fillette 18.06.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Stelko, czy mogłabyś mi polecić sprzedawców z allegro do ceramiki sanitarnej? Widzę kilka ciekawych rzeczy do swojej łaziemki ale nie wiem któremu sprzedawcy zaufać. Byłabym wdzięczna za informację .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.06.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja potrzebuję instrukcji (jak dla totalnego laika) jak malować ściany...To będzie mój pierwszy raz, a czeka mnie cały parter do malowania..No Stelko, pomóż, jak kobieta kobiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 18.06.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Luknęłam jeszcze na wcześniejsze komentarze i powiem jedno. My także możemy liczyć tylko na siebie. Mam siostrę, brata i dwóch szwagrów. Wszyscy poobrażani (dosłownie) - no bo jak "nie daj Boże nam się uda wybudować ten dom" . nikt nawet nie zapyta czy w czymś pomóc. Bo zrobieniu ogrodzenia do tego stanu w jakim jest teraz (nieskończone), miałam przyjemność dwa razy przeżywać słabsze chwile ( wiesz o co chodzi) w jednym miesiącu. Byłam jak dętka, już wampir nie zrobiłby ze mną lepszej roboty A jeszcze wszystko przed nami, ale się zaparłam i choć padnę na ryj nie poproszę o pomoc i tyle. Trzymaj się. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.06.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja potrzebuję instrukcji (jak dla totalnego laika) jak malować ściany...To będzie mój pierwszy raz, a czeka mnie cały parter do malowania..No Stelko, pomóż, jak kobieta kobiecie gratuluję prac nad wodociągiem i trzymam kciuki to tylko 2 tygodnie i przeprowadzka ostateczna. my się też zaparliśmy i od sierpnia przeprowadzamy się bo 700zł nie idzie piechotą wolę je włożyć w dom niż w wynajem, Wy i tak nieźle macie dużo zrobionej wykończeniówki, a my pójdziemy na puste ściany pewnie tylko jeden pokój będziemy mieli pomalowany i tam będziemy siedzieć a reszta prowizorka, ale własna prowizorka i to się liczy dla nas. acha jak będziesz miałą chwilkę to napisz wlaśnie tą instrukcję do malowania ścian bo sami robiliście to pewnie możesz jakieś rady podać bo ja też sam będę malował i wolałbym się nie bawić w experymenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 18.06.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 ]No i po zawodach! Napisała koniec i po rybach napisała ,bo miała fatalny humor,ale pewnie coś jeszcze skrobnie i wrzuci jakieś fotki,kiedyś tam...ale się zaparłam i choć padnę na ryj nie poproszę o pomoc i tyle. to tak jak ja,apropo rodziny to tylko na zdjęciu się dobrze wychodzi,najlepiej nie liczyć na nikogo,bo można sie przeliczyć. Dziękuję Iwuś już mi lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 18.06.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Stelko, czy mogłabyś mi polecić sprzedawców z allegro do ceramiki sanitarnej? Widzę kilka ciekawych rzeczy do swojej łaziemki ale nie wiem któremu sprzedawcy zaufać. Byłabym wdzięczna za informację .Pozdrawiam Bardzo mi przykro,ale zakupy na allegro robiłam w zimie i do tej pory nie jestem juz w stanie odszukać aukcji,bo wygasły Pamiętam tylko ,że jeden ze sprzedających to GRECON i z niego byłam zadowolona,natomiast drugi sprzedawca wysłał mi krzywą umywalkę i nie dał uchytów do deski sedesowej Jak już się zdecydujesz na zakupy na Allegro to radzę wszystko sprawdzić przy kurierze.Może jak znajdę gdzieś papiery (paragony) to Ci napiszę jaK się nazywał ten sprzedawca.Na razie jestem w trakcie przeprowadzki i trudno jest mi cokolwiek znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 18.06.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja potrzebuję instrukcji (jak dla totalnego laika) jak malować ściany...To będzie mój pierwszy raz, a czeka mnie cały parter do malowania..No Stelko, pomóż, jak kobieta kobiecie Malowaliśmy wszystko farbą z Duluxa,polecam.Nie jest droga a naszym zdaniem dobra.ściany i sufity mieliśmy przygotowane do malowania , tzn wyszpachlowane , zaimpregowane i pomalowane białą emulsją śnieżki . metrów kwadratowych było około 400 razy 10 zeta za robotę więc postanowiliśmy pomalować sami . Potrzebne narzędzia : pędzel płaski wąski i szeroki , wiadro z kratką do malowania , wałek mały i duży , folia , taśma malarska i tyle . Potem puszka farby do wiadra trochę wody ,dobrze wymieszać i naprzód . Oczywiście wcześniej wybraliśmy kolory , ustaliliśmy które ściany i pomieszczenia w jakim kolorze . Zaczynaliśmy,rzecz jasna od sufitów, na gotowo ( dwa lub trzy razy malowane , chyba że odcień ciemniejszy to x 4 ) Następnie ściany . Odcięcia w salonie (poziome pasy ) : poziomica , ołówek , dalej oklejanie taśmą malarską i malowanie . Odcięcia gotowe . Drobne niedocągnięcia , typu przypadkowe zachlapanie gotowego już koloru poprawialiśmy zwykłym małym pędzelkiem do farbek plakatowych dla dzieci . Odcięcia sufitu i ścian robiliśmy bez taśmy ( ważne żeby się ręka nie trzęsła ,także jakiś czas przed malowaniem zero picia,totalna abstynencja ) łączenia sufitu i ścian były robione akrylem którym można malować, ale przy pierwszej próbie malowania akryl przyklejał się do taśmy przy jej zrywaniu . Acha... ważna uwaga, która zaoszczędzi poprawek po odklejeniu taśmy malarskiej - po pomalowaniu zaraz należy ją odkleić ponieważ farba wsiąka w taśmę i potem jak wyschnie jest dużo zabawy ( poprawek ) Myślę że wyczerpująco opisałam naszę malowanie . ufffffff......wiolasz ,zmusiłaś mnie do napisania najdłuższego posta w życiu mam nadzieję,że Ci pomogłam w malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.06.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 jeny dzięki wielkie. Ja jeszcze jestem dopiero po otynkowaniu i bez szpachlowania ma się obyć. Prosto na tynk. Ale fajnie wiedzieć z góry jakie farby są polecane. Dzieki jeszcze raz Muszę w niedzielę zaopatrzyć sie w pędzelki i drabinę, bo do sufitu nie dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 18.06.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 [my się też zaparliśmy i od sierpnia przeprowadzamy się bo 700zł nie idzie piechotą wolę je włożyć w dom niż w wynajem, Wy i tak nieźle macie dużo zrobionej wykończeniówki, a my pójdziemy na puste ściany pewnie tylko jeden pokój będziemy mieli pomalowany i tam będziemy siedzieć a reszta prowizorka, ale własna prowizorka i to się liczy dla nas. acha jak będziesz miałą chwilkę to napisz wlaśnie tą instrukcję do malowania ścian bo sami robiliście to pewnie możesz jakieś rady podać bo ja też sam będę malował i wolałbym się nie bawić w experymenty Myślimy tak samo,bez sensu płacić wynajem i rate kredytu a instrukja malowania powyżej,mam nadzieję ,że się przyda.W razie pytań pisz śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 18.06.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Stelko, bardzo się cieszę na Waszą przeprowadzkę i na wodę oczywiście też To co piszesz o pomocy innych....licz na siebie Jak wspaniale jest się samemu sprawdzić w takich okolicznościach, jak dobrze przekonać jakiego wspaniałego człowieka wybrałaś do wspólnego życia. To wszystko utrwala, pogłębia, ugruntowuje związki. Tego Wam nikt nie zabierze.... I życzę wszystkieg najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 19.06.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 [my się też zaparliśmy i od sierpnia przeprowadzamy się bo 700zł nie idzie piechotą wolę je włożyć w dom niż w wynajem, Wy i tak nieźle macie dużo zrobionej wykończeniówki, a my pójdziemy na puste ściany pewnie tylko jeden pokój będziemy mieli pomalowany i tam będziemy siedzieć a reszta prowizorka, ale własna prowizorka i to się liczy dla nas. acha jak będziesz miałą chwilkę to napisz wlaśnie tą instrukcję do malowania ścian bo sami robiliście to pewnie możesz jakieś rady podać bo ja też sam będę malował i wolałbym się nie bawić w experymenty Myślimy tak samo,bez sensu płacić wynajem i rate kredytu a instrukja malowania powyżej,mam nadzieję ,że się przyda.W razie pytań pisz śmiało. piszesz że ściany były zaimpregowane i pomalowane białą emulsją śnieżki o ile emulsję to znajdę ale co to za impregnat ? do czego on służy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 19.06.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 lbryndalJest to impregnat CERESiT,impregnat utwardza powierzchnię tynku lub regipsu,jak ściany są zaimpregnowane,to farba tak bardzo "nie pije" np.zamiast malować 4 razy,można pomalować 2 razy (zależy też od koloru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 19.06.2008 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Stelko, bardzo się cieszę na Waszą przeprowadzkę i na wodę oczywiście też To co piszesz o pomocy innych....licz na siebie Jak wspaniale jest się samemu sprawdzić w takich okolicznościach, jak dobrze przekonać jakiego wspaniałego człowieka wybrałaś do wspólnego życia. To wszystko utrwala, pogłębia, ugruntowuje związki. Tego Wam nikt nie zabierze.... I życzę wszystkieg najlepszego Amtla masz rację,było ciężko momentami i nerwy puszczały,były awantury o byle głupstawa,ale przetrwaliśmy to wszystko i teraz wydaje mi się ,że nasz związek jest o wiele bardziej scementowany(jak nasz dom związany cementem ) Dzięki,i ja życzę Tobie żebyś prędko zamieszkała w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 20.06.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 lbryndal Jest to impregnat CERESiT,impregnat utwardza powierzchnię tynku lub regipsu,jak ściany są zaimpregnowane,to farba tak bardzo "nie pije" np.zamiast malować 4 razy,można pomalować 2 razy (zależy też od koloru) no to też muszę coś takiego poszukać bo mam gipsowe tynki więc pewnie inmpregnat jest konieczny dzięki za porady i powodzenia w przeprowadzce ja już kilka razy się przeprowadzałem, ale ta będzie chyba już ostatnia mam nadzieję i tego Wam życzę również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martka80 23.06.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Przeczytałam Twój dziennik jednym tchem, i... na koncu zrobiło mi się bardzo smutno, że chyba nie będziesz już dalej pisać Stelko, twoja przygoda z budowaniem jest dla mnie natchnieniem i dodaje mi sił i wiary, że i nam się uda. Życzę Ci samych szczęśliwych chwil w Waszym pięknym domu i mam nadzieję, że będziesz kontynuować pisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 25.06.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Ja ci dam KONIEC!!!! W najlepszym momencie "książkę" przerywac!!! Oj Tego sie ludziom nie robi!!! I tak wiem, że bedziesz dalej pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Ja tez protestuję. Chcę jeszcze !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkakru 01.07.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Stelko, aż mi się przykro zrobiło, gdy czytałam Twoje ostatnie teksty w dzienniku i w komentarzach. Wiesz, najlepiej liczyć tylko na siebie-jesteś młoda, poradzisz sobie, domek wykończycie stopniowo, nie musicie mieć wszystkiego od razu. To czego dokonaliście, to na prawdę bardzo dużo, możesz być dumna z siebie i ze swojego mężczyzny! Głowa do góry, skrobnij coś czasem i wklej! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 05.07.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Stelka taka zajęta urządzaniem domku, że nie ma czasu odpisac A pewnie na nowych włościach jeszcze netu nie ma Tak sobie jeszcze raz czytałam twoje ostatnie wpisy i doszłam do wniosku, że i tak maiłaś szczęście, że możecie sie juz wprowadzic. Macie dużo samozaparcia i...nie macie dzieci (chyba - jesli nie doczytałam, to przepraszam) Ja najchętniej wprowadziłabym sie juz i wykańczała mieszkając, ale to nieralne z dwójką małoletnich jako - takie warunki musze im zorganizowac Tak więc głowa do góry, kochana! W każdej sytuacji można znaleźc dobra stronę A "niepomoc" rodziny? Przynajmniej oszczędzisz sobie wiecznych komentarzy "mysmy wybudowali, mysmy kupili, myśmy zrobili" I naprawdę możesz byc dumna z siebie i twojego Pana - zrobiliście wszystko własnymi "ręcami"! Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 17.07.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Czy to już naprawdę koniec wpisów do dziennika?? ....koniec komentarzy do domku Stelki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts