Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

AAgnieszk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 962
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak Szanowni Grupowicze po Świętach? Brzuchy urosły? :)

A ja mam problem z sąsiadem-debilem który torpeduje skargami wydanie mojego pozwolenia na budowę. :evil:

I to nic że Inspektorzy wszystkie jego skargi kwalifikują jako bezzasadne to moje PnB przeciąga się w nieskończoność! :( Miałem zacząć budowę zaraz po zejściu mrozów a tu mogę nie zdążyć przed latem!!! Zastanawiam sie skąd biorą sie tacy ludzie jak mój sąsiad-debil. Czy nie można żyć nie robiąc sobie i innym problemów??? Czy zawsze musi być jakiś kwas??? Straszne to ale niestety muszę to jakoś przeboleć. Kara dla sąsiada-debila będzie równie deprymująca... Teraz już nie odpuszczę. :evil: :evil: :evil:

Witam po świętach,

O dziwo po świętach ja dziś jestem "lżejszy"... ale o 900 zł :( , no ale za to mój notariusz jest cięższy o te 900 zł :x ... ale (kolejne ALE) mam za to już prawnie ustanowioną drogę do mojej posesji i nikt mi już więcej kitu nie będzie wciskał... :D i to jest najfajniejsze...

Notariusz odczytał dziś 3 właścicielom działek poniżej mojej zapis notarialny o dożywotniej nieodpłatnej służebności gruntów, prawa do przechodu i przejzadu, wszyscy przytaknęłli (oprócz jednej takiej, niestety przyszłej sąsiadki). Owa sąsiadka wypytać się wszystkiego musiała, szukała jeszcze w piśmie, czytała dodatkowo a gdy była pewna że podpisuje to co notariusz czytał - alleluja PODPISAŁA...

Mój status na dzień dzisiejszy :D :

- działka - jest

- droga - jest

- prąd - w elektrowni jeszcze, papierzyska złożone

- gaz - w gazowni jeszcze, papierzyska złożone

- woda - w Niedzielę się wyjaśni, papierzyska składam jutro, na 99% jest pewniak

- kanalizacja - wstępna opinia pozytywna, papiery przygotowane, składam w tym tygodniu

Co dalej będziemy widzieć, jak tylko będzie jakaś decyzja, że można wjechać koparą i spychem - ZACZYNAMY :D

he... to tak na koniec tygodnia raporcik :

ściany zewnętrzne otynkowane zaizolowane i obsypane do :tzw. podmurówki,

zrobione przyłącze wody kanalizacji

http://img407.imageshack.us/img407/8787/3775mmc0.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/2046/3790mol3.jpg

http://img296.imageshack.us/img296/8568/3802mga0.jpg

http://img95.imageshack.us/img95/2525/3792mdg8.jpg

Tomasz, czy styropian kleiłeś na kleju, czy bezpośrednio do izolbetu? Opisz kolejność, co z czym i kiedy... :D

Muszę sie pochwalić, mam już prawomocne pozwolenie , ale tak prawdę powiedziawszy wcale się nie cieszę.

Ceny znów tak galopują do góry że strach myśleć. Co dostawa to towar do góry, chodzi o cement a najgorsze jest to że go nie kupisz na potem.

Geodety też szukam, bo ci co pytałam po 500zl wolają, najlepiej żeby od razu im papiery zostawić i nie pytać się o cenę .Co sie dowiedziałam, że jak się ciągnie media chodzi o wodę i kanalizację to najlepiej od razu obydwa naraz .

Myślę ze jakoś to przeżyjemy,strasznie głupi okres na budowanie, poprzedni był taki jak miał wzrosnąć wat z 7% na 22%

dwa razy smarowałem, pierwszy raz rozcięczyłem 1:1 z wodą, drugi raz tak jak szło z wiadra. wazma rzecz dobrze wymieszać/ ja mieszałem mieszadłaem/ do uzyskania jednolitej konsystencji. a przykleja się dopiero po wyschnięciu na posmarowanych krawędziach płytek, potem odrazu folia z "cyckami" i ziemia. ups zmęczyłem się jak sobie to wszystko przypomniałem, a to dopiero dwa tygodnie po.

Głowa do góry i do przodu.