sebo8877 10.04.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Izolbet "S" jest do stosowania ze styropianem i tego jestem pewien Tutaj mam pewnośc że tak jest stosowałem to samo mazidło sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 10.04.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Jak Szanowni Grupowicze po Świętach? Brzuchy urosły? A ja mam problem z sąsiadem-debilem który torpeduje skargami wydanie mojego pozwolenia na budowę. I to nic że Inspektorzy wszystkie jego skargi kwalifikują jako bezzasadne to moje PnB przeciąga się w nieskończoność! Miałem zacząć budowę zaraz po zejściu mrozów a tu mogę nie zdążyć przed latem!!! Zastanawiam sie skąd biorą sie tacy ludzie jak mój sąsiad-debil. Czy nie można żyć nie robiąc sobie i innym problemów??? Czy zawsze musi być jakiś kwas??? Straszne to ale niestety muszę to jakoś przeboleć. Kara dla sąsiada-debila będzie równie deprymująca... Teraz już nie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 10.04.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Pędzelito gdy ja miałam (dużo mniejsze) problemy z pewnym panem kolezanka dała mi górnolotną radę: "wpuść mu kreta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 10.04.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Pędzelito gdy ja miałam (dużo mniejsze) problemy z pewnym panem kolezanka dała mi górnolotną radę: "wpuść mu kreta" A co wtedy z papierem? Spalić? A tak na serio to odwet mam już wymyślony tylko sprawa musi trochę ucichnąć żeby sprawca nie był oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac_G 10.04.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam po świętach, O dziwo po świętach ja dziś jestem "lżejszy"... ale o 900 zł , no ale za to mój notariusz jest cięższy o te 900 zł ... ale (kolejne ALE) mam za to już prawnie ustanowioną drogę do mojej posesji i nikt mi już więcej kitu nie będzie wciskał... i to jest najfajniejsze... Notariusz odczytał dziś 3 właścicielom działek poniżej mojej zapis notarialny o dożywotniej nieodpłatnej służebności gruntów, prawa do przechodu i przejzadu, wszyscy przytaknęłli (oprócz jednej takiej, niestety przyszłej sąsiadki). Owa sąsiadka wypytać się wszystkiego musiała, szukała jeszcze w piśmie, czytała dodatkowo a gdy była pewna że podpisuje to co notariusz czytał - alleluja PODPISAŁA... Mój status na dzień dzisiejszy : - działka - jest - droga - jest - prąd - w elektrowni jeszcze, papierzyska złożone - gaz - w gazowni jeszcze, papierzyska złożone - woda - w Niedzielę się wyjaśni, papierzyska składam jutro, na 99% jest pewniak - kanalizacja - wstępna opinia pozytywna, papiery przygotowane, składam w tym tygodniu Co dalej będziemy widzieć, jak tylko będzie jakaś decyzja, że można wjechać koparą i spychem - ZACZYNAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.04.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Mac_G fajnie się zapowiada, gratuluję postępów, a projekt już zakupiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.04.2007 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 he... to tak na koniec tygodnia raporcik : ściany zewnętrzne otynkowane zaizolowane i obsypane do :tzw. podmurówki, zrobione przyłącze wody kanalizacji http://img407.imageshack.us/img407/8787/3775mmc0.jpg http://img407.imageshack.us/img407/2046/3790mol3.jpg http://img296.imageshack.us/img296/8568/3802mga0.jpg http://img95.imageshack.us/img95/2525/3792mdg8.jpg Tomasz, czy styropian kleiłeś na kleju, czy bezpośrednio do izolbetu? Opisz kolejność, co z czym i kiedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.04.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 otynkować ściane zaiizolbetować styropian przykleic na placuszkach:) folia z "cycuszkami" obsypać Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.04.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 otynkować ściane zaiizolbetować styropian przykleic na placuszkach:) folia z "cycuszkami" obsypać Sebo8877 A czy styropian przyklejać od razu po smarowaniu w tym samym dniu, czy gdy wyschnie izolbet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.04.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 NA drugi dzień Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.04.2007 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Dzięki bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 12.04.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 sebastian podglądałeś........ tak właśnie było, z tym, że malowałem ściany dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 13.04.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Muszę sie pochwalić, mam już prawomocne pozwolenie , ale tak prawdę powiedziawszy wcale się nie cieszę. Ceny znów tak galopują do góry że strach myśleć. Co dostawa to towar do góry, chodzi o cement a najgorsze jest to że go nie kupisz na potem. Geodety też szukam, bo ci co pytałam po 500zl wolają, najlepiej żeby od razu im papiery zostawić i nie pytać się o cenę .Co sie dowiedziałam, że jak się ciągnie media chodzi o wodę i kanalizację to najlepiej od razu obydwa naraz . Myślę ze jakoś to przeżyjemy,strasznie głupi okres na budowanie, poprzedni był taki jak miał wzrosnąć wat z 7% na 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.04.2007 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Danusia, głowa do góry! Łatwo nie będzie ale dasz radę... A u nas cd. izolacji, którą robimy sami tzn. ja z mężem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.04.2007 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Tomasz ile razy smarowałeś izolbetem? oczwiście przed klejeniem styropianu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 13.04.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 dwa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 13.04.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 dwa razy smarowałem, pierwszy raz rozcięczyłem 1:1 z wodą, drugi raz tak jak szło z wiadra. wazma rzecz dobrze wymieszać/ ja mieszałem mieszadłaem/ do uzyskania jednolitej konsystencji. a przykleja się dopiero po wyschnięciu na posmarowanych krawędziach płytek, potem odrazu folia z "cyckami" i ziemia. ups zmęczyłem się jak sobie to wszystko przypomniałem, a to dopiero dwa tygodnie po.Głowa do góry i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 16.04.2007 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Tomek, moja izolacja jeszcze potrwa chyba z tydzień i ja już mówię UF... Ale satysfakcja jakaś jest, bo robimy to we dwoje Do zasypywania to już pewnie wezmę koparkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 17.04.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Jutro przychodzą z Energetyki żeby obejrzeć miejsce do przyłączenia prowizorki.Na warunki czekałem 3tyg.(z dojściem listu),więc nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 17.04.2007 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ja za prowizorke wzięłam sie trochę za póżno, i kilka dni ratowałam sie agregatem.. teraz mam prąd a koszty jego przyłączenia bardzo zadowalające trzymam kciuki walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts