tomasz3211 06.03.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 u mnie jutro ruszają z prądem, oj ślamazarnie mi to budowanie idzie w tym roku. Ale jak to powiadają : "nie odrazu Kraków zbudowano" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 08.03.2008 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Tomek, no to ładnie, ładnie ... teraz to już pójdzieee.... A ja mam zrobioną instalację wody i DGP... dzwonie po facetów od tynków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 08.03.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Samych uśmiechow nie tylko w tym dniu lecz w życiu codziennym dla Ciebie Aga oraz wszystkich forumowiczek. Tomek, no to ładnie, ładnie ... teraz to już pójdzieee.... chyba z torbami.... teraz to dopiero kasa topnieje, roboty nie widać, i wysypuję taczkami gruz który wcześniej kupowałem jako całe bloczki za ciężko zarobione pieniądze. tak na marginesie to tych odpadów + gruz z kucia uzbierała sie całkiem spora kupka. ale jak to mówia gdzie drwa rąbią ..... Odnoszę wrażenie że : albo wszyscy z naszej grupy się wprowadzili już i przeszli do grupy : nareszcie na swoim, albo biernie czytają, czekając na wiosenny bummmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danut 13.03.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Kochani mam pytanko odnośnie hydrauliki a tak dokładnie, chodzi mi o rozprowadzenie wody. Robiliście to przed tynkami ,czy po? Chcialam zrobić przed tynkami ,zeby nie rujnować ścian, a potem znów bawić się w zaklejanie bruzd. Wszyscy fachowcy z którymi rozmawial mąż, mówią że zrobią, ale po tynkach. Agnieszka- co to jest DGP ? czy to jest moze rozprowadzenie ciepla z kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 13.03.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ja robię po tynkach, a to ze względu, że bruzdy które powstaną i tak potem przykryją kafelki a po drugie o wiele łatwiej jest położyć tynki, a wszystkie poziome rurki idą w podłodze.Ale metod jest wiele jak również i zdań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 13.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 ...Odnoszę wrażenie że : albo wszyscy z naszej grupy się wprowadzili już i przeszli do grupy : nareszcie na swoim, albo biernie czytają, czekając na wiosenny bummmmm. Nie wszyscy, nie wszyscy A propos hydrauliki to moi instalatorzy chcą ją robić po tynkach - też byłem zaskoczony. Mówią, że wytną diaxem parę bruzd i śladu nie będzie - zwłasza, że większość rur będzie pod płytkami - jak zauważył tomasz3211. Na chwilę obecną mam zrobioną "elektrykę", odpływy kanalizacyjne, wstawione okna i oczekuję na tynkarzy, którzy obiecali zacząć pracę w poniedziałek (obiecanki cacanki ? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy. Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 17.03.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witajcie! Danusia DGP to dystrybucja gorącego powietrza, dobrze zgadłaś, u mnie zobienie tego czegoś trwało 1 dzień Dzisiaj przyjechali panowie tynkarze i... zaczęło się Miłej wykończeniówki życzę wszystkim i oby nas nie wykończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 17.03.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 ... Dzisiaj przyjechali panowie tynkarze i... zaczęło się ... A u mnie jednak obiecanki cacanki - też mieli dzisiaj zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 18.03.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Miło patrzeć na te Wasza domki .chce zapytać o prąd budowlany, podobno jego zał ozenie to kosze około 1500zł.Tak mnie poinformowano w ZE .Macie jakieś doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danut 18.03.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Agnieszka - ciekawa jestem , to rozprowadzenie lepiej robić przed tynkami ,czy po? Czy kominek też masz już zainstalowany? Pytam się, poniewaz też przewiduje kominek a jak kominek to szkoda byłoby marnować tego ciepełka, lepiej przy okazji ogrzać pokoje na poddaszu. Mac Iek napisał: A u mnie jednak obiecanki cacanki - też mieli dzisiaj zacząć Co się martwisz, przyjdą po swiętach.... może kochani mężowie,chcą pomóc swoim" ślubnym" w pożądkach przedświatecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danut 18.03.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Miło patrzeć na te Wasza domki .chce zapytać o prąd budowlany, podobno jego zał ozenie to kosze około 1500zł.Tak mnie poinformowano w ZE .Macie jakieś doswiadczenia Ja robiłam odrazu docelowy,dlatego że tych pieniedzy chyba nie wrócą i KW prądu budowlanego jest droższy niż zwykły. Tyle było dobrze, że życzliwy sasiad już miał na swojej budowie.Zapłaciło sie za niego rachunek i po sprawie. Koszt kabla tez nie był wysoki a zawsze przyda się potem. Niektóre ekipy mają agregaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 18.03.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ... Mac Iek napisał: A u mnie jednak obiecanki cacanki - też mieli dzisiaj zacząć Co się martwisz, przyjdą po swiętach.... może kochani mężowie,chcą pomóc swoim" ślubnym" w pożądkach przedświatecznych Już to widzę .......... robią gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 18.03.2008 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Danutka, rozprowadzenie lepiej zrobić przed tynkami by ich pózniej nie rozwalać, ja też kominka jeszcze nie mam, będzie po wylewkach, czyli najpierw przed tynkami rozprowadzenie, póżniej centralne ogrzewanie , wylewki i kominek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.03.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Cześć Ludziska Jak u Was to wszystko sprawnie leci...wszystko po kolei jak w pytaniach: u nas prąd od sąsiada, bo byłby droższy ten budowlany. rozprowadzenie wody juz mamy zrobione przed tynkami. Potem tynki, wylewki, kominek, ocieplenie poddasza...Jak się uda oczywiście Mac Iek, tylko spokój może Cie teraz uratować. Nic już nie poradzisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.03.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Cześć budowniczki/czy/czowie (wybierzcie sobie forme która Wam bardziej pasi:)) Pomału zbieram zapisy na zimowe wykończeniówki - jakby ktosik sie chciał zapisac zapraszam. Co do teraz to mam wolne terminy na krycie blachami i docieplenia - no chyba że ktos ma jakieg suche zabudowy w środku to możemy wskoczyc na robote Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiah2 21.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 W dniu Wielkanocyżyczę Wam mocy,zero zmęczenia,dużo natchnienia,serca szczerego,domu ciepłego.Niech to będzie czas uroczy,życzę wszystkim miłej nocy. http://uszata.com/eksplorer/rabbit_day/wielkanoc/gandzia_kartka1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 01.04.2008 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam wszystkich zajętych budowaniem! U mnie wielkie tynkowanie całego domu, tynki robimy mieszane, gdzieniegdzie gipsowe, w kilku pomieszczeniach pod płytki cem.wap. Idzie sprawnie i dość szybko, nie wiedziałam, że dziennie potrzeba 1000l wody i z tym miałam problem... Domek wewnątrz tak ładnie jaśnieje... pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 01.04.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam, u mnie też tynku przybywa i jak dobrze pódzie to niebawem skończą, I znowu kolejny etap zostanie zamnknięty, i nastepny, i następny, i następny przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 01.04.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No to ładnie Wam idzie!!! Gratulacje!!!U mnie okna wstawione, tynki zaczynam od następnego tygodnia. Pozdrawiam,Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts