Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynających na wiosnę 2007 z PODKARPACIA

AAgnieszk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 962
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie! Stali jeszcze nie kupiłam, bo zajmuję sie teraz kupowaniem materiałów do instalacji grzewczej... ach ta miedż, choć ostatnio ciut potaniała :o nie wiadomo dlaczego, czy będzie dalej tanieć?, dałam na razie do wyceny i zobaczymy...

Ta pogoda już mnie denerwuje, chyba zaczniemy budować... nie mogę patrzeć na słoneczko pięknie świecące, temperatura plus 15...a działka pusta, tylko góra korzeni. Jutro mąż zapyta naszego murarza czy ma czas :o :o :p

Witam wszystkich, a szczególnie przyszłą sąsiadkę Agnieszkę.

Tym co mnie jeszcze nie znają pragnę zakomunikować, że Ja również zamierzam budować dom na tym samym osiedlu co Agnieszka. Jednak ja jestem jeszcze na etapie projektowania wprawdzie ku końcowi ale jeszcze projektu gotowego nie mam. Robi do ten sam projektant co Agnieszki.Początkowo miałam zamiar budować z projektu gotowego ale później zmieniłam zdanie, zwłaszcza jak Agnieszka poleciła mi projektanta. Na razie nie mam do niego uwag. Chłopak się stara.

Agnieszko interesują mnie na miary na ekipy budowlane, czy mogłabyś podrzucić

nr telefonów.Będę Ci wdzięczna.

Podoba mi się Twój domek, mój będzie w podobnym stylu.

Na dzisiaj tyle kończę pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w budowaniu.

Witajcie!!! :p Ogma wspaniale, że się odezwałaś! Kiedy otrzymasz pozwolenie na budowę? Kiedy w ogóle rozpoczynasz budowanie? Mam kilka namiarów, ale są to ekipy, które zaczynają budować od wiosny, więc pewnie nie wezmą kolejnego zlecenia, chyba, że poszukujesz wykonawcy na póżniejsze terminy...

Dzisiaj cały dzień odwiedzaliśmy znajomych budujących, wiele sie można dowiedzieć i nieco przestraszyć, ale do odważnych świat należy... :wink:

Zdecydowałam sie na kupno betonu komórkowego, chyba w tej chwili jest najtaniej, więc nie ma na co czekać.

Mam pytanie. Czy ktoś buduje, a może ma już stan surowy domu Faworyt z garażem (jeszcze lepiej z dwoma garażami) w okolicach Stalowej Woli. Jeśli gdzies dalej to też prosze o informację, bo chciałbym zobaczyć ten dom w realu. Pozdrawiam i z gory dziekuje za ewentualne informacje.

Proszę forumowiczów o opinie o tym projekcie i te pozytywne i negatywne.

Artur

http://www.mgprojekt.com.pl/domki/faworyt/index.php

Wiolasz: Kurde, nie umiem wysyłać na PRV, więc wysyłam tutaj Jan Nachman tel 604 312 853.

Rozglądam się co do ekipy, dałam wyceny do 3 ekip z polecenia, ale 1 facet na którego najbardziej liczyłam wycofał się bo ma dużo zaległych spraw z tego roku, a mnie zależy na jak najszybszej budowie.

Jedna z ekip wyceniła mi robociznę na ok. 164zł/m2. Czy to dużo?

Czekam na jeszcze jedną wycenę.

A co do studni to jeżeli chcesz kopaną, to też mam namiar na faceta z Borka, dobrego fachowca.

Witajcie!

Kupuje dzisiaj materiał na ściany (suporex), styropian (wzmocniony do ocieplenia fundamentów, i stropu), stal. Wahałam się czy nie zaczekać do stycznia, ale jednak postanowiłam i kupujemy!Lena cena robocizny twojego domku liczona jest wg. jakiej powierzchni..użytkowej, netto, całkowitej?

Ja dostałam wycenę na wykonanie domu w stanie surowym otwartym z przykryciem dachu dachówką ceramiczną i spisałam dokładną umowe na poszczególne etapy robót.

Witajcie! Nie odzywam się za często, bo po prostu nie mam czasu.

AAgnieszko, widzę, ze jak tak dalej pójdzie to za parę miesięcy będziesz miała dom gotowy. Ja się nie spieszę, czekam na projekt. Bardzo bym Cię prosiła o namiary na ekipy, wyślij na mój e-mail.Chętnie bym się tez dowiedziała gdzie kupiłaś materiały, napewno zrobiłaś przed zakupem porządne rozeznanie w cenach. Czy robiłaś wycenę na pustaki ceramiczne np; Max. jak była różnica w kosztach między pustakami ceramicznymi 28,8, a betonem komórkowym 24.Jesli możesz napisz mi wszystko. napewno mi się przydadzą twoje doświadczenia. A może ktoś dokonywał takiej wyceny, lub wie gdzie kupić tanie i dobre materiały.

Agnieszko, kiedy ruszasz z budową czy określiłaś w umowie miesiąc?

Art-B - dom super, podoba mi się, tylko jak na mój gust za mało światła na poddaszu. Strych to chyba w ogóle nie ma okna, a czasami nie zaszkodziłoby przewietrzyć. Ogólne wrażenie ekstra.

Pozdrowienia dla wszystkich. OGMA

Motyl ciekawa jestem na jaki domek się zdecydowałeś? :wink:

Nie pojawiam się na forum, bo z mojej budowy na razie nici. Trochę się pokomplikowało a sprawa wygląda tak - rodzeństwo mojego męża obecnie studiuje i na chwilę obecną deklaruje, że nie wróci do domu rodzinnego. Teściowa chce, żeby mój mąż przejął kiedyś dom rodzinny.

No i teraz bez sensu zaczynać budowę i kiedyś utrzymywać dwa domy (albo patrzeć jak jeden niszczeje). Z drugiej strony wiadomo - lepiej budować i być na swoim niż remontować (od podstaw- wszystko :roll: i mieszkać z teściową -choćby nawet była złotą kobietą jak moja :wink: )

Dlatego chyba najrozsądniej będzie poczekać - bo może studentka zmieni zdanie i sprawa się wyjaśni.

Pozostaje mi życzyć Wam powodzenia w budowaniu własnych domków - będę Wam kibicować :)

Witam,

Przedświateczne porządki wykazały nadwyżkę czasopisma MURATOR w ilości: ok. rocznik 2004 i 2005 + gratisy:)) cos wcześniej i cos póżniej

Jeśli ktoś byłby chętny to serdecznie zapraszam.

Szkoda wyrzucić, a myslę, ze komus sie naprawdę przyda:))

Do odbioru w Rzeszowie.

Pozdrawiam.