Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 962
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej dziewczyny :D zadyszki można dostać,aby dorównać wam kroku :wink:

A tak całkiem serio, dość sprawnie wam to idzie.

Mi też udało się przykryć dom, aż lżej się człowiekowi robi na duszy, jak wie, że po ścianach się nie leje

Agnieszka ,Wiola - wiecie już jakie tynki będziecie robić i jak cenowo to wygląda

Witajcie niestrudzeni budowniczy! :p

Mam umówionych tynkarzy, ale czy sie stawią o umówionym czasie to głowy nie daję, w rezerwie zamówie jeszcze inna ekipę, cena 20 zł/m2 za tynki gipsowe z agregatu, wapienne do 18 zł , ceny materiał z robocizną.

Dzwoniłam dzisiaj z ogłoszenia to zaoferowano mi cenę wraz z materialem z agregatu

tynki gipsowe - 22zł/m2

tradycyjne - 25zł/m2

aż muszę sobie przeliczyć m2 żeby wiedzieć ile ta przyjemność będzie mnie kosztowała :-?

witam

Ja troche z innej beczki- hydraulika

Czy 20 000 to dobra cena za kompleksowe wykonanie centralnego i wody ogrzewania ( rurki miedziane,piec kondensacyjny valiant, zasobnik, grzejniki itp)

prosze o opinie

pozdrawiam

ja mam umowionych tynkarzy po 13-14zl

poradzcie mi proszę czy stal to można gdzieś kupić by potrzymali mi ze 3 miesiące bo na działce niestety nie mogę jej złożyć a chciałbym juz kupić było by taniej niz w kwietniu.

Witam,

Wojtek spokojnie możesz o to spytać w gór-hucie na siemińskiego w Rzeszowie, wiosną ub roku to praktykowali.

ja też mam pytanie :

jaką zrobić podbiciówke ????

plastik - drewno

no i gdzie kupić w dobrj cenie.

Będę wdzięczny za info.

JESłI CHODZI O PODBICIóWKę TO ZDECYDOWANIE POLECAM DREWNO. W ZALEżNOśCI OD GRUBOśCI DESKI CENY KSZTAłTUJą SIE OD 21- 28Zł NETTO M2.

mYSLę ZE WARTO WKOńCU TO NATURALNY MATERIAł. NIE MA NIC łADNIEJSZEGO. POZDRAWIAM,

Jak ktos potrzebuje sprawdzoną ekipę do układania kostki to pytac na maila - brygada jest wolna i może zacząć układać

Sebo8877

Jak ktos potrzebuje sprawdzoną ekipę do układania kostki to pytac na maila - brygada jest wolna i może zacząć układać

Sebo8877

jakbyś potrzebował czasopism o dzidziusiach, to chętnie ci dam.

Tydzień minął a tu nikogo nie ma :-?

gdzie ta grupa sie podziewa przecież nie na nartach skoro śniegu brak?

Ja z prośbą oczywiście gdzie kupowaliście WIEZBE

polećcie jakiś dobry tartak

wiosenna aura sie udziela i wszyscy są tylko pisać się im nie chce.

co do więźby kupowałem w tartaku we trzcianie, ale już padł w związku z powyższym dokupowałem w rzeszowie na ul. podkarpackiej - nie polecam kontrłaty i deski okapowe były do niczego, nie trzymały wymiarów i 20% poszło na szmelc, resztę dokupiłem w drew systemie rudna mała - niesłowni - ale mieli dokładnie pocięte.

• 2 weeks później...

Cześć! :) Nie moge już doczekać się wiosny... tak mi tęskno do prawdziwej "roboty" na budowie... ale nie próżnuję i wczoraj zamówiłam balustrady na dwa balkony, balustradki ślicznusie, ale ceny... :evil: :x

... i tak się cieszę :p :p :p

witam

mam pytanie

umowilem sie z kierownikiem budowy na dwie raty pierwsza juz dostal (dom aktualnie jest w stanie surowym - jeszcze otwartym), kiedy powinienem zaplacic calosc kierownikowi , kiedy zwykle to sie robi

z gory dziekuje