Lena z Rzeszowa 10.03.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Witam po długiej nieobecności!!!! AAgnieszka-materiały do tyczenia (deski, kołki) kupiłam na Podkarpackiej w Janie.Za tyczenie zapłaciłam 450zł, ale bardzo dużo załamań w domu. Ja też się muszę pochwalić iż rozpoczęłam budowę!!!Wczoraj wylewali fundamenty pod garaż. Dom już wytyczony, czekam tylko aż trochę podeschnie, bo koparka na pole wjechać nie może-zbyt mokro. Porotherm kupiony, dachówka czeka na zakup (od 1 kwietnia podwyżka w Coramicu). A przy okazji zapytam, o gruz. Potrzebuję 2 wywrotki na utwardzenie drogi na działkę. Może coś słyszeliście? Lena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 10.03.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 lena sprawdz tu http://www.rzeszowiak.pl/ogloszenia.php?kod=pokazOgloszenie&oid=83698 ewentualnie zaczekaj, jak hotel rzeszów będą rozbierać, gruzu ci będzie dostatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 11.03.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Walker- jeśli możesz daj namiary na ten tartak,prawdopodobnie jodła jest lepsza od sosny .A jak z transportem, sam musisz organizować? Miejscowość Łubno, niedaleko Dynowa,tel.016-652-38-48,pan Myćka.Oni chyba nie mają samochodu.Ja transport mam po znajomości więc nie wyniesie mnie dużo. PS.Zamówienia mają tam już na maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 11.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Walker- stokrotne dzięki, spróbuje tam zadzwonić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrewp 11.03.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Walker- jeśli możesz daj namiary na ten tartak,prawdopodobnie jodła jest lepsza od sosny .A jak z transportem, sam musisz organizować? O drzewo na więźbę popytaj w Drewsystemie - Rudna Mała. Najlepiej tam podjechać i porozmawiać z nimi na miejscu. W cenie, z reguły zawarty jest koszt transportu. Dodatkowo można się z nimi dogadać co do kosztów impregnacji (ciśnieniowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.03.2007 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jutro tyczenie, a ja jestem taaaka CHORA nie ma szans abym przy tym była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 12.03.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Jutro tyczenie, a ja jestem taaaka CHORA nie ma szans abym przy tym była nie tak żebym był niegrzeczny, ale.... jak już staną kołki we właściwych miejscach, ...... to można sobie pochodzić mniej więcej tak bardziej niż wirtualnie...... ahhhhhhhhhhhhhh WRACAJ DO ZDROWIA.................ROBOTA CZEKA ja już mam wytyczone, czekam na koparkę i do ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 12.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Wiecie może ile kosztuje beton (B20) gdzieś blisko Rzeszowa i ile wcześniej trzeba zamówić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 13.03.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Walker - aktualne ceny, dzisiaj mąż pytałw Trzebownisku tel 017 855-23-07 cena za m3(beton + transport) B-20do 5 km - 233zldo 10km - 249zldo15 km - 255zldo 20 km - 260zl cena za m3 ( beton+ transport+pompa) do 5km -257zldo 10km -273zldo 15km -279zldo20km - 284złco do zamówienia to nie wiem Ja też wczoraj,, zamówiłam drzewo na dach u tego gościa którego poleciłeś. Wozi drzewo na miejsce, ale ceny nam nie powiedział,tylko tyle że nie drogo, oczywiście mówie o transporcie. Fajnie kolejny problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.03.2007 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No i stało się! Mamy wytyczone , do południa już było po wszystkim! Widziałam na własne oczy, ale po tym całym zamieszaniu, mąż mnie zawiózł i tylko popatrzyłam..... i z powrotem do łóżeczka Jutro wkracza kopara i zdejmuje humus oby tylko pogoda dopisała i przynajmniej do końca tygodnia było tak ślicznie. Marzą mi się (a czasu na marzenia mam dużo leżąc w łóżku przez pół dnia) zalane ławy fundamentowe do końca tego tygodnia.Następnie tydzień odpoczynku i murowanie ścian fundamentowych. Takie tempo mi się podoba oby tylko wstrętne choróbsko wreszcie mnie opuściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 13.03.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 AAgnieszk@ gratulacje U mnie już obsuwa. Myślałem, że niedługo zaczynamy a tu dowiaduje się od wykonawcy, że najprawdopodobnie po świętach...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merdol 13.03.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 witam wszystkich!my też budujemy na podkarpaciu (konkretnie to Łańcut)nauczeni doświadczeniami z ceramiką, chcemy na gwałt kupić dachówke, mamy już wyliczoną jedną w rcmb i dachsystemie, ale ostatnio koleżanka zasiała mi zamęt, twierdzi że powlekana cementowa jest równie dobra co ceramiczna, co na ten temat sądzicie??? nie interesuje mnie w zasadzie cena (choć tak troche wiadomo) a walory użytkowe obydwu dachówekjakieś koncepcje??acha, żeby pocieszyć wszystkich, max z hadykówki kosztuje obecnie 4,7 pln, termin dostarczenia nieznany...termin wykonania stropów ackermana....może sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 13.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 witam wszystkich! my też budujemy na podkarpaciu (konkretnie to Łańcut) nauczeni doświadczeniami z ceramiką, chcemy na gwałt kupić dachówke, mamy już wyliczoną jedną w rcmb i dachsystemie, ale ostatnio koleżanka zasiała mi zamęt, twierdzi że powlekana cementowa jest równie dobra co ceramiczna, co na ten temat sądzicie??? nie interesuje mnie w zasadzie cena (choć tak troche wiadomo) a walory użytkowe obydwu dachówek jakieś koncepcje?? acha, żeby pocieszyć wszystkich, max z hadykówki kosztuje obecnie 4,7 pln, termin dostarczenia nieznany... termin wykonania stropów ackermana....może sierpień Jeśli chodzi o dachówkę cementową to np Braas z powłoką Cisar(gładka) jest bardzo dobry jakościowo,no i dużo tańszy niż ceramika. Jednak dachówka ceramiczna jest dużo ładniejsza i jest o niebo większy wybór kolorów i kształtów...Nie znam Twoich gustów.Wybór należy do Ciebie.Na pewno jedna i druga Ciebie przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 13.03.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam wszystkich co sadzice o cenie dachowki Rupp rubin kolor czarny krysztal ,glazurowana cena to 57.66 m/2 brutto - 4.47 za sztuke brutto moze ktos widzial na dachu? - prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.03.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Przywitam się i ja po dłuższej nieobecności... Mac Iek, nie martw się. Będziemy zaczynać razem, łeb w łeb (jak dobrze pójdzie u mnie). Ja na razie czekam na pozwolenie... AAgnieszk@, co z Twoim dziennikiem? Masz tak śliczny domek w projekcie i żeby się choć zdjęciami prac nie pochwalić? no no no... Zdrówka dużo życzę, ktoś musi czuwać nad budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merdol 14.03.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 to ja może wciąż o tym daszku, a jak sądzicie, jaka jest różnica jakości pomiędzy euronitem i braasem?? oczywiście mówie tu o korespondencyjnym modelu obydwu tych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 14.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Cześc Ludziki - widze że kopiecie Jak trza koparki komus to stoją dwie w Nowym Borku - moga zacząć kopac jutro Mój somsiadek mo kopareczki. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki - jak cos to piszcie na PW Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.03.2007 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Przywitam się i ja po dłuższej nieobecności... Mac Iek, nie martw się. Będziemy zaczynać razem, łeb w łeb (jak dobrze pójdzie u mnie). Ja na razie czekam na pozwolenie... AAgnieszk@, co z Twoim dziennikiem? Masz tak śliczny domek w projekcie i żeby się choć zdjęciami prac nie pochwalić? no no no... Zdrówka dużo życzę, ktoś musi czuwać nad budową Nie tak wyobrażąłam sobie początek naszej przygody z budowaniem! Tyczenie, zdejmowanie humusu..... a mnie tam nie ma, dzisiaj w ogóle na działkę nie pojechałam, bo oprócz mnie dzieci również się rozchorowały... ale w przychodni u pediatry byłam Teraz oby jak najszybciej wykurować siebie i dzieci i do roboty! W piątek na działce pojawi się nowy obiekt - garaż. A zaczynamy kopać ławy chyba jutro jeśli pogoda pozwoli Pozdrawiam wszystkich budujących i zamierzających i życzę duuuużo ZDROWIA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 14.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Przywitam się i ja po dłuższej nieobecności... Mac Iek, nie martw się. Będziemy zaczynać razem, łeb w łeb (jak dobrze pójdzie u mnie). Ja na razie czekam na pozwolenie... AAgnieszk@, co z Twoim dziennikiem? Masz tak śliczny domek w projekcie i żeby się choć zdjęciami prac nie pochwalić? no no no... Zdrówka dużo życzę, ktoś musi czuwać nad budową Nie tak wyobrażąłam sobie początek naszej przygody z budowaniem! Tyczenie, zdejmowanie humusu..... a mnie tam nie ma, dzisiaj w ogóle na działkę nie pojechałam, bo oprócz mnie dzieci również się rozchorowały... ale w przychodni u pediatry byłam Teraz oby jak najszybciej wykurować siebie i dzieci i do roboty! W piątek na działce pojawi się nowy obiekt - garaż. A zaczynamy kopać ławy chyba jutro jeśli pogoda pozwoli Pozdrawiam wszystkich budujących i zamierzających i życzę duuuużo ZDROWIA!!! ja toże kopie jutro ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 15.03.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 no to ładnie, właśnie usłyszałem, że od soboty załamanie pogody........... do końca marca, nawet ze śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts