wiolasz 07.12.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Pytaj mnie a ja Ciebie... chyba 25. nie wiedziałam ze są takie grube jak 38 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.12.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Pytaj mnie a ja Ciebie... chyba 25. nie wiedziałam ze są takie grube jak 38 ... Wybór technologi juz zależy od projektu i Was samych - ja jednak zrobiłbym grubszy mur. Conajmniej na 38 cm Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 07.12.2006 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Witajcie! Stali jeszcze nie kupiłam, bo zajmuję sie teraz kupowaniem materiałów do instalacji grzewczej... ach ta miedż, choć ostatnio ciut potaniała nie wiadomo dlaczego, czy będzie dalej tanieć?, dałam na razie do wyceny i zobaczymy... Ta pogoda już mnie denerwuje, chyba zaczniemy budować... nie mogę patrzeć na słoneczko pięknie świecące, temperatura plus 15...a działka pusta, tylko góra korzeni. Jutro mąż zapyta naszego murarza czy ma czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 07.12.2006 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ale nie mam nawet tablicy informacyjnej, no i trzeba zgłosić do nadzoru budowlanego 7 dni przed rozpoczęciem robót... zanim to wszystko załatwimy przyjdzie zima , a z drugiej strony do kwietnia tylko 3 miesiące, grudnia nie liczę bo zleci wyjątkowwo dzięki Świętom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.12.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Sebo, mam takie pytanie jak można. Czym się różnią pustak Max od pustaka U? Moę głupie pytanie ale....nie wiem to pytam..Bo z tego co wiem to jednak chyba taki grubości 25 albo 29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGMA 08.12.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam wszystkich, a szczególnie przyszłą sąsiadkę Agnieszkę. Tym co mnie jeszcze nie znają pragnę zakomunikować, że Ja również zamierzam budować dom na tym samym osiedlu co Agnieszka. Jednak ja jestem jeszcze na etapie projektowania wprawdzie ku końcowi ale jeszcze projektu gotowego nie mam. Robi do ten sam projektant co Agnieszki.Początkowo miałam zamiar budować z projektu gotowego ale później zmieniłam zdanie, zwłaszcza jak Agnieszka poleciła mi projektanta. Na razie nie mam do niego uwag. Chłopak się stara.Agnieszko interesują mnie na miary na ekipy budowlane, czy mogłabyś podrzucić nr telefonów.Będę Ci wdzięczna.Podoba mi się Twój domek, mój będzie w podobnym stylu.Na dzisiaj tyle kończę pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dklepa 09.12.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Witajcie!! Pogoda typowo budowlana!! A tu papiery, papiery.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 09.12.2006 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Witajcie!!! Ogma wspaniale, że się odezwałaś! Kiedy otrzymasz pozwolenie na budowę? Kiedy w ogóle rozpoczynasz budowanie? Mam kilka namiarów, ale są to ekipy, które zaczynają budować od wiosny, więc pewnie nie wezmą kolejnego zlecenia, chyba, że poszukujesz wykonawcy na póżniejsze terminy... Dzisiaj cały dzień odwiedzaliśmy znajomych budujących, wiele sie można dowiedzieć i nieco przestraszyć, ale do odważnych świat należy... Zdecydowałam sie na kupno betonu komórkowego, chyba w tej chwili jest najtaniej, więc nie ma na co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-B 09.12.2006 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Mam pytanie. Czy ktoś buduje, a może ma już stan surowy domu Faworyt z garażem (jeszcze lepiej z dwoma garażami) w okolicach Stalowej Woli. Jeśli gdzies dalej to też prosze o informację, bo chciałbym zobaczyć ten dom w realu. Pozdrawiam i z gory dziekuje za ewentualne informacje. Proszę forumowiczów o opinie o tym projekcie i te pozytywne i negatywne. Artur http://www.mgprojekt.com.pl/domki/faworyt/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 10.12.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Domek piekny, śliczny... Duży, pomieszczenie ułożone dosyć funkcjonalnie...Podoba mi się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 10.12.2006 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Dom bardzo ładny, duży, funkcjonalny (trochę za mała łazienka na parterze)... śliczna bryła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lena z Rzeszowa 11.12.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Wiolasz: Kurde, nie umiem wysyłać na PRV, więc wysyłam tutaj Jan Nachman tel 604 312 853.Rozglądam się co do ekipy, dałam wyceny do 3 ekip z polecenia, ale 1 facet na którego najbardziej liczyłam wycofał się bo ma dużo zaległych spraw z tego roku, a mnie zależy na jak najszybszej budowie.Jedna z ekip wyceniła mi robociznę na ok. 164zł/m2. Czy to dużo?Czekam na jeszcze jedną wycenę.A co do studni to jeżeli chcesz kopaną, to też mam namiar na faceta z Borka, dobrego fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 12.12.2006 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witajcie! Kupuje dzisiaj materiał na ściany (suporex), styropian (wzmocniony do ocieplenia fundamentów, i stropu), stal. Wahałam się czy nie zaczekać do stycznia, ale jednak postanowiłam i kupujemy!Lena cena robocizny twojego domku liczona jest wg. jakiej powierzchni..użytkowej, netto, całkowitej? Ja dostałam wycenę na wykonanie domu w stanie surowym otwartym z przykryciem dachu dachówką ceramiczną i spisałam dokładną umowe na poszczególne etapy robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGMA 12.12.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witajcie! Nie odzywam się za często, bo po prostu nie mam czasu. AAgnieszko, widzę, ze jak tak dalej pójdzie to za parę miesięcy będziesz miała dom gotowy. Ja się nie spieszę, czekam na projekt. Bardzo bym Cię prosiła o namiary na ekipy, wyślij na mój e-mail.Chętnie bym się tez dowiedziała gdzie kupiłaś materiały, napewno zrobiłaś przed zakupem porządne rozeznanie w cenach. Czy robiłaś wycenę na pustaki ceramiczne np; Max. jak była różnica w kosztach między pustakami ceramicznymi 28,8, a betonem komórkowym 24.Jesli możesz napisz mi wszystko. napewno mi się przydadzą twoje doświadczenia. A może ktoś dokonywał takiej wyceny, lub wie gdzie kupić tanie i dobre materiały.Agnieszko, kiedy ruszasz z budową czy określiłaś w umowie miesiąc? Art-B - dom super, podoba mi się, tylko jak na mój gust za mało światła na poddaszu. Strych to chyba w ogóle nie ma okna, a czasami nie zaszkodziłoby przewietrzyć. Ogólne wrażenie ekstra. Pozdrowienia dla wszystkich. OGMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.12.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Witajcie! Jak pisałam wcześniej kupiłam część materiałów na stan surowy, bo zdążyć przed kolejnymi podwyżkami, choć pewności mieć nie mogę czy nie będzie jeszcze taniej... Teraz "rozglądam sie" za drzewem na wiezbę i nie tylko. Ogma piszę na e-mail... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.12.2006 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Motyl ciekawa jestem na jaki domek się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.12.2006 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Ogma napisałam do ciebie na priv, bo moja poczta szwankuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyl1719501241 14.12.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Motyl ciekawa jestem na jaki domek się zdecydowałeś? Nie pojawiam się na forum, bo z mojej budowy na razie nici. Trochę się pokomplikowało a sprawa wygląda tak - rodzeństwo mojego męża obecnie studiuje i na chwilę obecną deklaruje, że nie wróci do domu rodzinnego. Teściowa chce, żeby mój mąż przejął kiedyś dom rodzinny. No i teraz bez sensu zaczynać budowę i kiedyś utrzymywać dwa domy (albo patrzeć jak jeden niszczeje). Z drugiej strony wiadomo - lepiej budować i być na swoim niż remontować (od podstaw- wszystko i mieszkać z teściową -choćby nawet była złotą kobietą jak moja ) Dlatego chyba najrozsądniej będzie poczekać - bo może studentka zmieni zdanie i sprawa się wyjaśni. Pozostaje mi życzyć Wam powodzenia w budowaniu własnych domków - będę Wam kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama_kama 15.12.2006 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Witam,Przedświateczne porządki wykazały nadwyżkę czasopisma MURATOR w ilości: ok. rocznik 2004 i 2005 + gratisy:)) cos wcześniej i cos póżniej Jeśli ktoś byłby chętny to serdecznie zapraszam.Szkoda wyrzucić, a myslę, ze komus sie naprawdę przyda:))Do odbioru w Rzeszowie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 15.12.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Kama ja bym reflektował na ten rocznik 2005 Jaki koszt i gdzie odebrać Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts