farida 07.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 farida, a jaki masz harmonogram? w zasadzie to do zrobienia jest wszystko oprucz murow i jednego dachu. potrzebuje namiarku na niedrogi styropian(fs 20 i styrodur) i welenke.O styropianie ktos pisal juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 co do styropianu to wiem, że Beti podawała na podkarpackiej. Dzwoniłam i pytałam, to tam jest najtaniej z tych dosyć dobrych styropanów. NTB jest w RCMB po 145 zł/m3. A tak to wszędzie podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 08.03.2007 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witajcie! Dzisiaj dowiedziałam sie od sprzedawcy w hurtowni, że na dysperbit którym maluje sie fundament to.... szkoda zwyczajnie kasy, pic na wodę... Poleca botazit do szpachlowania i można być spokojnym. I żadna tam folia kubełkowa.... Jaką macie w planach izolację pionową i poziomą fundamentów? Bo ja już całkiem zgłupiałam. Jakie materiały zastosować, by ta izolacja miała sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 08.03.2007 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A w poniedziałek chyba będzie TYCZENIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 08.03.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A w poniedziałek chyba będzie TYCZENIE WIEM CO CZUJESZ, u mnie w sobotę geodeci wbili pierwsze znaczniki a jutro zakończenie...... TAK WIĘC .... do boju podkarpacie...... SZCZĘŚĆ BOŻE WSZYSTKIM, KTÓRZY PODJĘLI SIĘ TRUDU BUWOWANIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 09.03.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witajcie! Dzisiaj dowiedziałam sie od sprzedawcy w hurtowni, że na dysperbit którym maluje sie fundament to.... szkoda zwyczajnie kasy, pic na wodę... Poleca botazit do szpachlowania i można być spokojnym. I żadna tam folia kubełkowa.... Jaką macie w planach izolację pionową i poziomą fundamentów? Bo ja już całkiem zgłupiałam. Jakie materiały zastosować, by ta izolacja miała sens? właściwości ma dobre, tylko nie spotkałem go nigdzie w sklepie, wiesz może gdzie można o niego pytać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 09.03.2007 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Można zamówić w rcmb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 09.03.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 A w poniedziałek chyba będzie TYCZENIE WIEM CO CZUJESZ, u mnie w sobotę geodeci wbili pierwsze znaczniki a jutro zakończenie...... TAK WIĘC .... do boju podkarpacie...... SZCZĘŚĆ BOŻE WSZYSTKIM, KTÓRZY PODJĘLI SIĘ TRUDU BUWOWANIA. Tomasz 3211 dziękuję za miłe słowa i gratuluję pierwszego ważnego kroku jaki poczyniłeś by zbudować swój wymarzony DOM!!! Czy to by znaczyło, że tyczenie może potrwać nawet dwa popołudnia (geodetka do 15-tej pracuje w urzędzie)??? W poniedziałek jednak nie wytyczymy,ale w środę. Już nie mogę się doczekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 09.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witajcie! Dzisiaj dowiedziałam sie od sprzedawcy w hurtowni, że na dysperbit którym maluje sie fundament to.... szkoda zwyczajnie kasy, pic na wodę... Poleca botazit do szpachlowania i można być spokojnym. I żadna tam folia kubełkowa.... Jaką macie w planach izolację pionową i poziomą fundamentów? Bo ja już całkiem zgłupiałam. Jakie materiały zastosować, by ta izolacja miała sens? Ze niby dlaczego?to bardzo popularny srodek.Jakos uzasadnil swoja opinie? i ile kosztuje ten botazit? Wlasnie mialam kupic dysperbit.gdzie ci tak powiedzieli,w rcmb wlasnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 09.03.2007 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witajcie! Dzisiaj dowiedziałam sie od sprzedawcy w hurtowni, że na dysperbit którym maluje sie fundament to.... szkoda zwyczajnie kasy, pic na wodę... Poleca botazit do szpachlowania i można być spokojnym. I żadna tam folia kubełkowa.... Jaką macie w planach izolację pionową i poziomą fundamentów? Bo ja już całkiem zgłupiałam. Jakie materiały zastosować, by ta izolacja miała sens? Ze niby dlaczego?to bardzo popularny srodek.Jakos uzasadnil swoja opinie? i ile kosztuje ten botazit? Wlasnie mialam kupic dysperbit.gdzie ci tak powiedzieli,w rcmb wlasnie? Botazit jest droższy ale niewiele... sama mam mentlik w głowie i muszę bliżej rozeznać sprawę, mam na to jeszcze trochę czasu, za miesiąc będę izolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 09.03.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Botazit jest droższy ale niewiele... sama mam mentlik w głowie i muszę bliżej rozeznać sprawę, mam na to jeszcze trochę czasu, za miesiąc będę izolować. No nie wiem...mam przed okiem takie zestawienie srodkow,co prawda z zeszlego roku,ale patrze na proporcje.Jest tu 2 rodzaje botazitu: M34 i MS30. na m /kw powierzchni koszt wyglada tak :10.28 zl ,drugi 21,74 a dysperbit 1,90.to chyba istotna roznica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 09.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 A w poniedziałek chyba będzie TYCZENIE ............. Czy to by znaczyło, że tyczenie może potrwać nawet dwa popołudnia (geodetka do 15-tej pracuje w urzędzie)??? W poniedziałek jednak nie wytyczymy,ale w środę. Już nie mogę się doczekać! nie tylko z niego taki dupek, jak zabrał się do pracy to mu (im 3-em) dwie godziny jajeło. a ile się lementowali, to kołki za długie, a to deski zaciękie. szlag mnie trafiał bo za te deski zapłaciłem 120 zł. specjalnie dla nich kołki 5x5x150 deski 3x10x150.... ups.. ale zrobili to tak jak chciałem...... dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 10.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 No kochani a jednak wszystko OK.dostarczono mi okienka Velux. Sama sobie się dziwię, że tak potrafiłam ryzykować, jak by nie patrzeć to bylo ponad 5000 zł . Warto było, troszeczkę grosza zaoszczędzone. Z tego co mi wyceniano ,samo okno np. po promocji w RCMB, to ja kupiłam za tą cenę wraz z kołnierzem. Dla zainteresowanych, od kwietnia maja iść w górę, jak porownywałam katalogi z 2005r i 2006 to różnica byla około 40 zł / szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 10.03.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Ile wołaja za tyczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 10.03.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Zamówiłem wczoraj drewno na więźbę(jodła),będzie gotowe na początek maja...Jakby kogoś interesowała cena to 550zł brutto za m3, okolice Dynowa.Dla porównania w Rzeszowie na Armii K. kosztuje 732zł (też jodła).Oczywiście to ceny bez impregnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 10.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Ile wołaja za tyczenie? 300 po znajomośći inni których pytałem oscylują ok 400, bo... jest wielobryłowy tj wiele winkli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.03.2007 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Moja zawołała również 300 zł, ale nie mam jeszcze żadnych materiałów do tyczenia, kołków itp gdzie to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.03.2007 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Botazit jest droższy ale niewiele... sama mam mentlik w głowie i muszę bliżej rozeznać sprawę, mam na to jeszcze trochę czasu, za miesiąc będę izolować. No nie wiem...mam przed okiem takie zestawienie srodkow,co prawda z zeszlego roku,ale patrze na proporcje.Jest tu 2 rodzaje botazitu: M34 i MS30. na m /kw powierzchni koszt wyglada tak :10.28 zl ,drugi 21,74 a dysperbit 1,90.to chyba istotna roznica . Sprzedawca w rcmb podał nam dwie opcje botazit-u BM 1, BE 901 nie sprawdzałam jeszcze cen, wydajności itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 10.03.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Moja zawołała również 300 zł, ale nie mam jeszcze żadnych materiałów do tyczenia, kołków itp gdzie to kupić? kołki powstały z pocięcia łat, a deski to deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 10.03.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Walker- jeśli możesz daj namiary na ten tartak,prawdopodobnie jodła jest lepsza od sosny .A jak z transportem, sam musisz organizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts