Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

AAgnieszk

Recommended Posts

no to chyba dobrze zrobiłam zawierając umowe z doskonałym wykonawcą mojego dachu jeszcze w ubiegłym roku. Mam cenę 47 zł za m - za kompletny dach począwszy od wieżby a skończywszy na orynnowaniu itp. Na dachu dachówka ceramiczna. Wykonawca bardzo polecany i niemal w tamtych miesiącach kiedy szukałam ( listopad, grudzień) najdroższy w sanoku.

Oglądałam ponad 10 dachów w jego wykonaniu i nie słyszałam złego słowa na temat jego efektów pracy i nie trzeba nad nim stać bo to prawdziwy fachowiec.

Myślę, że ceny robocizny poszły przez ostatnie dwa miesiące ostro w górę bo sezon się zbliża a dobrych fachowców ubywa. Stąd zdzierają ile wlezie... :evil:

• Odpowiedzi 962
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

65zł za m2 dachu??? To nie żart? :o

W tej cenie jest wykonanie więźby,ułożenie dachówki i orynnowanie. Na szczęście nie mam dużego dachu bo tylko 150m2 :wink:

Cóż, teraz już pewnie dużego wyboru nie ma wśród wykonawców, większość zajęta i pozostaja już bardzo "ceniący się"...

Dobrze, że tylko 150m2 :p

Dzień dobry! :p Co słychać?

Ja dzisiaj podpisuję umowę z ZE i za 3 miesiące prąd docelowy powinien być, a tymczasem okazało się, że trzeba występować o warunki na prowizorkę więc pewnie trochę to potrwa ...szkoda, że ciut wcześniej się tym nie zajęłam :-?

Ale i tak zaczynam na wiosnę :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

A dzień dobry Pani!!! :)

Wczoraj dostałem bardzo dobra cenę na bloczki fundamentowe Alfa i w tym tygodniu (jak tylko znajdę chwilę czasu) jadę je kupić. Zapłacone poczekają na placu u producenta do kwietnia.

Zaczynam rozglądać się za stalą na zbrojenie ław. Ile to teraz kosztuje? :o Bo "zielonka" jestem.

A dzień dobry Pani!!! :)

Wczoraj dostałem bardzo dobra cenę na bloczki fundamentowe Alfa i w tym tygodniu (jak tylko znajdę chwilę czasu) jadę je kupić. Zapłacone poczekają na placu u producenta do kwietnia.

Zaczynam rozglądać się za stalą na zbrojenie ław. Ile to teraz kosztuje? :o Bo "zielonka" jestem.

witaj... a po ile te bloczki jeśli można zapytać ????

Wczoraj dostałem bardzo dobra cenę na bloczki fundamentowe Alfa

Alfa 24x24x49cm 1000 szt. po 5,75 zł brutto ale niestety na prośbę firmy sprzedającej nie mogę napisać gdzie je kupiłem. Piszę to bardziej dla informacji że u producenta można taką cenę załatwić. Mnie to kosztowało "dużą" flaszkę.

Witam

Widzę, ze przygotowania do budowy trwają...

Ja uparłam się na styropian Termoorganiki ale jak usłyszałam dzis ceny to mi ręce opadły... :o Od 1 marca jedna podwyzka a od 10 kwietnia kolejna...

A teraz pytanie z innej beczki, jak mogę szybko załatwić-wydzierżawić 1 ha ziemi rolnej? Chodzi mi o dokumenty: gdzie do kogo i za ile...

Dzieki..

Wczoraj dostałem bardzo dobra cenę na bloczki fundamentowe Alfa

Alfa 24x24x49cm 1000 szt. po 5,75 zł brutto ale niestety na prośbę firmy sprzedającej nie mogę napisać gdzie je kupiłem. Piszę to bardziej dla informacji że u producenta można taką cenę załatwić. Mnie to kosztowało "dużą" flaszkę.

zamówiłem taniej.. u producenta właśnie

Skoro jesteście tak sprytni 8) panowie, to może podpowiecie gdzie najtaniej kupię okna dachowe ...??? :wink:

To dla mnie temat tak odległy że nawet przez myśl mi nie przeszło jakimi "kanałami" to szukać.

zamówiłem taniej.. u producenta właśnie

Szczere gratulacje!!! Wydaje mi się że poniżej 5,75zł to już majstersztyk negocjacyjny. :)