowego. Ale ruch na działkach jest juz zauważalny.... wczoraj na pustej do tej pory działce sąsiada zauważyłam nowy obiekt... miło, że ktos obok będzie budował razem z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 22.02.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 a tak w ogóle to kiedy zaczynacie, bo ja zakładam, że w marcu fundament będzie mój... Odważna jesteś . Ja nie wiem czy też nie zacznę. Zależy od mediów i pogody. Ponoć nie jest dobrze jak w czasie wiązania cementu są jakieś przymrozki.....a w marcu jak garncu......... aha........nie mam jeszcze zarobionego przepustu przez rów melioracyjny, a bez tego to chyba będzie mi raczej ciężko Mac Iek odważni to ci którzy przez okres od listopada do lutego maja stan surowy, a kilka takich budów można już podziwiać. Szkoda,że nie odwazyłam się chociaż na fundament... a teraz w marcu toć juz wiosna oby tylko przymrozków nie było. Przejrzałam kilka dzienników budowy i zdecydowana większość budujących na wiosnę zaczynała gdzieś w marcu, więc są realne szanse Bo ja już siedzę jak na szpilkach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 22.02.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Bo ja już siedzę jak na szpilkach, Kobiety są jednak strasznie niecierpliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 22.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 a tak w ogóle to kiedy zaczynacie, bo ja zakładam, że w marcu fundament będzie mój... no jest nas dwa, a co się tyczu temperatury to taka poniżej 10 jest najlepszą dla betonów wszelkich. pozdrawiam szczególnie tych którzy stoją na starcie tego maratonu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 22.02.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 a tak w ogóle to kiedy zaczynacie, bo ja zakładam, że w marcu fundament będzie mój... no jest nas dwa, a co się tyczu temperatury to taka poniżej 10 jest najlepszą dla betonów wszelkich. pozdrawiam szczególnie tych którzy stoją na starcie tego maratonu..... Nic się nie przejmuj - jest dobrze - będzie BYCZO Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 22.02.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 a tak w ogóle to kiedy zaczynacie, bo ja zakładam, że w marcu fundament będzie mój... no jest nas dwa, a co się tyczu temperatury to taka poniżej 10 jest najlepszą dla betonów wszelkich. pozdrawiam szczególnie tych którzy stoją na starcie tego maratonu..... Nic się nie przejmuj - jest dobrze - będzie BYCZO Sebo8877 dobrze sie gada tym co se na swoim nowym piwko (bezalkoholowe) piją.. ale skoro inni dlai radę damy i my.... a tak na marginesie skoro już ukończyłeś budowanie to sie możesz skupić na pomaganiu innym m m m mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 22.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ostrzegam Wszystkich, którzy rozpoczną budowę przed 21-szym marca. Zostaniecie USUNIĘCI z Grupy zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 22.02.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ostrzegam Wszystkich, którzy rozpoczną budowę przed 21-szym marca. Zostaniecie USUNIĘCI z Grupy zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA 03-03-07 geodeta ale to nie ja to on 17-03-07 koparka ale to nie ja to on / ona tak więc ja zacznę pracować zgodnie z zaleceniem po 21 marca coby w zimie nie zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 23.02.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 No kochani ale żeście się rozpędzili Oj , się bedzie działo. Powiedzcie coś o kierownikach, jak się cenią? Moja papierologia dopiero poszła do starostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.02.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 tomasz 3211 - Jak cos trza pomóc - zawsze mozecie na mnie liczyć Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 23.02.2007 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 No kochani ale żeście się rozpędzili Oj , się bedzie działo. Powiedzcie coś o kierownikach, jak się cenią? Moja papierologia dopiero poszła do starostwa Ja na mojego kierownika bardzo liczę, obym się tylko nie przeliczyła Obiecał nad wszystkim czuwac, a w najważniejszych momentach być na placu boju. Pewnie trzeba będzie dopłacić coś do tych 800 zł które zaproponował Danusia, ja na pozwolenie czekałam coś ok. 2 tygodni i tobie tez zyczę takiego gładziutkiego przejścia przez papierologię. Tu na medal spisał się mój przyszły kier-bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 23.02.2007 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Ostrzegam Wszystkich, którzy rozpoczną budowę przed 21-szym marca. Zostaniecie USUNIĘCI z Grupy zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA 03-03-07 geodeta ale to nie ja to on 17-03-07 koparka ale to nie ja to on / ona tak więc ja zacznę pracować zgodnie z zaleceniem po 21 marca coby w zimie nie zaczynać Dlaczego taka rozpiętość czasowa między geodeta a koparką? Nie boisz się, że wytyczenie ktosik zniszczy? Mam takie plany by tyczyć dzień lub dwa przed koparą... przynajmniej będę się starała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 23.02.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 tomasz 3211 - Jak cos trza pomóc - zawsze mozecie na mnie liczyć Sebo8877 tarktuję to jako OŚWIADCZENIE zbiórka 10-03-07 STOP łopaty obowiązkowe - STOP gumiaki obowiazkowe - STOP łopaty zapewniam - STOP roboty nie braknie - STOP P.S. potrzeba jeszcze trzech, i odmawiam dotychczasową ekipę. ..... he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 23.02.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 [quote name="AAgnieszka Dlaczego taka rozpiętość czasowa między geodeta a koparką? Nie boisz się, że wytyczenie ktosik zniszczy? Mam takie plany by tyczyć dzień lub dwa przed koparą... przynajmniej będę się starała [/quote] sam nie wiem dlaczego, może dlatego, ze chciałem zacząć w sobotę ?? a działkę mam ogrodzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.02.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 tomasz 3211 - Jak cos trza pomóc - zawsze mozecie na mnie liczyć Sebo8877 tarktuję to jako OŚWIADCZENIE zbiórka 10-03-07 STOP łopaty obowiązkowe - STOP gumiaki obowiazkowe - STOP łopaty zapewniam - STOP roboty nie braknie - STOP P.S. potrzeba jeszcze trzech, i odmawiam dotychczasową ekipę. ..... he he he A co bedziem kopac??? Moja stawka 50 zł/h czy sie stoi czy sie lezy... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 23.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 tomasz 3211 - Jak cos trza pomóc - zawsze mozecie na mnie liczyć Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 23.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 tomasz 3211 - Jak cos trza pomóc - zawsze mozecie na mnie liczyć Sebo8877 Znaczy się że stawka zostala zaakceptowana sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 23.02.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dziś rozmawiałem z potencjalnym wykonawcą (nie jest to firma). Ceni się następująco: -48zł za mb fundamentu -24zł za m2 ściany -27zł za m2 stropu -65zł za m2 dachu( więźba,dachówka,orynnowanie) Jak Wam się podobają ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 23.02.2007 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dziś rozmawiałem z potencjalnym wykonawcą (nie jest to firma). Ceni się następująco: -48zł za mb fundamentu -24zł za m2 ściany -27zł za m2 stropu -65zł za m2 dachu( więźba,dachówka,orynnowanie) Jak Wam się podobają ceny? 65zł za m2 dachu??? To nie żart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewp 23.02.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dziś rozmawiałem z potencjalnym wykonawcą (nie jest to firma). Ceni się następująco: -48zł za mb fundamentu -24zł za m2 ściany -27zł za m2 stropu -65zł za m2 dachu( więźba,dachówka,orynnowanie) Jak Wam się podobają ceny? 65zł za m2 dachu??? To nie żart? Z tego co zdążyłem się zorientować to niestety ceny za m2 dachu dochodzą do tej kwoty o której pisze Walker (rejon Rzeszowa) . Cena ta obejmuje już wszystkie prace dekarskie (montaż okien połaciowych, obróbki kominów, montaż rynien, podbitka itd.) co jest bardzo ważne przy ustalaniu ceny - bo można się niemile rozczarować przy zapłacie. Owszem można znaleźć i tańszych - różnica na robociźnie np 3000m2 dachu ok1500 -2000PLN , ale wykonanie duuużo gorsze - i nie chodzi tu tylko o położenie samej dachówki. Ale czy warto zaoszczędzić tą kwotę jeśli cena dachu bez robociżny przekracza 40 tys.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts