Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

AAgnieszk

Recommended Posts

Witam po długiej nieobecności!!!!

AAgnieszka-materiały do tyczenia (deski, kołki) kupiłam na Podkarpackiej w Janie.

Za tyczenie zapłaciłam 450zł, ale bardzo dużo załamań w domu.

Ja też się muszę pochwalić iż rozpoczęłam budowę!!!

Wczoraj wylewali fundamenty pod garaż. Dom już wytyczony, czekam tylko aż trochę podeschnie, bo koparka na pole wjechać nie może-zbyt mokro.

Porotherm kupiony, dachówka czeka na zakup (od 1 kwietnia podwyżka w Coramicu).

A przy okazji zapytam, o gruz. Potrzebuję 2 wywrotki na utwardzenie drogi na działkę. Może coś słyszeliście?

Lena

• Odpowiedzi 962
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Walker- jeśli możesz daj namiary na ten tartak,prawdopodobnie jodła jest lepsza od sosny :roll: .A jak z transportem, sam musisz organizować?

Miejscowość Łubno, niedaleko Dynowa,tel.016-652-38-48,pan Myćka.Oni chyba nie mają samochodu.Ja transport mam po znajomości więc nie wyniesie mnie dużo.

PS.Zamówienia mają tam już na maj.

Walker- jeśli możesz daj namiary na ten tartak,prawdopodobnie jodła jest lepsza od sosny :roll: .A jak z transportem, sam musisz organizować?

O drzewo na więźbę popytaj w Drewsystemie - Rudna Mała. Najlepiej tam podjechać i porozmawiać z nimi na miejscu. W cenie, z reguły zawarty jest koszt transportu. Dodatkowo można się z nimi dogadać co do kosztów impregnacji (ciśnieniowa).

Jutro tyczenie, a ja jestem taaaka CHORA :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nie ma szans abym przy tym była :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :( :( :( :( :( :( :(

nie tak żebym był niegrzeczny, ale....

jak już staną kołki we właściwych miejscach, ...... to można sobie pochodzić mniej więcej tak bardziej niż wirtualnie...... ahhhhhhhhhhhhhh :D :D :D

WRACAJ DO ZDROWIA.................ROBOTA CZEKA :lol:

ja już mam wytyczone, czekam na koparkę i do ........

Walker - aktualne ceny, dzisiaj mąż pytał

w Trzebownisku tel 017 855-23-07

cena za m3(beton + transport) B-20

do 5 km - 233zl

do 10km - 249zl

do15 km - 255zl

do 20 km - 260zl

cena za m3 ( beton+ transport+pompa)

do 5km -257zl

do 10km -273zl

do 15km -279zl

do20km - 284zł

co do zamówienia to nie wiem

Ja też wczoraj,, zamówiłam drzewo na dach u tego gościa którego poleciłeś.

Wozi drzewo na miejsce, ale ceny nam nie powiedział,tylko tyle że nie drogo, oczywiście mówie o transporcie. Fajnie kolejny problem z głowy.

No i stało się! Mamy wytyczone :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p , do południa już było po wszystkim! Widziałam na własne oczy, ale po tym całym zamieszaniu, mąż mnie zawiózł i tylko popatrzyłam..... i z powrotem do łóżeczka :cry:

Jutro wkracza kopara i zdejmuje humus :p oby tylko pogoda dopisała i przynajmniej do końca tygodnia było tak ślicznie. Marzą mi się (a czasu na marzenia mam dużo leżąc w łóżku przez pół dnia) zalane ławy fundamentowe do końca tego tygodnia.Następnie tydzień odpoczynku i murowanie ścian fundamentowych. Takie tempo mi się podoba :p oby tylko wstrętne choróbsko wreszcie mnie opuściło :evil: :evil:

witam wszystkich!

my też budujemy na podkarpaciu (konkretnie to Łańcut)

nauczeni doświadczeniami z ceramiką, chcemy na gwałt kupić dachówke, mamy już wyliczoną jedną w rcmb i dachsystemie, ale ostatnio koleżanka zasiała mi zamęt, twierdzi że powlekana cementowa jest równie dobra co ceramiczna, co na ten temat sądzicie??? nie interesuje mnie w zasadzie cena (choć tak troche wiadomo) a walory użytkowe obydwu dachówek

jakieś koncepcje??

acha, żeby pocieszyć wszystkich, max z hadykówki kosztuje obecnie 4,7 pln, termin dostarczenia nieznany...

termin wykonania stropów ackermana....może sierpień

witam wszystkich!

my też budujemy na podkarpaciu (konkretnie to Łańcut)

nauczeni doświadczeniami z ceramiką, chcemy na gwałt kupić dachówke, mamy już wyliczoną jedną w rcmb i dachsystemie, ale ostatnio koleżanka zasiała mi zamęt, twierdzi że powlekana cementowa jest równie dobra co ceramiczna, co na ten temat sądzicie??? nie interesuje mnie w zasadzie cena (choć tak troche wiadomo) a walory użytkowe obydwu dachówek

jakieś koncepcje??

acha, żeby pocieszyć wszystkich, max z hadykówki kosztuje obecnie 4,7 pln, termin dostarczenia nieznany...

termin wykonania stropów ackermana....może sierpień

Jeśli chodzi o dachówkę cementową to np Braas z powłoką Cisar(gładka) jest bardzo dobry jakościowo,no i dużo tańszy niż ceramika.

Jednak dachówka ceramiczna jest dużo ładniejsza i jest o niebo większy wybór kolorów i kształtów...Nie znam Twoich gustów.Wybór należy do Ciebie.Na pewno jedna i druga Ciebie przeżyje :wink:

Przywitam się i ja po dłuższej nieobecności...

Mac Iek, nie martw się. Będziemy zaczynać razem, łeb w łeb (jak dobrze pójdzie u mnie). Ja na razie czekam na pozwolenie... :p

AAgnieszk@, co z Twoim dziennikiem? Masz tak śliczny domek w projekcie i żeby się choć zdjęciami prac nie pochwalić? no no no...

Zdrówka dużo życzę, ktoś musi czuwać nad budową :D

Mac Iek, nie martw się. Będziemy zaczynać razem, łeb w łeb (jak dobrze pójdzie u mnie). Ja na razie czekam na pozwolenie... :p

AAgnieszk@, co z Twoim dziennikiem? Masz tak śliczny domek w projekcie i żeby się choć zdjęciami prac nie pochwalić? no no no...

Nie tak wyobrażąłam sobie początek naszej przygody z budowaniem! :(

Tyczenie, zdejmowanie humusu..... a mnie tam nie ma, dzisiaj w ogóle na działkę nie pojechałam, bo oprócz mnie dzieci również się rozchorowały... ale w przychodni u pediatry byłam :wink:

Teraz oby jak najszybciej wykurować siebie i dzieci i do roboty!

W piątek na działce pojawi się nowy obiekt - garaż.

A zaczynamy kopać ławy chyba jutro jeśli pogoda pozwoli :p :p

Pozdrawiam wszystkich budujących i zamierzających i życzę duuuużo ZDROWIA!!! :p

Nie tak wyobrażąłam sobie początek naszej przygody z budowaniem! :(

Tyczenie, zdejmowanie humusu..... a mnie tam nie ma, dzisiaj w ogóle na działkę nie pojechałam, bo oprócz mnie dzieci również się rozchorowały... ale w przychodni u pediatry byłam :wink:

Teraz oby jak najszybciej wykurować siebie i dzieci i do roboty!

W piątek na działce pojawi się nowy obiekt - garaż.

A zaczynamy kopać ławy chyba jutro jeśli pogoda pozwoli :p :p

Pozdrawiam wszystkich budujących i zamierzających i życzę duuuużo

ZDROWIA!!! :p

ja toże kopie jutro ławy